reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Igasia, no Oskar byl od 7 tygodnia ciazy. Ale imie wybralysmy piekne!
biggrin.gif
Z kanalem rodnym nie pomoge ale przytulam i wspolczuje, bo opieka medyczna tu jest fatalna! Co zamierzasz zrobic? Nigdy o tym nie slyszalam, wiec nie wiem czy to takie popularne!
Ja stosuje infacol, jeszcze czekamy na efekty, sab simplex probuje sprowadzic a teraz dostalismy Colief.

Mala-gorzatka, a gdzie kupujesz sab-simplex? Wiem, ze jest chyba dostepny na eBay.

Kwiateczek,
dzielnego masz synka! I powodzenia na usg. Ja mysle o przejsciu na modyfikowane, bo juz nie daje rady piersia. Jestem wykonczona fizycznie i psychicznie a diete mam tak ostrozna i uboga, ze jak widze gotowanego kurczaka, to mam ochote wyskoczyc przez okno.
unhappy.gif

reklama
Iza a co to jest gum-clinic??
nie slyszalam o tym.
nie wiem co zrobie:no:
bylam u polskiego gina w Southampton,ten zgonil wszystko na nadzerke( zrobil krioterapie) i na opuchlizne! bo ale ja rodzilam drugi raz...i wiem jak wygladalam ¬tam¬ po pierwszym porodzie.
Za pare tyg przenosimy sie do Bristolu,wiec moze tam bedzie inaczej z opieka medyczna.Jutro zadzwonie jeszcze i umowie sie na sprawdzenia mnie i dziecka po pologu...ech!
Malgo nie poddawaj sie,ja tez karmie cycuniem i moj tez mial straszne kolki,ale zaczelam mu podawac okazjonalnie koperek i ten sab simplex,slyszalam,ze ten Colief tez jest dobry.Mam nadzieje,ze Twojemu Oskiemu sie zaraz poprawi:tak:
A My imie wybralismy juz jak bylam w ciazy z Emi,no ale musielismy poszukac imienia dla dziewczynki:-D:-D A dzieci na Slowacji na slonce,mowia wlasnie-Oskar:-):-):tak::tak::tak:
a gdzie Pinka na urlop SE pojechala???:-D:-D:-D:-D

A u mnie ok.troche sie wysiedzialam na usg bo nie mogli mi pomierzyc dzidziusia
sorry2.gif
jak to pani powiedziala ze jest niegrzeczny dzidzius
laugh.gif
laugh.gif
nie dalo sie zmierzyc.potem kazala mi sie isc napc i po powrocie udalo sie troszke zmierzyc.patrzylo na nas caly czas
biggrin.gif
.ma 5.6cm.wychodzi z tego pomiaru 12tyg i 1dzien. najlpeszy jest termin....18marzec
laugh.gif
Z kondziem mialam na 18maja
laugh.gif
G jest 18luty.mama jego 18 czerwiec a tata 18 listopad
laugh.gif

mALGO TO NIE WIEM CO CI DORADZIC.PIJESZ MLEKO?????bo ja pilam,jadlam platki a potem po fakcie wyczytalam ze nie wszystkie dzieci toleruja wlasnie mleko iod niego mogly byc kolki:baffled:

Kkwiateczek hihihi,no to mialas przeboje z maluszkiem,taki malutki,a taki energiczny:-D:-D:-D:-D:-D
A z ta data ,to jeszcze lepiej!!!No to fajnie ,ze dzidzius jest o 1 tydzien starszy!!masz 1 tydzien blizej do porodu:-):-):-) (bo tutaj termin licza z usg)

Sab simplex kupujemy z ebay- wiem ze sa czeskie i niemieckie. Tez slyszalam ze Colief jest dobry, bodajze lepszy od infacol.

Izka- cenny link kobietko... zapisalam sobie na przyszlosc, w razie czego.

Igasia - posluchaj Izki, ona dobrze mowi... widocznie tak tutaj jest- ze jednymi drzwiami wychodzisz a drugimi mussz wejsc jeszcze raz i sie domagac - jestem przerazona tym co piszesz. A ze PL nic konkretnego nie powiedzial... hmmmm

Kwiateczek - te daty... normalnie super, rozwalilo mnie to :rofl2: EEE tam zaraz niegrzeczne... Nasz JUlek na kazdym usg tak przytulal sie do macicy, zaslanial buzke rekoma ze nigdy nie moglismy go zobaczyc...:rofl2:to dopiero byl lobuziak...

hello

nie pisze bo czasu mało czasmi włącze bb z myslą ze poczytam ale tylk wlanczam i nie czytam bo zawsze ktoś lub cos mi przeszkodzi.....

a wiec tak w skrócie młoda jak narazie zadowolona z przedszkola chodzi z radością dziś np tak szalała ze zdarła sobie pół policzka i 2 kolana ha ha ha ale babka mówi ze jest bardzo grzeczna i nie płacze wiec się ciesze bo stresowałam sie okropnie by nie było powtórki z zeszłego roku ,ale jak narazie jest ok:tak::tak: oby tak dalej to bedzie super.......

staram sie znia spedzac jak najwiecej czasu i rozmawiac na temat przedszkola i chyba to pomaga bo sie juz nie boi ze ją zostawimy tam i nie odbierzemy.... ale tym samym na komputer czasu brak niestety.....:eek:

Igasia- o tej wypadającem macicy nie raz Tesciowa mi mówiła:tak: musisz ćwiczyć mięsnie pochwy najlepiej siedząc i uciskając ja sobie.......

a na kolki polecam wam colief rewelacja!!!!!!!!!!! inne srodki sie chowają:tak:

Gosia, Pinka prosze,podpytajcie sie jeszcze o te macice swoje rodziny:sorry2::sorry2::sorry2:
Pinka jejku,niezla aparatka z Twojej malej!!co ona robila,ze sie tak podarla:-D:-D:-D
Ja tez musze madrze obchodzic sie z Emi,widze,ze jej strasznie brakuje mamy i tego co,wspolnie robilysmy...czasem mi jej strasznie szkoda....

Igasia- no my z Nastka tez jak z jakiem sie obchodzimy bo od jakiegos czasu widac po niej ze czuje sie taka "z drugiego planu" a przeciez tak nie jest. Fakt ze kolo Julka trzeba zrobic i to nie moze poczekac, ale gdy tylko on spi to zaraz z nia siadam- czy mi sie chce czy nie - i sie bawie czy co robimy razem. Anastazja nadal jest oczarowana bratem, wisi nad nim calymi dniami gdy tylko nie spi, ale juz nie raz uslyszalam "a ty znowu go karmisz", "znowu nie mozesz " szczegolnie wtedy gdy Julek ma zly dzien a ona czeka i czeka na mame i na te chwile z mama....

Ja to nie wiem ale dla mnie moj Julian jest jakims mega niespokojnym dzieckiem. On potrafi nie spac w ciagu dnianp 11 godzin tak jak teraz... nie spi od 13.30..teraz jest 23cia i ona jeszcze nie spal !!! Oczy mu leca, ale jak przysnie na reku i go sie odlozy po 5-10 minutach zaczyna machac rekoma jakby odganial stado motyli i juz jest po snie .... on jakby nie umial sie wyciszyc..jakis nafaszerowany jest... ja jestem wykonczona po takim dniu... a zeby niebylo ze ktos pomysli ze ladnie wtedy spi w nocy... bo ladnie spi do pierwszego karmienia o 3 am bo potem to zaczyna machac lapkami, mruczec jak lew ale oczy ma zamkniete. Ja juz nie spie, a on nie wiem czy glodny, czy cos mu jest... czy moze taki ma proces nocnego wybudzania... cholera wie !

reklama
Gosia---------no to niezle!!!jejku,tyle godzin nie spi??szok!
moj tez jest trudny do zasniecia,tez macha lapkami i tez warczy,i najchetniej spi u mnie na rekach przytulony do cycusia,
a w nocy musi miec bliska moja twarz...
no nic,niektore dzieci po prostu potrzebuja wiecej ciepla i bliskosci.
Oski spi ze mna,ale co tam..zaraz mi wyrosnie i nawet nie bede mu mogla buzi dawac przykolegach,bo "obciach" hehe
oststnio Emi krzyczy--mamo,mamo!!!yyyyyyyyy!!!!!!
--Oskar ma rzesy!!!! a przeciez tylko dziewczyny maja rzesy!!!!!hihihi

Do góry