reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witajcie dziewczyny :)
moze sie dolacze???
dziewczyny moze Wy wiecie gdzie mozna kupic ,,wklad,, tzn to przescieradelko do koszyka dla maluszka do 3msc:zawstydzona/y:kupilam koszyk ale niestety te przescieradelko jest sprane a nie wiedzialam ze bede miala problem z dokonaniem zakupu tego :(. pozdrawiam dziekuje za pomoc

karaluszek chodzi Ci o ta mate do kolyski? bo nie bardzo wiem o jakim koszyku piszesz:)

Chodzi Ci o prześcieradełko do mosses basket? Ebay przyjacielem Twoim jest:moses basket sheets | eBay

tak czy siak wazne,ze dostalas:) moja mala tez spala na poczatku w takiej kolysce. Nawet jak juz przestala w niej spac,a kolyska stala jeszcze w domu,to przylapywalam P jak bujal pusta kolsyka z przyzwyczajenia:-D

Witam, czy jest tu jakaś dobra mama, ktora jest w stanie odpowiedziec mi na pytanie czy od ustawowego SMP w kwocie 135 funtow jest odejmowany podatek? i jesli tak to ile wynosi tygodniowka na rękę. Byłabym bardzo wdzieczna bo ciekawosc mnie zabija ;) skonczylam 6 tyg 90% pensji i kolejna dostane w piatek ale wlasnie ta mniejsza!! :) z góry dziekuje!

Witam, czy jest tu jakaś dobra mama, ktora jest w stanie odpowiedziec mi na pytanie czy od ustawowego SMP w kwocie 135 funtow jest odejmowany podatek? i jesli tak to ile wynosi tygodniowka na rękę. Byłabym bardzo wdzieczna bo ciekawosc mnie zabija ;) skonczylam 6 tyg 90% pensji i kolejna dostane w piatek ale wlasnie ta mniejsza!! :) z góry dziekuje!

nie wiem czy dobrze zrozumialam ale z tego co sie orientuje to do kwoty 125f nie jest pobierany podatek od pensji (tak bylo w zeszlym roku a teraz niestety nie jestem w temacie :( )

to nie pensja, w tym roku tygodniowka na urlopie macierzynskim wynosi 134 funtow z kawałkiem, prawie 135 i zastanawiam sie wlasnie czy mi jeszcze od tego podatek zabiora! :no:

reklama
Do góry