reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej dziekuje za odpowiedz! :) skoro dostajesz 270 to znaczy ze nie zabieraja taxu :)) super! ja dostaje od pracodawcy bo pracowalam 2 lata przed zajsciem w ciaze i pewnie bedzie tygodniowo bo tak bylo do tej pory ;)

reklama
a czy was tez tak krocze boli/bolalo? czuje sie jakby mnie ktos drewniakiem kopnał miedzy nogi :baffled: ledwo chodze. jestem w 36 tygodniu . jutro ide do GP, mam nadzieje ze da mi jakies tabletki przeciwbolowe bo nawet przekrecenie sie na drugi bok powoduje przeszywajacy bol!:eek:

Witam. Mam na imię Justyna. Mam do was pytanie mieszkam 5 i pół roku w UK moja córka tutaj się urodziła. Przed jej urodzeniem 4 i pół roku mieszkałam w UK. Moje pytanie brzmi czy któraś z was załatwiała paszport brytyjski dla swojego dziecka które urodziło się przed upływem 5 lat od waszego przyjazdu do UK jeżeli jak to jakie kroki należy podjąć. Dzwoniłam do home office dali mi numer telefonu ale pod tym numerem same maszyny są i rozłączają po otworzeniu wiadomości.

anetucha03 mnie owszem bolalo,a polozna powiedziala mi,ze to normalne i juz niedlugo urodze,chociaz wedlug terminu mialam jeszcze miesiac,a poLozna wcale sie nie pomylila,bo juz tydzien pozniej Nadia byla na swiecie:)
styna26 moi znajomi zalatwiali dla synka paszport brytyjski i wiem,ze dzwonili do home office,ale dalej to nie wiem jak i co zalatwiali.

kropka o kurcze!! serio? :angry: ja bym chciala szybciej urodzic, szybciej zgubic wage i miec to juz za soba! polozna mialam tydzien temu w srode, ale jeszcze wtedy tego bolu nie czulam a kolejna wizyte z inna polozna (przeprowadzilam sie) mam w piatek za tydzien! ale bylyby jaja jakbym urodzila szybciej :laugh2: dobrze ze juz wszystko gotowe, torba spakowana itd ;)

Witam
ja mam pojedyncze skurcze czasami lekkie czasami mocniejsze ale powiem Wam szczerze ze nie spieszno mi do spakowania torby a zostalo mi 1.5 tyg. do porodu. dzis ide do poloznej i zobacze co mi powie bo mam ostatnio problemy z nogami . jak wstaje moje nogi od kolana w dol.wiem ze GP mi powiedzialby ze to normalne ale ja nie wiem co myslec :-(

karaluszek81 nie przejmuj sie skoro lekarz mowi, ze wszystko ok :happy: ja 2 tyg temu stanac nie moglam na prawą nogę bo mała uciskała mi jakis nerw, jednej nocy przelozyla sie z prawej strony na lewą i bol ustąpił jak za dotknieciem magicznej rozdzki!! :-) ale zaraz po tym dostalam kopa w krocze heh i do tej pory nie przeszlo. zaraz ide do GP to moze wyłudze jakies tabletki przeciwbolowe. miłego dnia dziewczyny!! :))

reklama
Do góry