reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Wiem,co to są problemy z odparzeniem-jeśli ma kto Ci przysłać z PL maść to na pewno TORMENTIOL likwiduje odparzenie niemalże natychmiast. Kosztuje od 5-10zł za tubkę maści. Warto sie w to zaopatrzyc.

reklama
nasza mala tez jak miala kilka dni miala odparzona pupke. Po ktorej z rzedu wizycie u gp przepisali nam metanium i masc jest cudowna,kilka razy posmarowalam i po problemie. Teraz jak Nadia miala biegunke i tez pupcia zaczela robic sie czerwona raz posmarowalam ta mascia i wszystko zniklo. Masc mozna kupic bez recepty,kosztuje ok 2.50 funta.
Oliatum nigdy nie stosowalam

Wiem,co to są problemy z odparzeniem-jeśli ma kto Ci przysłać z PL maść to na pewno TORMENTIOL likwiduje odparzenie niemalże natychmiast. Kosztuje od 5-10zł za tubkę maści. Warto sie w to zaopatrzyc.
tak pamietam Tormentiol uzywalam przy pierwszym synu , niestety moja siostra przez ten czas zostala aptekarka i odradzila mi ( nie zrozumialam czemu co tam wystepuje i jakie konsekwencje sa) straszac,:angry: mowiac i co tam jeszcze w konsekwencji nie wyslala mi go. ale to ma tez dobre strony jak potrzebuje leku na recepte to dzwonie i mam :-)

nasza mala tez jak miala kilka dni miala odparzona pupke. Po ktorej z rzedu wizycie u gp przepisali nam metanium i masc jest cudowna,kilka razy posmarowalam i po problemie. Teraz jak Nadia miala biegunke i tez pupcia zaczela robic sie czerwona raz posmarowalam ta mascia i wszystko zniklo. Masc mozna kupic bez recepty,kosztuje ok 2.50 funta.
Oliatum nigdy nie stosowalam
wlasnie ta masc mi przepisala metanium bardzo dobra , polecam, u nas ok 3,5 funty ale na recepte nie placilam

Kopka nie chce zapeszac ale antybiotyk troche pomaga maly dalej sie meczy kaszlem dlatego szukam polskiego pediatry i jade na konsultacje niech mi zbada ktos kompetentny dziecko bo ja oszaleje:-:)baffled:!nie wiem czy dobry lekarz jest w Coventry ale zaryzykuje nie jestem milionerka ale na zdrowiu sie nie oszczedza tym bardziej dziecka . Dziewczyny a moze wy macie jakis namiar na PL pediatre nie daleko oczywiscie Londyn odpada :(.
co do odparzonych pup to my dzieki antybiotykowi mamy odparzona pupcie i w Pl stosowalam termentiol a teraz dzieki Waszej pomocy zastosuje ten lek o ktorym piszecie :)
co do Oilatum to dobra rzecz i proponuje mama dzieci ktore maja wysuszona skorke i atopowe zapalenie skory jak rowniez do stosowania do kapieli dla malenstwa:).
nie wiem czy znacie jest jeszcze taki krem jak lipobaze jest rowniez dobry ja stosuje na buzke dla malego to krem kupiony w pl.
co do angielskich GP nie chce sie wypowiadac i jezeli lekarz Pl mi powie ze jest nie ciekawie nie stoi mi nic na przeszkodzie zeby zaczac walke. tym bardziej ze tu nie chodzi o pieniazki tylko o to ze oni sie nie znaja na niczym (moze nie wszyscy ) tylko PARACETAMOL ..... ilez mozna kurczaki . albo jak dziecko ma goraczke kaza dac paracetampl i do szkoly poscic !:baffled:
co do owsikow nie pomoge :(. \
Kopka a jak Wasza mala ??juz ok??

tak nasz mala juz dobrze,ale bite 2 tyg chorowala;/ oby nigdfy wiecej ta okropna bakteria sie nie przyplatala.
Co do owsikow to tez nie pomoge,ale moze idz do apteki i zapytaj sie czy cos maja.

reklama
tak pamietam Tormentiol uzywalam przy pierwszym synu , niestety moja siostra przez ten czas zostala aptekarka i odradzila mi ( nie zrozumialam czemu co tam wystepuje i jakie konsekwencje sa) straszac,:angry: mowiac i co tam jeszcze w konsekwencji nie wyslala mi go. ale to ma tez dobre strony jak potrzebuje leku na recepte to dzwonie i mam :-)

No tak każdy lek ma swoje skutki uboczne
Ba nie trzeba leków wystarczą chusteczki do pupy nasączone parabenami...potrafi być ich aż 5 odmian w jednym opakowaniu...Osiwieć można.
Nie dajmy się zwariować:tak::-D

Dzieczyny-napiszcie mi jakie dokumenty muszę wyrobić dzieciom zeby wyjechać na stałe do UK? Czy jakieś dodatkowe dokumenty są potrzebne przy zapisywaniu do szkoły?
Mój synek pójdzie po wakacjach do szkoły właśnie w UK. W kwietniu albo w maju lecimy do męża.
Czy któraś z Was korzysta z mieszkania councilowskiego? Jedna fajna babeczka z naszego forum troszkę mi o tym pisała:-)
Jak było z tym u Was.
Dzięki za odpowiedzi

Ostatnia edycja:
Do góry