reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witajcie dziewczyny :)
moze sie dolacze???
dziewczyny moze Wy wiecie gdzie mozna kupic ,,wklad,, tzn to przescieradelko do koszyka dla maluszka do 3msc:zawstydzona/y:kupilam koszyk ale niestety te przescieradelko jest sprane a nie wiedzialam ze bede miala problem z dokonaniem zakupu tego :(. pozdrawiam dziekuje za pomoc

karaluszek chodzi Ci o ta mate do kolyski? bo nie bardzo wiem o jakim koszyku piszesz:)

Chodzi Ci o prześcieradełko do mosses basket? Ebay przyjacielem Twoim jest:moses basket sheets | eBay

tak czy siak wazne,ze dostalas:) moja mala tez spala na poczatku w takiej kolysce. Nawet jak juz przestala w niej spac,a kolyska stala jeszcze w domu,to przylapywalam P jak bujal pusta kolsyka z przyzwyczajenia:-D

Witam, czy jest tu jakaś dobra mama, ktora jest w stanie odpowiedziec mi na pytanie czy od ustawowego SMP w kwocie 135 funtow jest odejmowany podatek? i jesli tak to ile wynosi tygodniowka na rękę. Byłabym bardzo wdzieczna bo ciekawosc mnie zabija ;) skonczylam 6 tyg 90% pensji i kolejna dostane w piatek ale wlasnie ta mniejsza!! :) z góry dziekuje!

Witam, czy jest tu jakaś dobra mama, ktora jest w stanie odpowiedziec mi na pytanie czy od ustawowego SMP w kwocie 135 funtow jest odejmowany podatek? i jesli tak to ile wynosi tygodniowka na rękę. Byłabym bardzo wdzieczna bo ciekawosc mnie zabija ;) skonczylam 6 tyg 90% pensji i kolejna dostane w piatek ale wlasnie ta mniejsza!! :) z góry dziekuje!

nie wiem czy dobrze zrozumialam ale z tego co sie orientuje to do kwoty 125f nie jest pobierany podatek od pensji (tak bylo w zeszlym roku a teraz niestety nie jestem w temacie :( )

to nie pensja, w tym roku tygodniowka na urlopie macierzynskim wynosi 134 funtow z kawałkiem, prawie 135 i zastanawiam sie wlasnie czy mi jeszcze od tego podatek zabiora! :no:

reklama
Do góry