reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
kwiateczek,akt urodzenia moja corcia ma Polski,wiec rowniez musze zmienic dane w metryce z Polsce. Nadia urodzila sie tutaj i dostala brytyjski akt urodzenia. Kiedy bylismy w ambasadzie Polskiej wyrabiac paszport malej,pani urzedniczka powiedziala nam,ze przy koljenym paszporcie musimy okazac polski akt urodzenia dziecka,dlatego tez wciagu roku musielismy jechac do Polski i wyrobic Nadii polski akt urodzenia.

Kopka ja to wiem ,chodzi tylko ze metryke moze nie musisz tak szybko dac do urzedumnie sadze ze jest na to termin.Wczoraj powiedziala mi znajoma ze teraz jest ponoc pol roku na wyrobienie dokumentow tak wiec lepiej zapytaj sie w urzedzie jak bedzieicie w Polsce.

ktoras tutaj pisala,ze po slubie na wyrobienie nowych dokumentow ma sie 3 miesiace. Tylko problem w tym,ze po slubie na pewno przez kolejne 3 miesiace nie pojade do Polski by te dokumenty odebrac. Jak bedziemy w lipcu na urlopie to sama pojde do urzedu i sie dowiem jak to wszystko ma wygladac;)

eklerka tutaj mozna kupic leki do nawadniania zeby dziecko sie nie odwodnilo, ja robie mojej marchwianke do picia - ostatnio nic nie pomagało a po marchwiance jak ręką odjął

wiem,ze w aptece mozna kupic probiotyk,ktory rozrabia sie z woda,teraz nie pamietam jak sie on nazywa,ale jak pojdziesz do apteki i powiesz to na pewno cos poradza. Nasz mala kiedys zlapala bakterie i przez 2 tyg meczyla ja biegunka i wymioty. Lekarz nic nie przepisal,wiec sama poszlam do apteki,zeby kupic ten probiotyk. Niestety pani w aptece nic mi nie dala:crazy: doszlo do tego,ze Nadii przestaly nerki pracowac,wtedy w szpitalu dali nam ten probiotyk,ktory jak sie okazalo mozna kupic bez recepty,wiec nie wiem czemu akurat wtedy w aptece nic nam nie polecili;/

Hej mam pytanie bo nie wiem co robić a nikt mnie nie rozumie tylko gadają ze panikuje od wczoraj moja córka ma 6miesiecy mało je oddycha przez nie katar cieknie charcze jak buldog jakiś ale gorączki nie ma było wczoraj pogotowie i powiedziało ze to normalne ale ostatnio jak tak było to się okazało ze początek zapalenia oskrzeli i inhalcja się na szczęście tylko skończyło a teraz nie wiem co robić a i średnio znanam jezyk

reklama
Monika mój miał dosłownie tak samo i to już dwa razy. Wiem co czujesz tutaj jest wszystko normalne też to usłyszałam od doktorka i za 3 razem już chyba nie pójdę:wściekła/y: Robiłam małemu inhalacje dwa razy dziennie z soli fiziologicznej i na katar używałam sterimar baby, aspiratorem wydmuchiwałam i powiem Ci że już jest lepiej.

Do góry