reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ale ja jestem tego samego zdania że nie trzeba hucznego wyprawiania czegokolwiek ;)

dokładnie mam juz nauczkę po córce ze kazdy przyszedł sie tylko nadajdł za darmochę a dziecko i tak za przeproszeniem g...... miało więc teraz te pieniądze co mam wydac na imprę wole na dzieci przeznaczyć.......

czekam na małża co dzieci weźmie a ja moze włosy zrobię bo farba od miesiąca stoi w szafie :baffled:

reklama
pinka- Nastka to tak gada ze nie ma problemu z gadaniem z Paniami a z dziecmi to juz wogole. Dzis pierwszy raz w szkole pisala swoje imie :-)

Marcysia - hmmmm astygnatyzm w tym wieku to juz powaznie chore oczka...

czy ja wiem czy tak poważnie chore....... ona jest w obydwu oczkach na plusach......... gorzej jakby miała minus to już jest poważnie chore oczko czy oczka...... ale z plusów idzie łatwiej wyjść na zero ....... z tym że do końca życia i tak się nosi okulary..... ale co z tego jak ludzie zdrowi robią sobie okulary żeby ładniej wyglądać ;)

w tym astygmatyzmie chodzi o to że oko nie jet kołem tylko jajem i dlatego człowiek się potyka i przewraca bo widzi kąty w innej odległości lub nie na tym miejscu co trzeba....... ale u nas minęły juz potykania i upadania dlatego że ma okularki

kwiateczek a co to te szczepienia MMR .............

tu masz wszystko.pierwsza jest na 13miesiac dziecka chyba teraz druga juz.Ona jest miedzy 3.5 a 5 lat ale wole teraz
MMR – Wikipedia, wolna encyklopedia

Pinka my chrzciny zrobilismy w Pl i teraz tez tak zrobimy.Moj brat bedzie mial 18tke wiec i tak jedziemy:tak:u Kondzia byli tylko rodzice,chrzestni i dwie dziadkowie:tak:Kondzio zebral sporo:tak:

Gosia,Pinka a wy nie szczepilyscie dziewczyn jeszcze????

kwiateczek-a czy ja pisałam ze wiki jeszcze nie szczepiłam :confused::nerd: my też chrzest w polsce........
Marcysia- najważniejsze ze młoda dzieki okularkom widzi normalnie :tak: a okulary zawsze ja chciałam nosic tak jak mówisz bardziej dla wyglądu........:-p

a ja piję kawusie bo ledwo widze na oczy!!! zachciało mi sie do 24;00 słuchac muzyki :-D młody fika

tak cała prawda........ w sobotę idziemy po nowe i sprawdzić bo mi płacze że w innych nie chce chodzić bo jej się popsuły ale obiecałam że będzie mogła sobie wybrać jakie chce żeby się źle nie czuła

hello

kwiateczek- powodzenia na szczpionce my za rok nastepne kłócie :baffled: u Wiki a u młodego za 4 mc :rofl2:

Tak zrozumialam ze za rok u Wiki czyli na 5 lat tak???:sorry2::sorry2:a to szczepienie co Kondzio mial tyeraz to jest wlasnie to mmiedzy 3.5 a 5 rokiem i jest ostatnie.Nastepne powiedziala ze jak skonczy 13e lat ale to nas raczej juz tu nie bedzie:sorry:

Kondzio jest ok poki co,dalam mu paracetamol od razu.zobaczymy w nocy.mam nadzieje ze bedzie ok,jutro pojdzie do przedszkola bo mam kilka spraw.

reklama
KWiateczek - ja nastke szczepilam na to daaawno temu, zaraz gdy tylko pozwalal na to kalendarz szczepien...

Pinka- ja tak chrzcilam nastke, w dodatku w sobote bez mszy (wtedy nibyinaczej ie moglismy bo nie bylismy malzenstwem) i tylko rodzice, dziadki, chrzesni no i rodzenstwo nasze...teraz tez bede chciala Julka ochrzcic w sobote bo to rach ciach ciach , wiadomo mniej stresu, i najchetniej juz ym nawet poczestunku nie robila bo to jednak najblizsi a zarcie tyle trza narobic ze ho ho ho a mnie sie najzwyczajniej nie chce hehehehehe

Do góry