reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

No wlasnie nie dajmy sie zwariowac, dlatego trzeba wybierac jak najmniej tych szkodliwych skladnikow,bo uniknac niestety sie nie da. Chyba ze wrocimy do starych sposobow, pieluszki tetrowe, krochmal na pupe i szare mydlo :no:, za leniwa jestem :-D
Z dokument do UK wez dla dzieci akt urodzenia, nawet nie musisz tlumaczyc.
Na councilowskie mieszkanie musisz spelnic troche duzo warunkow a nie znam twojej sytuacji to napisz na priva jak chcesz.
Mala juz zaczyna sie nudzic musze spadac :szok:

reklama
Majeczka02 będzie potrzebny paszport i akt urodzenia dziecka (nie wiem czy trzeba go tłumaczyć czy wystarczy dać po polsku). Rozumiem że już macie złożoną aplikację do szkoły do której chcecie posłać synka?!

na pewno musisz miec dla dzieci akt urodzenia,ale wydaje mi sie,ze nie trzeba go tlumaczyc. Chociaz wrazie w ja bym wziela tez przetlumaczona wersje,zeby potem nie bylo niepotrzebnych poroblemow.
Co do mieszkania,my sie i nie ciagle straramy. Mielsimy juz jedna oferte,ale odmowilismy. Duzo zalezy od warunkow w jakich mieszkacie i od zarobkow. napewno trzeba pobrac aplikacje do wypelnienia w urzedzie miasta. O mieszkanie moze starc sie kazdy,ale to od miasta zalezy ktora kategorie wam przyznaja.Jest 5 kategori:a,b,c,d,e. My np mamy c,gdyz nie mamy pokoju dla dziecka. Wszelkie dane dotyczace obecnego mieszkania,jego stanu i daczego chcecie sie z niego wyprowadzic podajecie w aplikacji.jesli cos jeszcze chcesz wiedziec to pisz na priv,postaram sie pomoc;)

Majeczka02 będzie potrzebny paszport i akt urodzenia dziecka (nie wiem czy trzeba go tłumaczyć czy wystarczy dać po polsku). Rozumiem że już macie złożoną aplikację do szkoły do której chcecie posłać synka?!

Nie jeszcze nie składaliśmy żadnej aplikacji...To z takim wyprzedzeniem trzeba to zrobić?
Jeszcze nie wiem gdzie mam najbliższą szkołę dla małego...

Nie jeszcze nie składaliśmy żadnej aplikacji...To z takim wyprzedzeniem trzeba to zrobić?
Jeszcze nie wiem gdzie mam najbliższą szkołę dla małego...

no wlasnie to sa te warunki ktore trzeba spelniac, od czasu zamieszkania w danym miescie po aplikacje ,dokumenty itd.nam sie udalo dosc szybko ale mialam pomoc znajomej prawniczki angielki (zupelnie przypadkowo)
jak chcesz dobra szkole dla dziecka to juz zacznij szukac

Majeczka termin składania aplikacji kończ się w moim hrabstwie 15 stycznia. Jeżeli wybierzesz szkołę katolicką musisz jeszcze mieć koniecznie akt chrztu. Do dobrych szkół ciężko się dostać w tych gorszych o miejsce jest prościej.

Do znajomego jak miala zona przyleciec z dziecmi,to on duzo wczesniej zapisal tego straszego syna do szkoly,a i tak jak juz byli na miejscu to jeszcze musieli czekac za miejscem,takze tez bym juz starala sie zapisac:)

Dzięki dziewczyny za pomoc i informacjel;-)
My będziemy mieszkać w Bristolu-więc raczej o szkołę będę musiała zatroszczyć się i poszukać sama...
W styczniu wyrobię potrzebne dokumenty:-)
Co u Was?
Jak zima w UK?

reklama
Do góry