reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
Gosia a obejrzalas jej gardlo??Kondzio mial goraczke,niby nic innego a w srodku gule biale,tak daleko w gardle:no:albo uszy,przy nich tez jest wysoka temp.
Co do Krainy Thomasa to ostatnio na stronie argosa pisalo ze jak zakupisz ubrania za 20f tylko nie wiem czy to byly akurat Thomasa ale masz wlasnie bilet free do krainy thomasa:tak:myslalam o nich ale nie damy rady teraz:zawstydzona/y:

reklama
Hej laseczki widze ze u was tez wirusy ...Blanka cigle podkasluje i nosem zaciaga od kad chodzi do szkoly.
A od wczoraj umiera z temperatura , ale wlasnie wrocilam z przychodni i wszechstronna nurse powiedziala ze Blanka ma wirusa bo oprocz czerwonego gardla i temperatury nie ma nic ..uszka czyste.

Kwiateczek jak sie czujesz? na kiedy termin? juz wiesz co nosisz??
Pinka jak twoj Synek wyrosl ja Cie :szok::tak:
Malgosia- Ty tez pewnie juz zapomnialas o porodzie ?!:tak:;-)ale Wam fajnie zazdroscze jak nie wiem mi zostalo 11 tygodni :-pa boje sie jak nie wiem ktoras z was brala epidural tutaj w uk ? bo ja sie tym razem zdecydowalam ale nie wiem czy dokonca slusznie ? prosze napiszcie cos ....:szok::-D

Mamusia Blaneczki witaj:-)dawno cie nie bylo.
Ja mam termin na 18go marca.widze ze ty 3 tyg wczesniej lecisz:-pprawdopodobnie bedzie dziewczynka:tak:teraz 15go mam usg,musze sie upewnic.
Co do epiduralu to ja mialam,chyba.To ten w kregoslup tak?ja miallam bo nie moglam urodzic.jak dla mnie ok,jak nie ma wyjscia to co zrobic.drugi raz tez jak bedzie trzeba to tak chce.teraz bede 15go dyskutowac na ten temat,musze tylko powiedziec ze chce wczesniej ajk cos:sorry2:

Mamusia Blaneczki witaj:-)dawno cie nie bylo.
Ja mam termin na 18go marca.widze ze ty 3 tyg wczesniej lecisz:-pprawdopodobnie bedzie dziewczynka:tak:teraz 15go mam usg,musze sie upewnic.
Co do epiduralu to ja mialam,chyba.To ten w kregoslup tak?ja miallam bo nie moglam urodzic.jak dla mnie ok,jak nie ma wyjscia to co zrobic.drugi raz tez jak bedzie trzeba to tak chce.teraz bede 15go dyskutowac na ten temat,musze tylko powiedziec ze chce wczesniej ajk cos:sorry2:
Oj bo nie mam czasu wogule na nic a tymbardziej na komputer Blanka chodzi do szkoly a ja nadal pracuje az do 20 stycznia :tak:
Oj noo ale boje sie jak nie wiem bardziej chyba niz za 1 razem kurde...u nas tez dziewczynka a jak na imie chcecie dac ? a co nie bylo jej widac w 20tygodniu ?? na II scanie?
data porodu w dzien urodzin mojego meza:tak::tak::-D
Ja juz zamiescilam informacje o tym w planie porodu :tak:;-):-) i sie zdecydowalam a czujesz do dzis jakies skutki ze je mialas? moglas szybko po tym chodzic czy nie czulas nog jakis dlugi czas? jak to wyglada podczas skurczy cos czujesz? jakis maly bul czy skurcze czy jak ?niepotrafie sobie tego wyobrazic hehe

hejo

u nas też dzis leje i wieje masakra jakas u mnie dzieci ciągle chore teraz oczy im ropieją kaszlą gile po pas mąz był wczoraj i Wiki dostała antybiotyk bo uszka zaczerwienione i oboje dostali antybiotyk na oczka ,te wirusy mnie wykończą...........

ja chodzę połamana na antybiotyku i czekam na skierownie w sprawie nerek......zeby sprawdzić co mi dolega........

za 2 tygodnie do polski juz sie nie moge doczekać choinkę ubieramy w niedzielę po sesji światecznej którą robie dzieciakom....

Izka-zdrówka dla chłopaków i oby was nie złapało;-)
Mamusia blaneczki- rośnie rośnie to moje szczęscie najukochańsze na świecie synus mamusi ha ha ha
Gosia- dla Natki tez zdrówka biedna tak się meczy a jak Julek???

wiecie co nic mi sie niechce najlepiej bym spałą i spała

Dzis nastce temperatura spadla totalnie i urosla tylko do 37.4... Moze to juz koniec tej katastrofy. Uffff Julian sie nie zarazil poki co, odpukac w nie malowane...Jeszcze jutro panna siedzi w domu, pojdzie w poniedzialek do przedszkola

Mama blaneczki - czy ja wiem czy zapomnialam...chlopak byl ponad. 4 kg wiec wszyysko mowi za siebie, dobrze tylko ze dlugo nie trawlo, na znieczulenie sie nastawialam ale bylo juz zaaaaa poznoooo gdy zaraz po pierwszych skurczach zjawilam sie do szpitala... Radze ci nastawiac sie pozytywnie i myslec ze dasz rade i ze raczej moze przyjsc ci urodzic naturalnie...
Nie wiem czy to winna tego ze synek byl duzy , ale normalnie do tej pory sie jeszcze "nie zeszlam" po porodzie , czuje ze te kosci miednicy nadal mam rozklekotane, ciagle mnie bola, jak posiedze chwile i chce wstac to jak starucha...koszmar. Moze powinnam isc z tym do GP...ale mnie wysmieje

Iza zdrowka,zaczelo sie,sezon zimowy:baffled:
Pinka moze porob sobie badania jak bedziesz w Polsce,z tego co piszesz to dos mocno oslabiona jestes.Anemi chyba nie masz:confused:moze poprostu musisz wypoczac.
Gosia moze juz zelzy i bedzie lepiej.

Mamusia Blaneczki napisze ci na koncu.Po tym zaszczyku jest ok,tzn nie czuje sie jakos inaczej,gorzej.Sam zaszczyk to troche dziwne bylo uczucie jak igle wbijal ale specjalnie nie bolo,skurcze swoje robily.Mowilam tylko kiedy sie zbliza a on czekal zeby wbic sie.Ja juz nie mialam sily zreszta chcialam rodziic naturalnie ale od piatku w skurczach do nie dzieli to juz za dlugo.Nie jadlam,nie mialam sily.wody tez juz mi przbili ok 1.30 w noocy wiec do rana zeszlo duzo.rano lekarz zadecydowal ze szybko maja mnie przygotowac do cesarki bo nic z tego nie bedzie.MIalam rozwarcie na 6 a potem to juz sie zwerzalo.kONDZIO WAZYL TYLKO 3kg ale wiek tez pewnie swoje zrobil:sorry2:pierwsze dziecko w wieku 30 lat to chyba pozno no i chuda jestem.PO za szczyku nie czulam nic od pasa w dol:no:najpierw probowali szybko vacum ale sie nie dalo,potem kleszcze i tym sie udalo,o wlos uniknelam cesarki:sorry2:Skurczy nie czujesz.Oni zeby im pomoc mowili mi kiedy skurcz przyjdzie(bylam podpieta pod stos maszyn)i kazali mi przec:zawstydzona/y:smieszne to bylo bo nic nie czulam,nadymalam sie zeby go wypchnac ale nic nie czulam:sorry2:widzialam tylko w odbiciu lampy krew:baffled:jak juz wyciagneli go to bylo szybko,zeszyli mnie i na oddzial.:tak:potem mnie troche zalalo bo nie czulam nic,musialy mnie przebierac:zawstydzona/y:nie wiem ale chyba jeszcze z godz,moze dluzej mnie trzymalo.

Co do plci,to mialam praktykantke,mierzyla mi wszystko ok 40 min i zapomnialy mi powiedziec,jak sie upomnialalam ze chce wiedziec plec to sie zdziwila i za bardzo nie widziala bo dziecko juz tez mialo dosc naciskania.nbniby widzialy 3 kreski i na moje pytanie co to znaczy odp.ze na dziewczynke ale pewne nie byly.Z drugiej strony olaly bo za dlugo to juz trwalo:sorry2:

Hej,zagladam tu tylko ja chyba ale nikogo nie ma.Pinka a co u Ciebie?wyzdrowialas??ja mega wkurzona,poprawialam KOndzia metryke bo mam teraz nazwisko zmienione .Bylam przedwczoraj.Dzis baba dzwoni zeby przyjsc bo jest blad:wściekła/y:zamiast 4.05w dat=cie ur.napisala 5.05:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:niestety nie da sie nic zrobic,blad juz bedzie tylko na dole jest adnotacje ze jest poprawka z 5go na 4ty maja:no:tu pewnie problemu nie bedzie ale w Pl????nie da sie juz inaczej zrobic.nawet jak kiedys bedziemy chcieli dokupic to juz taki8e beda z bledem,z poprawka na dole:wściekła/y::wściekła/y:debilski kraj:no:Ja tez patrzylam jeszcze na nia,bo kazala sprawdzic glownie o nazwisko bo mam teraz Ł A NA DATE NIE SPOJRZALAM .trzeba pilnowac na kazdym kroku:no:

reklama
Kwiateczek- no to nieźle co za głąby no!!!!!!!! ja już też nie raz latałam jak głupia bo ciągle mylą moje nazwisko lub imię Erica czy Wiktorii

a ja jak ja jutro mam scan nerek zobaczymy o co tam chodzi mam nadzieje ze wsio bedzie ok bo cykora mam niezłego....antybiotyk zadziałam ze nie mam juz ataków bólu ale ciągle mam wrażenie że coś mi tam przeszkadza.....

za 10 dni do polski więc kongo w chacie i w sklepie .........

Do góry