reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
pandorka watek może czytać każdy i na to wpływu nie mamy. Jednak na ''Mamy z U.K.'' obowiązują pewne zasady.Niestety Hollykate tak się spieszyło ze nawet nie zdążyła tam zajrzeć,tylko z butami tu wtargnęła łamiąc co najmniej 2 zasady:

Z regulaminu:
1.Wszystkie nowe mamy prosimy o przedstawienie się w wątku "Poznajmy się"
6.Cenimy wolność słowa, ale z poszanowaniem godności. Nie wyśmiewaj i nie obrażaj innych użytkowników.

Wszystko wszystkim, ale tutaj to Cię Pinka chyba troszeczkę poniosło. To, że jeszcze nie mieszka w UK, to nie znaczy, że nie wolno jej tu pisać. Inna kwestią jest juz to co pisze.

moze i ponosło ale nie bedzie mi tu gowniara która wpadke zaliczyła i teraz kombinuje jak sobie poradzic bo byc moze facet kopnie ją w D...... obrazac ludzi i od wiesniakow wyzywać.....

może i poniosło ale nie będzie mi tu gówniara która wpadkę zaliczyła i teraz kombinuje jak sobie poradzić bo być może facet kopnie ją w D...... obrażać ludzi i od wieśniaków wyzywać.....
Dokładnie!!! Jeśli bylaby taka ''elokwentna'' za jaka się gówniarz uważa,to poszukałaby sobie sama informacji na angielskiej stronie child&tax credits. Tam jest wszystko dokładnie opisane ale jak widać jej ''elokwencja'' pozostawia wiele do życzenia.

Witam
Widze ze nerwowo cos na forum.Dziewczyny dajcie spokuj,nie ma po co sie klocic o kogos kto nawet z nami nie pisze.
Hollykate o ile jeszcze czytasz to sorki ale troche sie zaczelas:sorry:Obrazasz dzieczyny nie potrzebnie.To nie kolo wiejskich kobiet tylko wyobraz sobie ze my tu juz jestemy kilka lat,piszemy ze soba i jestemy zzyte co chyba jest normalne.Nie dziw sie ze twoje pytania sa denerwujace troche bo jak w kazdym kraju zeby cos dostac od panstwa trzeba tez dawac i mam na mysli legalna PRACE+placenie podatkow.Takze mieszkanie i jakies rachunki na siebie co wiaze sie z udokumentowaniem twojego adresu bo w Anglii nie ma meldunku jaki jest w Polsce.Z tego jak juz wynika potrzeba czasu,duzo czasu.
Z drugiej strony masz internet to wiesz ze to sama baza danych.Wpisujesz w google co chcesz wiedziec i ci wyskoczy wszystko.Kazda z nas szukala tak.Dam ci tez rade.pAMIETAJ ZE JAK SIE POTRZEBUJE POMOCY TO SIE NIKOGO NIE OBRAZA.....nie wiesz co sie w zyciu czeka....Jeszcze jedno.Kobiety w ciazy moga pracowac.JA TEZ PRACUJE.zAWSZE O LEPIEJ miec prace niz zasilek.zapamietaj.

Malgorzatka milego pobytu:-)My za rok mamy zamiar jechac autem,mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Polis witaj:-)oczywiscie czekamy na posty,moze na poczatek cos o sobie.Jak widze masz coreczke:-)

Izka gartki dal Twojego synka.
weekend caly w pracy mialam,ale nuda byla:no:zero ludzi:sorry:ide poprasowac bo mam pare rzeczy i zabieram sie jak to stosu,od tyg juz chyba:-D:-D

Ostatnia edycja:
u mnie tez pogoda beznadziejna do tego net mi tak chodzi ze płakac mi sie chce.........

Izka- ja juz na szczescie koniec@ ale po porodzie zrobiła mi sie strasznie nie regularna:eek: ale masz zdolnego facecika no no moja dzis zupe gotuja w szkole ciekawa jestem jak jej sie bedzie podobać bo fochowała rano:-D

Gosia- no własnie nic nie mówiłaś ze jedziecie do polszy??/ kiedy ty paszport mlodemu wyrobilaś??? chyba cos przegaiłam...

kate- obraziłas miedzy innymi pisząc o wieśniarach !!!!!!!!!!!! którą chyba sama jesteś skoro nawet piszac pierwszego posta nie potrafisz sie przedstawić a o twojej sytuacji troszkę poczytałam na innych watkach typu czerwcówkach i tam piszesz o niezadowoleniu twojego z ciąży wiec nie sadze aby ona była planowana ha ha ha a zawiścic tobie nie mam czego raczej współczuć ci trzeba bo ja tu cięzko pracuję zeby osiągnac to co mam a pracowanie na czarno jest karalne i niem czy sie orientuszej ale pewnie tak skoro teorie masz w jedny palcu!!! i tym miłym akcentem koncze dyskusję bo jak to pandorka napisała nie bede sie zniżała do twojego poziomu...

ja juz sie boje jak my do polski autem pojedziemy bo wiki to grzeczna jest ale młody jak do manchesteru jechalismy to juz biadolił....

teraz waruje na dywanie cwiczy raczkowanie i juz spore kawałki przemierze nagrałam filmik muszę wgrac na YT ui wam wkleje ,ja nadal szczekam jak pies ogrodnika az mnie cala klatka boli.......

Ostatnia edycja:
hollykate jeśli dziecko było planowane,to nie martwiłabyś się teraz za co je wychować:-D angielskim tez nie grzeszysz robiąc w samym tylko nicku błąd ortograficzny:-D -już widzę ile zrozumiałaś czytając o zasiłkach po angielsku:-D pracy na czarno tylko pozazdrościć :-D

wierka Elokwentna to Ty nie jesteś :)
PINKA25 Bo nie sądziłam, że jesteście tak zawistnymi polaczkami za granicą, skoro nawet nie potraficie odpowiedziec na pytanie normalnie, tylko od razu z zwiścią i agresją :)
I wybacz moja droga, ale "za granicą" to nie tylko UK, nie byłam w UK wiec nie wiem jakie tam panują przepisy.
No cóż, chciałam tylko uzyskac normalną odpowiedź, i oczywiście zostałam oczerniona z miejsca przez takie internetowe aroganckie osoby jak Wy. Zmiencie podejscie do ludzi, bo to że jesteście w UK nie znaczy, że jesteście lepsze od innych. Bo człowiek ze wsi wyjdzie, wieś z człowieka nigdy jak widac na ząłączonym obrazku :)

Pozdrawiam, i wychodze z tego forum bo widzę, że to jakieś koło gospodyń wiejskich na obczyźnie, a nie grupa inteligentnych osób.

nawet ci podkresliłam gdybys miała problem ze znalezieniem:tak:

reklama
Witam, dziewczyny u nas pada dalej.
Mam pytanie moze ktoras sie orientuje, zalalam lapka inka z mlekiem :wściekła/y: czy jest szansa ze bedzie dzialal? Narazie lezy wylaczony i sie suszy.:angry: Jak maz wroci z pracy to bede miala do sluchania.:no:

I z nowosci u nas to probuje Phoebe odzwyczic od piers ale marnie nam to idzie. Jak jest B w domu to idzie sie z nia klasc i zasypia mu w kilka minut ja nie mam tak wesolo, wyje, szarpie, skacze, drapie i inne cuda wyprawia. Teraz lezy w lozeczku i placze:-( ale nie mialam juz sily z nia lezec bo ile mozna.

Do góry