reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

w sumie fajny pomysl,by isc z dzieckiem na sale gimnastyczna. My czesto chodzimy na plac zabaw,no ale jak sa takie pogody jak teraz,to odpada. Musze poszukac u siebie w miescie,gdzie sa jakies fajne sale przystosowane dla malych dzieci. Dosc czesto tez chodzimy na basen...Nadia uwielbia wode,a po basenie zasypia odrazu taka wymeczona:)
Inek z paszporten nie bedziesz miala zadnego problemu. Ja przeprowadzalam sie w polowie 7 miesiaca ciazy i powiem szczerze,ze gdyby nie bratowa i moja mama to bylo by ciezko,bo wiadomo,ze meble itp to P wstawil,ale poukladac,posprztac to juz bardziej kobieca reka lepiej zrobi,a tu juz brzuszek byl sporawy.

reklama
hejka:)
moze ktoras z doswiadczonych mam bedzie w stanie mi pomoc??
?dziewczyny mam pytanie co moge podac msc maluszkowi na kaszel (niestety mimo mojego pilnowania moj mlodszy syn 4latka kilkakrotnie calowal maluszka mimo moich zakazow i przeniosl chorobe )wiem ze gp przepisze lub powie ze mam podac paracetamol :(. pomocy
dziekuje za podpowiedz:)

Karluszek idź do GP bo teraz maluszki łapią krztuśca na którego są szczepione dopiero w drugim miesiącu życia. A tak po za tym to nie znam sposobu na kaszelek u takiego maluszka :baffled:

Garbi dziekuje bylismy na emerdzersi i powiedziano nam ze ok wszystko ale ja wiem ze nie jest ok bo malemu az swiszcze :(, nie wiem co robic jak jutro bedzie to samo to do gp ide niech da mi cos na kaszel bo ja nocy nie przespie bo juz sie boje

karauszek i jak synek? kiedys Nadia tez miala taki okropny kaszel,gp kazal podawac paracetamol;/ ja kupilam wtedy w aptece syropek na kaszelek z calpola,ale on chyba byl od 3 miesiaca zycia. Bardzo dobrym lekarstwem na kaszelek jest sinecod,on jest od 2 miesiaca zycia,nie wiem czy mona go dostac tutaj,ja kupowalam go w pl. Moze popatrz w polskich aptekach online,tam jest bardzo duzo lekarstw do kupienia,moze kaurat cos znajdziesz odpowiedniego wiekowo da twojego maluszka

Kopka malutki sie bardzo meczy nie potrafi wykaszlec tego kaszlu :( jestem zalamana , ale jutro idziemy do lekarza i nie bedzie ze da mi paracetamol bo ja mu juz powiem ze jak bedzie tak chory to niech sam sobie wezmie paracetamol :wściekła/y:, mam nadzieje ze malemu ktos bedzie w stanie pomoc . ale wlasnie zasiadlam i patrze na necie w aptekach . jestem tak zmeczona ale musze jeszcze ta noc wytrwac (kolejna noc przede mna nie przespana).

wiem co czujesz,kiedy prosisz o pomoc,a nie ma kto ci pomoc. Moja mala ostatnio 2 tyg chorowala. Zalapala bakterie i biegunka,wymioty,brak apetytu. Lekarze oczywiscie,ze przejdzie samo. Problem zaczal sie,gdy przestala pic i robic siusiu...3 dni jezdziam do szpitala tlumaczc,ze dziecko nie pije,nie sika,a oni,nic odsylali nas za kazdym razem do domu,twierdzac,ze sie usmiecha wiec jest okey. 4 dnia iedy dziecko dalej nie pilo,sami zadzwonili,zebysmy przywiezli nadie do szpitala....bylismy tak dlugo w szpitalu dopoki mala nie zrobila siusiu. Na szczescie teraz juz jest dobrze,ale przez 2 tyg prawie oka nie zmruzylam,nie jadlam...

wiem co czujesz,kiedy prosisz o pomoc,a nie ma kto ci pomoc. Moja mala ostatnio 2 tyg chorowala. Zalapala bakterie i biegunka,wymioty,brak apetytu. Lekarze oczywiscie,ze przejdzie samo. Problem zaczal sie,gdy przestala pic i robic siusiu...3 dni jezdziam do szpitala tlumaczc,ze dziecko nie pije,nie sika,a oni,nic odsylali nas za kazdym razem do domu,twierdzac,ze sie usmiecha wiec jest okey. 4 dnia iedy dziecko dalej nie pilo,sami zadzwonili,zebysmy przywiezli nadie do szpitala....bylismy tak dlugo w szpitalu dopoki mala nie zrobila siusiu. Na szczescie teraz juz jest dobrze,ale przez 2 tyg prawie oka nie zmruzylam,nie jadlam...

Kopka wspolczuje ja mialam 3 dni gdzie wisialam nad lozeczkiem malutkiego bo sie balam o malego. i tak we wtorek wyladowalismy w szpitalu i moje podejrzenia okazaly sie sluszne maly ma wirusowe zapalenie oskrzeli:-(teraz czowam i kazde poruszenie sie malego i ja juz na rownych nogach jestem bo boje sie ze lek nie zadziala i moge sie nie obudzic na czas:-(. nie wierze juz GP i jak po 5 dniach bede musiala isc do nich to nie wyjde z dokumentem na ktorym bedzie napisane ze dzicko jest w lepszym stanie i zastanawiam sie nad podjecie, walki o nie sluszna postawiona diagnoze przez GP.

moj P tez mi o tym wspominal,zebysmy taka walke podjeli,bo przez nich moje dziecko sie odwodnilo. A gp stwierdzil,ze to jelitowka i samo przejdzie;/jak sie okazalo z badaniu kalu,ktory sami im wcisnelismy zeby zrobili,to wyszla bakteria,ktora porownywana jest do salmonelli;/ale ja nie wiem czy do dobry pomysl,ciaganie po sadach,koszty,a z lekarzami i tak sie nie wygra;/wiem,ze tutejsi lekarze maja inne podejscie do chorob,ale zeby tak olewac....;/
3mam kciuki za zdrowko synka.Mam nadzieje,ze lekarswta pomoga.

reklama
oni nie maja innego podejscia, oni wogole nie wiedza co robic. Nie znaja lekow na wszystko paracetmol. Mojej malej zrobila sie pupa czerwona (robi kupki co 5 minut) i pomimo zmieniania pampersow (ok 20-25 na dobe) nie moglam tego zaleczyc poszlam do gp a on mi dal steryd:szok: dla 5 tyg dziecka, dalam 2 razy bez poprawy, znow poszlam do innej juz dala mi specjalna masc na odparzenia. Jesli oni maja problem z wyleczeniem pupy to gdzie oczekiwac od nich powazniejszych diagnoz???
Malo tego to pierwszy gp szukal w internecie.
A przy okazji jak u was z oliatum? Slyszalam o takim emoliencie zapytalam gp a ona ze nie przepisuja tego bo ludzie wlewaja do wody i komus sie dziecko wyslizgnelo ale kolezanka dostaje opakowanie tygodniowo na 3 dzieci. U innego gp. wogole stosujecie to? Slyszalam ze nie powinno sie jak sie nie ma problemowze skora ale nie wiem co o tym myslec

Do góry