reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
padammmmmmmmmmmmmmmm

normalnie oczy mi lecą:-D:-D:-D ja juz sie chyba nie wyśpie:no::no:

Kwiateczek- o widzisz a ja te masc z polski sciągam:happy2: dzieki za info:tak: a czemu masz 4 scany???? Fajnie ze Kondzio zadowolony u mnie póki co młoda chetnie chodzi a w weekendy wyje bo przedszkole zamkniete:tak::tak:

No i zaczynam od tego ze jak moj synus calkiem ladnie spal przez ostatnie 2 dni, tak dzis znowu nie spal prawie w ciagu dnia..uufff wykanczajace...

PINKA - no prosze... wyje bo przedszkole zamkniete. To super ze lubi tam chodzic !
Kwiateczek- no wlasnie dlaczego 2 dodatkowe scany??????
Igasia- sciaskam ci mocno. Musisz wierzyc ze bedzie dobrze. Wiem jak musisz sie czuc, jak cie serce boli gdy jest sie tak daleko w takim momencie. Ja po calym dniu z dziecmi i calym dniu myslenia o moim tacie, wieczorem zapijam melise, czasem mocniejsze zilka zeby sie uspokoic bo to ciagle myslenie czy mu ta chemia pomaga czy nie wykancza mnie psychicznie. Pojutrzee ma spotkanie z lekarzem, ma jakies zmainy na innych kosciach i nie wiemy co to jest a ja juz mam czarne mysli...i jak pomysle o jego strachu jaki on przezywa stajac oko w oko z czyms takiem, boli mnie ta emigracja jeszcze bardziej.

new Mother - cos ty, z Wlocka jestes ? A teraz gdzie mieszkasz?

Iga- zdrówka dla taty a dla ciebie duzo siły.....
Gosia- ale ten Julek łobuziak no he he 2 dni pospał i wystarczy:-D:-D

u nas pogod od dwoch dni ładna slonce i nie pada szok dla mnie:szok::szok: oby jak najdłuzej tak było:tak:młody juz ma zęba prawie na wierzchu:-D:-Djupiii moze przez jakis czas bedzie cisza:tak:

Czesc dziewczyny.
Musze wam sie przyznac ze tak dlugo z wami nie pisalam ze ostatnio zapominam zagladac,musze sie poprawic:-)

Kwiateczek,Pinka w zasadzie to zadnych wynalazkow nie jadlam bo tutaj 2 siostry mieszkaja wiec u nich nauczylam sie jejsc jedzenie z ich kraju,w zasadzie to jadlam tam ryby,miesa,czasem ryz,czasem frytki a najczesciej to fufu-ale nie bardzo wiem jak wytlumaczyc wam co to jest:-)

Pinka nigdy nie wspominalam ze moj narzeczony jest czarny bo nikt sie nie pytal czy jest Polakiem czy nie ;-)A o zwyczajach to w sumie nie wiem co mam Ci pisac :-)
Co do powrotu do pracy to do waszego sklepu,tak? Bo pamietam ze jakis czas temu dla jakiejs gazety zdjecia robilas.
Fajnie ze Twoja mala chetnie do przedszkola chodzi bo wiem ze nie jest lekko jak trzeba zostawic a dziecko placze.

Igasia i Gosia trzymajcie sie i duzo zdrowia dla ojcow

Co do tych przedszkoli to napiszcie mi jak to jest bo z tego co pamietam to dziecko dopiero od 3 roku ma darmowe 2 godziny,tak??

Kamila tak do sklepu;-) a co z przedszkolem to jak skonczy 3 latka ma darmowe 2,5h tak jest u nas...:tak:

aaa to wy slubu jeszcze nie macie:tak: a planujcie?? hmmm co do zwyczai to np nie musisz chodzic w ich szatach czy tez turbanach na głowie???

Kamila tak do sklepu;-) a co z przedszkolem to jak skonczy 3 latka ma darmowe 2,5h tak jest u nas...:tak:

aaa to wy slubu jeszcze nie macie:tak: a planujcie?? hmmm co do zwyczai to np nie musisz chodzic w ich szatach czy tez turbanach na głowie???

No to na przedszkole jeszcze troche musze poczekac:-)
A jesli chodzi o jakies turbany czy szaty to absolutnie nie,mam kilka afrykanskich sukienek ale zalozylam moze ze 3 razy przez 5 lat zeby zrobic przyjemnosc jego rodzinie.Ogolnie to nie ma jakis durnych zwyczai do ktorych ja bym miala sie dostosowywac,on jest chrzescijanem z reszta jak i cala jego rodzina.Wiadomo ze sa roznice rozne nawet w obchodzeniu swiat Bozego Narodzenia-u nich traktowane jest to bardziej jak impreza(przynajmniej ja sie tak czuje jak jestem u jego rodziny bo zawsze pozapraszaja pelno ludzi i co chwile ktos przychodzi i wychodzi a ci ludzie co zaproszeni to czasem sami jeszcze kogos przyprowadza)wiec ja swiat nie odczuwam w ogole(oprocz jednego razu jak moja rodzina tu przyjechala i zaprosilismy jego rodzine tez-wigilia byla u mnie wiec po mojemu i bylo fajnie) i dlatego bardzo zalezy mi na tym zeby w tym roku pojechac do Polski.Wesela sa u nich troche inne,po pierwsze w kosciele trzymaja Cie minimum 2 godziny,impreza jest dopiero po kilku godzinach po kosciele,czesto nie ma u nich alkoholu,po jedzenie trzeba stac w dlugiej kolejce i jak raz wezmiesz na talerz to raczej wiecej nie dostaniesz,prawie nie tancza i do tego impreza trwa tylko 5-6 godzin.
Jak chcesz cos jeszcze wiedziec to smialo pytaj ;-)

reklama
Kamila- z góry przepraszam ze tak wypytuję :zawstydzona/y: no ale ciekawska jestem a ze sama nie miałam przyjemnosci poznac ich zwyczai wiec dlatego cię tak męcze:-p

z tym weselem to szczena mi opadła no i za jedzeniem stac w kolejce:szok: kurcze to musi być dla nas niesamowite doświadczenie:tak::tak:

powiedz mi bo tam na którymś zdjeciu miałas taką jak by glinianą chatkę oni rzeczywiscie w takowych mieszkają???
tam jest taka bieda??? czy to tylko moje złudzenie??

to pewnie jak dojdzie do slubu to bedziesz chciała w polsce miec prawda??? czy tu i tu???

Do góry