reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej dziekuje za odpowiedz! :) skoro dostajesz 270 to znaczy ze nie zabieraja taxu :)) super! ja dostaje od pracodawcy bo pracowalam 2 lata przed zajsciem w ciaze i pewnie bedzie tygodniowo bo tak bylo do tej pory ;)

reklama
a czy was tez tak krocze boli/bolalo? czuje sie jakby mnie ktos drewniakiem kopnał miedzy nogi :baffled: ledwo chodze. jestem w 36 tygodniu . jutro ide do GP, mam nadzieje ze da mi jakies tabletki przeciwbolowe bo nawet przekrecenie sie na drugi bok powoduje przeszywajacy bol!:eek:

Witam. Mam na imię Justyna. Mam do was pytanie mieszkam 5 i pół roku w UK moja córka tutaj się urodziła. Przed jej urodzeniem 4 i pół roku mieszkałam w UK. Moje pytanie brzmi czy któraś z was załatwiała paszport brytyjski dla swojego dziecka które urodziło się przed upływem 5 lat od waszego przyjazdu do UK jeżeli jak to jakie kroki należy podjąć. Dzwoniłam do home office dali mi numer telefonu ale pod tym numerem same maszyny są i rozłączają po otworzeniu wiadomości.

anetucha03 mnie owszem bolalo,a polozna powiedziala mi,ze to normalne i juz niedlugo urodze,chociaz wedlug terminu mialam jeszcze miesiac,a poLozna wcale sie nie pomylila,bo juz tydzien pozniej Nadia byla na swiecie:)
styna26 moi znajomi zalatwiali dla synka paszport brytyjski i wiem,ze dzwonili do home office,ale dalej to nie wiem jak i co zalatwiali.

kropka o kurcze!! serio? :angry: ja bym chciala szybciej urodzic, szybciej zgubic wage i miec to juz za soba! polozna mialam tydzien temu w srode, ale jeszcze wtedy tego bolu nie czulam a kolejna wizyte z inna polozna (przeprowadzilam sie) mam w piatek za tydzien! ale bylyby jaja jakbym urodzila szybciej :laugh2: dobrze ze juz wszystko gotowe, torba spakowana itd ;)

Witam
ja mam pojedyncze skurcze czasami lekkie czasami mocniejsze ale powiem Wam szczerze ze nie spieszno mi do spakowania torby a zostalo mi 1.5 tyg. do porodu. dzis ide do poloznej i zobacze co mi powie bo mam ostatnio problemy z nogami . jak wstaje moje nogi od kolana w dol.wiem ze GP mi powiedzialby ze to normalne ale ja nie wiem co myslec :-(

karaluszek81 nie przejmuj sie skoro lekarz mowi, ze wszystko ok :happy: ja 2 tyg temu stanac nie moglam na prawą nogę bo mała uciskała mi jakis nerw, jednej nocy przelozyla sie z prawej strony na lewą i bol ustąpił jak za dotknieciem magicznej rozdzki!! :-) ale zaraz po tym dostalam kopa w krocze heh i do tej pory nie przeszlo. zaraz ide do GP to moze wyłudze jakies tabletki przeciwbolowe. miłego dnia dziewczyny!! :))

reklama
Do góry