reklama
Witam Od tygodnia jestem mamusią.Mam kilka pytań dotyczących rejestracji dziecka w Uk :
-nie jesteśmy małżeństwem więc przypuszczam ,że powinniśmy pojechać do urzędu obydwoje
-jakie dokumenty są niezbędne?
-czy możemy pojechać do urzędu z,,marszu'' ,czy powinniśmy się umówić na spotkanie np.telefonicznie?
Czekam na odpowiedzi i wskazówki mam , które rejestrację mają już za sobą .Z góry dziękuję
-nie jesteśmy małżeństwem więc przypuszczam ,że powinniśmy pojechać do urzędu obydwoje
-czy możemy pojechać do urzędu z,,marszu'' ,czy powinniśmy się umówić na spotkanie np.telefonicznie?
Czekam na odpowiedzi i wskazówki mam , które rejestrację mają już za sobą .Z góry dziękuję
Szczerze to sa do niczego te huggsy, zaraz po zalozeniu mnie obsikala bo one wody nie wchlaniaja tylko kupy pilnuja :-). Zapiety byl dobrze bo sprawdzilysmy z mamami. Basen jest swietny z takimi maluchamina basenie sprawdzaja sie swietnie,my uzywamy i polecam jak najbardziej. Milego pluskania
Musicie zadzwonic do 42 dni i umowic sie na wiztye, nie potrzebujecie zadnych dok, jesli chcesz zeby uznal dziecko to musicie pojechaxc razem i wtedy tez podajecie nazwisko jakie chcecie dac. Pilnujcie zeby w akcie urozenia byly polskie znaki. Jak bedziecie dzwonic i umawiac sie na wizyte mozecie spytac czy cos potrzebujecie u nas nic nie chcieli nawet dowodow.Witam Od tygodnia jestem mamusią.Mam kilka pytań dotyczących rejestracji dziecka w Uk :
Właśnie umówiłam się online na spotkanie za tydzień .Słyszałam ,że są 2 rodzaje aktu urodzenia:short and full.Czy można wybrać,który się chce? Czy wydają short,a za full trzeba zapłacić?Ile warto sobie wyrobić takich aktów urodzenia?
Oba sa za darmo dadza ci obydwa. Dodatkowo wyrob sobie te akty ja zrobilam 4 ale chyba za duzo. Do paszportu potrzebujesz, do zarejestrowania w pl jesli to bedziesz robic, do benefitow ale ci oddadza. To sa chyba te full bo jest tam nazwizko twoje i ojca itd. Jak slub wezmiesz to musisz ten akt zmienic bo bedzie twoje nazwisko stare.A ten normalny akt to sa dane dziecka , gdzie urodzone to co sie nigdy nie zmieni.Właśnie umówiłam się online na spotkanie za tydzień .Słyszałam ,że są 2 rodzaje aktu urodzenia:short and full.Czy można wybrać,który się chce? Czy wydają short,a za full trzeba zapłacić?Ile warto sobie wyrobić takich aktów urodzenia?
eklerkaa
Fanka BB :)
Hej mamuśki chciałam się zapytać o [h=1]Working Tax Credit[/h]roczny dochód nie może przekraczać....ile ???
mój mąż przez ostatnie pół roku pracuje troche wiecej i teraz obawiamy sie ze moga nam zwrot naliczyć. Proszę o odpowiedz.
mój mąż przez ostatnie pół roku pracuje troche wiecej i teraz obawiamy sie ze moga nam zwrot naliczyć. Proszę o odpowiedz.
To nie jest takie proste jak ci sie wydaje, oni licza dochod na rodzine plus patrza na dochody z tamtego roku. Ale nie martw sie jak za duzo pracuje to po prostu w tym roku mniej dostaniecie bo wam odlicza, nie kaza wam wszystkiegood razu spalacac tylko po malutku od kazdego tyg wam wezma wiec nie odczujecie nawet. Mi sie wydaje ze przy rodzinie to ok 16 tys jest dobrze,Hej mamuśki chciałam się zapytać o Working Tax Credit
roczny dochód nie może przekraczać....ile ???
reklama
eklerkaa
Fanka BB :)
my mamy wszystko na elektryke i za 3 msc przyszło nam 417 fMamy ile placicie za gas chodzi imi o ogrzewanie za miesiac i w czym macie? mi przyszlo 200f za miesiac mam w sse chore musze zmienic dostawce
ale w tym jest wszytko woda, gas, swiatlo, kuchenka
Podziel się: