reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Obowiązek szkolny jest po 5 urodzinach po 3 urodzinach można posłać dziecko do przedszkola na darmowe 3 godziny dziennie. Dzieci posyła się do szkoły po 4 urodzinach ale można wystąpić o "deferred admission" która pozwala na posłanie dziecka po 5 urodzinach. Dzieci posyła się do szkoły do jednego rocznika (klasy) urodzone od 1 września do 31 sierpnia w moim przypadku syn poszedł do szkoły 2 tyg przed 5 urodzinami urodzony jest we wrześniu córka będzie iść chwilę po 4 urodzinach urodzona jest pod koniec lipca.

reklama
Witajcie:) jestem nowa na tym forum i zwracam sie do Was z prośba o pomoc. Otóż mieszkaliśmy z mężem 5 lat w uk pozamykalismy wszystkie sprawy ok 5 mies temu i wróciliśmy do pl z myślą ze wszystko będzie ok:/ no ale okazało sie ze jestem w ciazy(bardzo wyczekiwabej) po powrocie z uk i chcieliśmy z mężem wrócić z powrotem bo tu zero pracy i przyszlisci:crazy: i chciałam sie was zapytać czy jęzeli wrocilabym do uk rodzic to czy przysługiwać mi będzie bezpłatna opieka i jakaś zapomoga od państwa? Wiadomo trzeba zaczac wszystko od nowa i będzie trochę cieżko . Ja mam termin na kwiecień i naprawdę nie wiemy jUz co robić :no:Ps. Wcześniej sie tym nie interesowalam a teraz mam metlik:( no i wiadomo od razu domu nie wynajmiemy tylko pokój jakiś :/ z góry dziękuje za odpowiedz:tak:

Witaj
trudno mi ci cokolwiek doradzić z tymi dotacjami może trzeba by było podzwonic po odpowiednich instytucjach w uk i zapytac się co i jak zapewne nie zostawia cie tutaj na lodzie ...
a poza tym byłąs i pracowałaś w uk 5 lat?

Dziekuje za odp:-) tak pracowalam tam 5 lat ale niestety przed wyjazdem zamknrlismy wszystko i nie wiem jak teraz będzie jak wrócimy :dry: Dlatego sie zastanawiam . Ale wydaje mi sie ze jakbym tam urodziła to moze by było lepiej. Wiadomo teraz do pracy niestety nie mogę wrócić :no:

reklama
Do góry