reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

PINKA - Wow, jaki rash !!! U nas od dzis pojawil sie rash na calej klatce piersiowej i brzuszku...na pleckach brak, wiec chyba to nie potowki. Poniekad on nie jest przegrzewany...tak mi sie wydaje...

Kwiateczek... soku jablkowego mu nie dajemy ani nie dodajemy. Szczezre nawet o tym nie pomyslalam bo mysle ze jest za maly na takie cos. Dajemy mu sporo wody i herbatki na trawienie. Jesli chodzi o mleko to moze zalezy pod jakim kontem te zmiany nastepuja, na co maja pomagac. Czytalam wiele postow ze po enfamil AR (czyli tym antyrefluksowym) dzieciom te problemy potrafia przejsc nawet po 2 tygodniach. Nie ukrywam ze wolalbym zeby Julek dostawal zwykle aptamil niz enfamil AR dlatego sprobowalismy powrot do Aptamila(zaledwie 3 karmienia), ale tak nim "rzucalo" ze musislimy natychmiast wrocic do Enfamil AR i zmiana w zachowaniu jest od razu. Wiec jesli widze golym okiem ze mleko mu totalnie nie sluzy to nie chce czekac dluzej bo dzieciak sie meczy (julek sie rzuca wtedy caly dzien az ciezko go utrzymac w rekach- czasem to myslalam ze moglby miec kolki a nie ten reflux) Jesli chodzi o lactose free byl tylko tydzien, nic nie bylo lepiej, niz po antyrefluksowym wrecz bylo gorzej bo nie mogl sie wykupkac pomimo dostawania wody i tej herbatki na trawienie dlatego jest spowrotem na antyrefluksowym. Zreszta przeczytalam ze jesli nie wiadomo napewno czy dziecko nietoleruje latozy (czyli nie ma badan zrobionych ktore to potwierdza) to nie powinno sie mu dawac dluzej niz 4 tygodnie bo potem traci jakias zdolnosc przyswajania czegos tam (nie pamietam)- wiec nie chcemy rodzic sobie kolejnego probemu. A W UK , jak w UK badan nie zrobia tylko strzelaja zreszta w Pl tez lekarze zbyt pochopnie stawiaja diagnoze o nietolerancji laktozy- oczywiscie bez badan, no chyba ze ktos sam zrobi prywatnie.
A ty musisz wierzyc ze drugie nie bedzie miec kolek , refluxow, bedzie lezalo jak aniolek. Ja jak bylam w ciazy czulam ze w julkiem beda problemy mniejsze czy wieksze (moze dlatego ze on tak ciagle w brzuchu mi czkal...?) a ty masz jakies przeczucia pod tym katem ?

O rany jutro nasza I rocznica slubu... :)

reklama
Gosia wszystkiego najlepszego z okazji 1-SZEJ rocznicy,Papierowej:-)
Co do przecuc to nie wiem,niby jest jak z Kondziem choc troche gorzej bo wczesniej tak nie wymiotowalam.Bedzie drugi urwis chyba:sorry:co do poprzedniej ciazy to tez mialam czkawki ciagle,smieszne uczucie:sorry:bardzo kopal i teraz te nogi mu tak chodza,nie umie chodzic tylko biega.mysle ze tez jest to problem z nozkami dlatego.wczesnie tez zaczal chodzic wiec tez moze byc to problem.poza tym ciagle sie sie ruszal w brzuszku i dalej taki jest:sorry:zobaczymy jak bedzie teraz.Nie przewiduje ze bedzie lepiej,trzeba sie nastawic bo potem bedzie gorzej.Kzady mowi ze jak jedno dziecko jest diabel to dugie bedzie aniolkiem ale raczej przy moim szczesciu watpie:sorry:

Witam dziewczynki, codziennie Was podczytuje i widze, ze problemy trawienne to standard. :-(

U nas niestety zaczely sie potworne kolki trwajace nawet po 12h z przerwami i chcialam sie Was poradzic, co podajecie maluchom w takich sytuacjach? Ja karmie piersia i ratuje mlodego herbatka rumiankowa hipp. Wczoraj kupilam Infacol, bo mozna podawac przed ukonczeniem miesiaca ale boje sie podac bo sporo negatywnych opini w necie. Polecacie jakies inne srodki?

mala-gorzatka28 wszystkiego naj z okazji rocznicy.

Jesli chodzi o problemy z ulewaniem to moja najstarsza strasznie ulewala, co zjadla to lecialo ciurkiem z powrotem. Pamietam ze kupowalismy bebilon ar i on pomogl.

Odnosnie kolek nic nie pomoge bo zadne z moich dzieci na cale szczescie ich nie mialo.

A u mnie jak zwykle czasu brak przy tej mojej 4. Na cale szczescie od wtorku 3 wraca do szkoly i bede miala troche czasu dla siebie.

Moja Phoebe ostatnia sama siebie przechodzi jesli idzie o nocne pobudki, potrafi 4-5 razy w ciagu nocy sie przebudzic , pocyca chwile i idzie spac , tylko czasem sie bawi po1-2 h w nocy. Oczywiscie spi z nami , lozeczko ja parzy , co ja odkladam to zaraz sie budzi i ryk:wściekła/y:.
Ma ktoras z was sprawdzony sposob na odstawienie dziecka od cycka? Dodam ze moja mloda nie toleruje butelek oraz niekapkow. Nadal jedyne co pije to tylko piers.

Nie pisze,bo jestem zalamana...
Mam obnizony kanal rodny:szok::szok::szok::szok:
Prosze,napiszcie czy ktoras z Was sie z tym spotkala???
Tu w Anglii jest tragiczna opieka!!!
Mam w moczu krew,ale wyniki sa okreslone jako-normal.
Do tego wszystkiego mojej corci powtorzono szczepionke,ktora juz wczesniej dostala:angry::angry::angry::angry: prosze mnie rozsmieszyc i przytulic,buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!
PinkaNo cos Ty!!! wcale nie jest super!!! ja nosze taka koszulke uciskowa:-):-):-) dlatego wygladam jak bez obrzydliwego brzucha...
GosiaWSZYSTKIEGO NAJ :) JA MIALAM ROCZNICE 6 SIERPNIA,TEZ 1-SZA. Moj Oski tez ma te krostki,nawet na glowce pod wloskami,to podobno normalne,to przez nasze hormony,nazywane sa milk spots.Mam nadzieje ,ze niebawem zgina.
Malgo tez masz Oskara!!!????hahahah,niezle!!!!sciagnelas po mnie,hihihi!!!
ja stosowalam infacol...a teraz mialam od kolezanki sab simplex i delicol od mamy.Nawet nie wiedzialam o jakis zlych opiniach o infacolu...

Ostatnia edycja:
Igasia - pierwsze slysze o obnizonym kanale rodnym ..chyba se musze poczytac. A kto ci to "stwierdzil" ? GP ? Jesli chodzi o krew w moczu to na moje oko to jest "nie halo"..nigdy krew w moczu ani w kale moim zdaniem nie moze byc normal. Cos tam sie dzieje... wiesz ja mialam cos tam w moczu w ciazy i tez mi mowili ze to normal...w Polandzie bym zaraz dostala antybiotyk a tu normal... czlowiek nerwy traci...

A co to za koszulka UCISKOWA??????? Mow kobieto to sobie zakupie !!!!!

Irka- wez gleboki oddech, musisz to przejsc... ja pamietam jak moja miala taki okres ze na rekach to spala jak trup a jak tylko polozylam do lozeczka oczy robily sie szeroko otwarte i plakala...to byl okres kiedy szly jej zeby. To byl koszmar, wychodzilam z siebie

Malgo000- moja chyba nie toleruje infacolu, bo po nim zachowuje sie tragicznie i kupujemy sab simplex. Niby nasz nie ma kolek, ale podajemy mu od czasu do czasu.

Witam
Igasia ja tez nie mam pojecia ale krew w moczu nie moze byc to nic dobrego.moze idz do innego lekarza?!co do szczepionki to czemu jej powtorzono???nic jej nie bedzie z podwojnej dawki????
Malgo ja dawalam dentinox chyba,on nam pomagal.zapytaj w bootsie.. moze idz do lekarza my tez takie kolki mielismy.jak tylko skonczyl 2 tyg zaczelo sie,caly dzien:no:uwazasz na to co jesz???jesli nie przejda sugeruje mleko modyf....tylko poczatki tez bywaja rozne,wypryszczone buzie...ale tak juz maja.....za nim dziecko sie przyzwyczai no i kupki inne.ale u nas bylo ciut lepiej. choc dalej byly.to hcyba nbiewyksztalcone jeszcze dobrze wszystko i problem z trawieniem poprostu...dlatego te cholerne kolki sa..pilnuj zeby sie odbijalo po jedzeniu choc u nas praktycznie wcale nie chcialo.zawsze pomoze cos.

Irka moja kuzynka smarowala cycek musztarda przed karmieniem,kilka dni chyba 3 bylo koszmarne ale odstawila:tak:

Uciekam bo musze czynsz zaplacic i Kondzia odebrac.,Dzis poszedl ze soim kolego do przedszkola.nie wiedzialam ze tak latwo bedzie.dal mi buziaka,ukochal i pomachal i poszedl:-)potem jedziemy na pierwsze USG:-)

Gosia snilas mi sie dzisiaj:tak: ,ale juz nie pamietam o co chodzilo.
Te koszulki uciskowe sa w tk maxxie,ale oststnio bylam w Primarku i na dziale z bielizna jest cala sciana roznych uciskaczy,jest z czego wybierac:-D:-D-koszulki,majty itp,cena ok 5 funi.
Dziewczyny przyszlo do mnie pisemko,ze Emi musi byc szczepiona,wiec poszlam...dali jej szczepionke!!!Potem okazalo sie ,ze juz te dawke dali jej w Maju!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Taki balagan maja w tym NHSie:szok::szok: Niby nic jej nie bedzie,choc czytalismy,ze po paru latach wychodzily choroby takie jak np autyzm i inne deficyty:baffled::baffled::baffled: jestem wsciekla na tych dupkow!:angry:
A ze mna...to juz nie wiem,to nie dotyczy ich,wiec olewaja.
Trafilam do szpitala,na pogotowie,bo poczulam dyskomfort w pochwie.
lekarka raz zajrzala i stwierdzila,ze to wypadajacy pecherz!!!!
Inna stwierdzila,ze to jakest ok ,ze kobiety tak maja,ze to bardzo popularne jest:baffled:
Jedynie kazano mi cwiczyc miesnie Kegla,przyczym midfiwe znaja te miesnie tylko pod nazwa palvic floor!!! gamonie!
Znalazlam cos na necie,wiec to mi wyglada na obnizenie scian pochwy...w tym przypadku robi sie plastyke.

Igasia- no prosze, sprawie sobie taki uciskacz i nich kazdy mysli jaka mam syletke hehehe Powiem ci ze w szoku jestem ze szczepionka !!! Szkoda ze sama nie zajrzalas w ksiazeczke zanim poszlas, bo niestety ich wszytskich trzeba pilnowac. A jak sie idzie tu do lekarza to najpierw sie trzeba oczytac zeby "walczyc" i zeby kitu nie wciskali.
Ja pamietam ze ciotka (dawno temu) cierpaila na opadajaca macice, a potem to juz dochodzilo do tego ze jej wsio wypadalo... usuwali jej wsio...
z tym tekstem "ze to bardzo popularne " mnie rozwalilas na lopatki. Jakbym cos takiego uslyszala to bym tam padla ze smiechu, i od razu bym sie spytala ile kobiet w jej rodzinie na to cierpi jak to tak masywnie popularne jest tu w anglii :cool: durny narod...

kwiateczek- to super ze KOndzio tak ladnie poszedl... no i daj znac jak tam USG

reklama
no wlasnie!
ja jestem zalamana,poki co, odczekam,moze sie cofnie co nieco .
a gdzie kupujesz ten sab simplex?

Do góry