reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
tak dokladnie,moim znajomym urodzil sie synek po 5 latach pobytu tutaj i oboje musieli wysylac p60 z 5 lat. Jesli nie chcesz zeby dziecko mialo tez polskie obywatelstwo to przy rejsetracji w urzedzie podacie,ze dziecko ma tylko brytyjskie:)

inek zawsze warto zadzwonić i się dopytać. Powiedz im że nie masz z jednego okresu P60 ale masz P45 możliwe że to tez uznają. Głowa do góry nie martw się na zapas :-)

Hej
Inka P45 tez uznawaja.wszystko sie liczy gdzie sa dochody,nawet payslip byle by byla data:tak:
My tez robilismy.to jest w sumie tak ze peirwsze dziecko urodzilam po 4 latach pobytu i jemu sie tez nalezy paszport.trzeba rtylko wystapic o naturalizacje co kosztuje chyba ok 500f i potem paszport jest normalnie bez niczego.to tylko formalnosc bo on tez nalezy pod british citizen:tak:obecnie nie ma tylko paszportu.a obywatelstwa mozna miec dwa.:tak:

wlasciwie p45 tez jest dokumentem zarobkowym,to dlaczego mieli by nie uznawac:)
U was tez taka okropna pogoda?
ja juz zakupilam kalosze,bo bez nich to ani rusz;/

U nas wczoraj było pięknie a dziś znowu do bani czekam aż się rozpada :/ Ja kalosze przywiozłam sobie rok temu gorzej że dla moje młodej nie mogę znaleźć rozmiaru :/ a ona chce chodzić wszędzie.

garbi ja tez juz szukalam dla Nadii i owszem widzialam kalosze dla dziewczynek,ale rozmiar najmniejsze 5,a moja cora ma 3;/ chyba nie powinno mnie to dziwic,bo nawet w takie pogody widuje dzieciaczki na boso:)

Kopka to ja znalazłam 4ki ale Hanula ma rozmiar 2 polska 18tka :) my dziś zaliczyłyśmy salę gimnastyczną tak się wyszalałyśmy obydwie ze hoho Hanula zasnęła w wózku a ja zaległam na kanapie :D a teraz u nas się rozpadało mój starszak będzie nie pocieszony bo nie przyjdę z hulajnogą pod szkołę.

reklama
Dzięki! Jeszcze trochę czasu mam na to, żeby się pomartwić na zapas ;) chociaż teraz to i tak powinnam raczej myśleć o tym, żeby w końcu dom znaleźć zanim dzieciak się urodzi, a nie tym ;)
U nas, na szczęście, pogoda jeszcze w miarę fajna, ale już coraz zimniej. Zdziwiona jestem, że jeszcze nie pada.

Do góry