reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

PINKA - bedzie dobrze w przedszkolu... u nas Nastka idzie 8go na 2 h a pelna para nursery zaczyna od 19tego...pozno ten rok u nas zaczynaja...

Jesli chodzi o mleko to wrocilismy do AR... tydzien byl na lactose free ale te krostki mu nie poginely a poza tym robil takie twarde kupy ze plakal jak szla kupa. Dawalismy mu herbatke na trawienie, wode, ale to nic nie pomagalo... przeczytalam ze te mleka bez laktozy tak wlasnie dzialaja... takze powrot do AR. Powiedz mi jak dlugo Wiki byla na AR ???

reklama
Gosia -wiki na AR była do 6 miesiąca a potem już normalnie jako mleko nastepne dostała Bebiko2 i było wszystko ok...... kurcze z tymi kupkami to fakt był porblem pamietam bo to mleko ma ryż i zatwardzało ale u wiki to sie po 2-3 tygodniach uregulowało i potem kupka była normalna już...........

a tymi krostkami sie nie martw po czasie zejdą same większosc maluchów tak ma u nas zginely okolo 2 miesiąca wstawie foto jak młody był ochrościały miał wtedy 6 tygodni...

Ostatnia edycja:
czesc Gosiu,
Przepraszam Was dziewczyny ze ja tak tylko do Gosi ale mam podobny problem z mala. Bylam w GP bo chcialam recepte na ten Enfamil AR ale oczywiscie nie dostalammam dalej dawac malej Gavison infant na to jej mega ulewanie. Juz samanie wiem co jej jest wszystkie te jej objawy mozna podpiac pod refluks, nietolerancje laktozy czy skaze bialkowa. Dzisiaj zauwazylam na jej raczce takia szorstka skore cos jakby liszaj no i miala szorstka skore za uszami nic innego nie ma, ma delikatne krostki na klatce piersiowej ale nic dziwnego soro wiecznie ulewa i bardzo czesto maw tym miejscu mokre ubranko. Powiedzcie mi kochane czy ta szorstkaskora to moze byc skaza. Bo ja juz glupia cala jestem do tego ten jej dziwny niespokojny sen w nocy. Wyczytalam ze takie ulewanie to moze byc tez objaw skazy.

skaza bialkowa objawia sie własnie takimi suchymi placami i suchą skórą spoboj kupić młodej mleko sojowe i zobacz czy bedzie jakas róznica...

PINKA - mam nazieje ze te krostki ponikna... a JUlek po AR ma super kupe, nawe potrafi sie skupic 3 razy na dzien pomimo ze wlasnie zageszczone ... ale wlasnie po tym mleku bez laktozy mial mega ale to mega zatwardzenie

asiulek- idz i sobie sama kup to mleko...sprobuj , jak to o lekararz ci przeposuje nie dziala , sama kup to mleko... ja za 400g place £4.98 (gdzie aptamil koztuje £8, 89 za 900g) wiec zamiast zwyklego mleczka mozesz sama kupowac to antyrefluksowe...sprobuj na kilka razy. Ja tam kupuje bez recepty. Jak nie bedziesz widziec zmiany u malej zaczniesz myslec dalej...

A kochana napisz mi prosze gdzie ty kupujesz to mleko bo ja bylam w Lloyds Pharmacy to chcieli recepte a w Bootsie nie mieli. Chcialabym sprobowac to mleczko bo mala generalnie juz w dzien jest spokojniejsza aczkolwiek nie pospi za dluo bo po 20 min wybudza sie bo jej sie chce ulac ale noce to jest naprawde tragedia. Poobserwuje jeszcze te suche miejsca czy nie robi sie ich wiecej bo moze faktycznie to skaza

asiulek- tak, tak w tej aptece beda chciec recepte. Ja normalnie kupuje w sainsubry'm i w tesco (w ich aptekach) Zawsze maja, nigdy nie bylo tak ze musialam czekac az zamowia...

Witam
wIECIE DZIEWCZYNYkONDZIOWI TEZ SIE ULEWALO,mojej kolezanki synkowi tez moze nie az tak bardzo jak wy piszecie ale wtedywydawalo mi sie ze tak.My bylismy miesiac na piersi...(bylo tak samo)potem na Aptamilu zwyklym i tez to samo.Niektore dzieci maja nie wyksztalcony przelyk itd...minelo po 3 miesiac chybatez mial sucha skore .jak patrze na te dzieci to wszystkie noworodki tak maja,wypryszczone twarze,sucha skore...przeciez nie moga wszystkie miec tego samego.....do tego mielismy potworne kolki.niestety 3 lata temu nie chcieli mi za bardzo pomoc....samo przejdzie i tak w kolo,przeszlo ale ile nas kosztowalo....najgorsze byly kolki,nic nie pomagalo.teraz bym wiele rzeczy zrobila pewnie inaczej ale czlowiek bogatszy w doswiadczenia jest:sorry:

reklama
PINKA - bedzie dobrze w przedszkolu... u nas Nastka idzie 8go na 2 h a pelna para nursery zaczyna od 19tego...pozno ten rok u nas zaczynaja...

Jesli chodzi o mleko to wrocilismy do AR... tydzien byl na lactose free ale te krostki mu nie poginely a poza tym robil takie twarde kupy ze plakal jak szla kupa. Dawalismy mu herbatke na trawienie, wode, ale to nic nie pomagalo... przeczytalam ze te mleka bez laktozy tak wlasnie dzialaja... takze powrot do AR. Powiedz mi jak dlugo Wiki byla na AR ???

Gosia za szybko zmienieasz mleko....trzeba ok 2 tyg poczekac.....rozmawialam z lekarzem w Polsce jak Kondzio byl maly,te kolki nas wykanczaly i to on nam powiedzial ze trzeba poczekac...ja mysle ze lepiej mu dac to po ktorym nie placze,na kupki chyba mozna cos zaradzic.dajesz mu do wody sok jablkowy??moze sam sok zacznij dawac,po pare lyczkow.....probuj...

Do góry