reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

bylam dzis u poloznej i jednak okazuje sie ze z tymi nogami to jest nie wesolo i jutro ide do GP bo sama polozna byla zaskoczona widokiem moich nog:no:. ale ja wiem co mi powie jutro gp ze to jest problem ze ciaza ze waga itp. kurczaki szkoda ze do luton jest tak daleko bo bym pojechala do polskich lekarzy ;-). milusinskiego dnia

reklama
a ja odwrotnie ;) dzis bylam u GP a na jutro umowila mnie z midwife zeby sprawdzila ten bol krocza. ale dzis od 14 mam twardy brzuch jak skała, nawet nie moge nazwac tego skurczami bo utrzymuje sie prawie caly czas. do tego mam uczucie zoladka w gradle...
a jeszcze jedno pytanie mi sie nasuwa! czy polozna na wizytach w przychodni sprawdza rozwarcie na koncowce ciazy?? czy tylko robia to w szpitalu?

karaluszek81 a co Ci sie dzieje z nogami bo we wczesniejszym poscie tak napislas, ze w sumie nie wiem! ;)

Anetucha03 moje nogi od samego rana sa spuchniete i od kolana do stopy sa bardzo cieple a czasami mam uczucie ze mnie parzy dany kawalek nog. i boje sie ze to moze byc zapalenie zyl :( nie wiem juz co mam myslec :(.

wiesz co, ja sie kilka lat temu najadłam pomidorów z holandii chyba! i mialam straszna reakcje alergiczna! nogi mi spuchly a dodatkowo pojawily się bable czerowne i wielkie jak pomidory ale tylko do kolan! chodzic nie moglam a jak wstawalam to musialam sie czegos trzymac zeby krew odplynela z nog bo inaczej tracilam czucie! nie wiem co to zapalenie zyl ale taka przygode mialam ja!

anetucha co do sprawdzenia rozwarcias to mi polozna nic nie sprawdzala. jak zaczal sie porod to w szpitalu pierwszy raz mi sprawdzili. Karaluszek wspolczuje,ja pod koniec ciazy mialam spuchniete stopy,ale to tak,ze zadnych butow nie moglam wlozyc...tylko klapki.
Ja tez mam pytanie do mam,ktore juz tu troszke sa. Ostatnio slyszalam,ze mozna dziecku wyrobic brytyjski paszport,jezeli dziecko urodzilon sie w uk i mieszka powyzej 5 lat. Wtedy tez mozna ubiegac sie o obywatelstwo angielskie dla dziecka. Nie wiem ile w tym prawdy jest. Wiem,ze jezeli rodzice sa 5 lat przed pojawieniem sie dziecka to moga wyrobic dziecku brytyjski paszport,ale nie wiem jak dokonca wyglada sparwa,gdy dziecko urodzilo sie tutaj przed uplywem 5 lat. Mozna ktoras orientuje sie. Chodzi mi glownie o to,ze teraz Nadia dostanie polski paszport na 5 lat. Wiec po uplywie terminu tego paszportu chcielibysmy jej wyrobic brytyjski.

Ostatnio slyszalam,ze mozna dziecku wyrobic brytyjski paszport,jezeli dziecko urodzilon sie w uk i mieszka powyzej 5 lat. Wtedy tez mozna ubiegac sie o obywatelstwo angielskie dla dziecka. Nie wiem ile w tym prawdy jest. Wiem,ze jezeli rodzice sa 5 lat przed pojawieniem sie dziecka to moga wyrobic dziecku brytyjski paszport,ale nie wiem jak dokonca wyglada sparwa,gdy dziecko urodzilo sie tutaj przed uplywem 5 lat. Mozna ktoras orientuje sie. Chodzi mi glownie o to,ze teraz Nadia dostanie polski paszport na 5 lat. Wiec po uplywie terminu tego paszportu chcielibysmy jej wyrobic brytyjski.
tu jest wszystko wytłumaczone MojaWyspa.co.uk: Pytania i odpowiedzi : Obywatelstwo brytyjskie

anetucha w szpitalu sprawdzają jak już poród się rozpocznie.

garbi wielkie dzieki:) my dzisiaj bylismy ogladac mieszkanie z councilu,ale odmowimy,bo okolica jest okropna...sam council officer przyznal,ze nie jest za ciekawie i bywa niebezpiecznie...

ja tez bylam dzis w cansilu spytac jak dlugo bedziemy czekali na odpowiedz ze zlozonej aplikacji i okazuje sie ze jeszcze 1 msc gora 2 msc bo procedura jest ze czeka sie 3 msc . ale wydaje mi sie ze jak maly bedzie juz z nami to sie wszystko przyspieszy. ja teraz mieszkam w podobnej okolicy jak Ty Kopka ogladalas i niestety jest strasznie sam margines :no::szok:ale niestety nie mialam mozliwosci powiedziec nie ale teraz juz bede mogla powiedziec :).

my zlozylismy aplikacje jak bylam w 4 miesiacu ciazy. Odrazu dostalismy kategorie c i po porodzie nic sie nie zmienilo. Dopiero teraz mielsimy pierwsza oferte,czyli prawie po 2 latach,ale jak pisalam okolica straszna,balabym sie wyjsc z mala na spacer;/takze mamy nadzieje,ze niedlugo zaproponuja cos innego. Kiedy zapytalma sie dlaczego oferuja mieszkanie w takiej dzielnicy rodzinie z dzieckiem skoro wiedza,ze jest niebezpiecznie,a facet mi na to,ze oni chca zmienic wizerunek tej dzielnicy i mysla,ze jak zamieszkaja w niej rodziny z dziecmi to ta cholota co tam jest przestanie istaniec. Byc moze,ale nikt nie chce byc krolikiem doswiadczalnym.
Karaluszek zycze zebys szybko dostalas jakies fajne mieszkanko w milej i spokojnej okolicy;)

reklama
kopka mozesz wyslac aplikacje o paszport dla dziecka my tez to robimy, wystarczy 5 lat potwierdzonego pobytu i ze dziecko tutaj sie urodzi. Nawet nie bedziemy robic polskiego paszportu za duzo zalatawiania, kolejka w konsulacie dojazd, a angielski paszport bierzesz wniosek na poczcie i do domu ci przychodzi dok.latwiej.

Do góry