reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Redka wejdz tu Association of Early Pregnancy Units i znajdz miejsce niedaleko siebie. Tyle ze zeby tam sie dostac musisz miec jakis powod. Mozesz powiedziec ze cie brzuch mega boli i plamilas dosc mocno rano i chcesz byc zbadana. Zrobia ci usg i sprawdza cie doglebnie i gotowe ;-) Aha oni przyjmuja ciaze tylko do 12tyg. od 12 tyg juz zalatwiasz przez midwife ;-)

reklama
Witam mamuśki

Kwiateczek nie ukrywam jest problem z tv i komputerem...... ja w pracy moj J śpi a oliwia przez 2,5h non stop na Tv....albo zmienia sobie jak tv zabronię to idzie na kompa bo przecież nie zabronione.....ale masz rację muszę jej to ukrócić bo w ogóle do książek nie zagląda a ma tabliczkę mnożenia do nauczenia wrr ostatnio zrobiła tylko 4/30

do szkoły to tak jest od 4 roku życia ale kiedy dziecko urodziło się przed 31 sierpnia... bo jeśli "po " to wtedy idzie na sesje zimową albo czeka do następnego roku
izka0401 na razie to czekamy na telefon od optyka żeby okulary odebrać........ale pilnować i tak będzie trzeba... z tym że ona ściąga to oglądania Tv jak mnie nie ma i do PE w szkole

Redka Witaj...... ja niestety nie pomogę bo tu nie rodziłam......ale z miłą chęcią się witam :-)

Witam
Co tu tak cich,gdzie te mamy????
Marcysia musicie sobie pogadac bo i te okulary nic wam nie dadza:sorry:moze oslona na monitor by sie przydala tez.trzeba pilnowac.musisz pogadac z mezusiem.
Co do szkoly to Kondzio bedize w maju mial 4 latka wiec zaczyna od wrzesnia:tak:juz jest 6godz wiec mam nadzieje ze nie bedzie zle,napewno poczatek bedzie gorszy bo nowa szkola ale wszyscy zaczynali:sorry:mus to mus.

Marcysia musicie sobie pogadac bo i te okulary nic wam nie dadza:sorry:moze oslona na monitor by sie przydala tez.trzeba pilnowac.musisz pogadac z mezusiem.
Co do szkoly to Kondzio bedize w maju mial 4 latka wiec zaczyna od wrzesnia:tak:juz jest 6godz wiec mam nadzieje ze nie bedzie zle,napewno poczatek bedzie gorszy bo nowa szkola ale wszyscy zaczynali:sorry:mus to mus.
sęk w tym że to tylko mój partner a Olivia nie jest jego córką hmm ( no ale i tak pomaga tylko że nie we wszystkim bo ma bardzo ciężki charakter) on ma syna niewidomego w Pl w Laskach w internacie i może to też swoje robi............. ja wiem co będę robiła kompa wyłączała na czas mojej pracy :-) bo J śpi po pracy wtedy kiedy ja jestem w pracy

co do szkoły to fajnie że Kondzio pójdzie do szkoły od września..... nie martw się poradzi sobie ... dzieci szybko się przyzwyczajają...... moja Oliwia poszła w czerwcu 2010 roku do yer1 i nie umiała nic mówić ani nie rozumiała ale po 3 miesiącach się rozkręciła

KwiatecEk - ja za bardzo nie wiem co ty masz z tym aktem bo ja mam tlumaczny akt przez tlumacza przysieglego i wsio mam przetlumaczone...ale to wsio co znajduje sie na akcie

Marcysia- no to ci powiem ze to tak nie-hallo (jak dla mnie) z tym partnerem... Bo nie jego corka to co... Powinien traktowac jak swoje...

A my wlasnie zerbalismy papiery potrzebne do Nastki do szkoly czyl nasze i nastki akty chrztu, jeszcze podpis od ksiedza z parafii... I zlozymy formularze, mam nadzieje ze sie dostanie do tej szkoly. W zeszlym roku bylo 6 dzieci na jedno miejsce...hmmmm

Witam.

Dawno mnie nie bylo ale jakos czasu brak. Phoebe miala jakiegos wirusa ktory oblawil msie temperatura i biegunka. Na cale szczescie przeszlo po 3 dniach. Za to teraz ma katar.
Dziewczyny odliczaja czas do swiat, a wlasciwie do prezentow.
Maz ma nowa prace.
Moja Olga jak tu przyjechalismy to chodzila 6 miesiecy na te 2,5h, bez znajomosci jezyka, ale je sie podobalo. Pozniej szla normalnie na te 6h i tez nie bylo zle.

hello

laski padam z wycieńcznia dosłownie!!!!!!!! moj synalek jest wszedzie dosłownie co on wyprawia to istny cyrk wyczaił małpolud schody i mi na nie włazi musimy kupic barierkę bo cieńko to widzę:cool: Wiki była szybka ale ten to już ją pobija......

Asiunia- kooooooope lat cię nie było co tam u was jak dzieciaczki????

Marcysia- goń młodą do książek hi hi u nas wiki mogła by cały dzień nad ksiązkami siedziec przed tv oczywiscie też.....:rofl2:

Izka-Natan to chyba tak bardziej nieśmiały jest co??? czy ja mam tylko takie wrażenie??

Kwiateczek- wijesz już gniazdo dla maluszka???

u nas za 3,5 miesiąca roczek u młodego a niedawno co rodziłam jak ten czas ucieka???

WItam
Iza zwiekszaj mu godz jak najszybciej:tak:ja sie tez balam ale jste ok.z tym zcasem nie wiem co zrobic bo 6 godz to tak duzo:sorry:
Gosia ja nie tlumaczylam,my juz dostalismy gratis taki akt,niby tak teraz daja,Polski i ANgileski.W sumie njapierw tlumaczony jest na francuski,niemiecki a potem na angielski:sorry:

Pinka jeszcze nie wije gniazdka.Lozeczko mam po Kondziu,nie ma co kupowac.Ubranka jeszcze poczekam.mam duzo po kondziu tez bo na poczatku kupowalam duzo takich uniwersalnych:tak:mam takie ulubione w misie,uwielbiam ten komplecik no ale nie omieszkam rozu kupowac:-D
Kurcze najgorsze ze nie przyznali mi Jobseekera:baffled:chcialam wlasnie przeznaczac kaske dla dzidziusia:sorry:kupowac cos powoli.Najgorsze ze jesli JA nie dostalam to chyba MA tez nie dostane:eek::eek::baffled:musze sie dowiedziec:baffled:

reklama
Izka ale w polce dzieci tez chodza do jedej klasy z tymi ze stycznia i tymi z grudnia a to tez przeciez rok roznicy ;-) Ja tam sie ciesze ze moj pojdzie ''rok pozniej'' bo sie 20wrzesnia urodzil. I tak wydaje mi sie to dosyc szybko i z jego temperamentem nie usiadzial by tyle :-D

co do szkol katolickich to mysle ze polacy szukaja spokojnych miejsc, gdzie dzieci nie beda przesladowane, albo chociaz mniej niz w osiedlowych szkolach. Ja tez nie mam zamiaru dac mojego do szkoly z naszego rejonu. Zrobie wszystko, ale pojdzie gdzie indziej ;-)

Pinka a witaj ;-) dzieciaki dobrze :-D Starszak zaczyna przedszkole za chwile, mlody dzis zaczol siedziec:-D czas pedzi do przodu. Od grudnia bede sie opiekowac pewna dziewczynka. Odbierac ja z przedszkola o 12 i o 14 mama ja odbierze, a zawsze jakies pare groszy wleci :-)
jakos nie mam czasu na bb. Jak juz szybko na fejsa zagladam bo tam mi prosciej. Macie grupe na fb?

Do góry