reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Gosia ja jeszcze nie mierzyłam muszę najpierw cm znaleźć heh biodra mam wąskie z Kapim to się w jedne ciążowe spodnie nie mieściłam już a teraz tylko w nich biegam bo drugie mi spadają :eek: ale za to 8kg już na plusie jest i gdzie to wszystko idzie nie wiem heh. A co do Skody :-p to fakt tak samo ale bardzo nam się imię podoba i lepsze niż pierwszy wymysł mojego Ł Mercedes :rofl2:

reklama
Kamilalopez jesli chcesz przestac karmic piersia a ja myskle ze mozesz bo teraz to i tak nie ma co najlepiej drastycznie,koniec i juz.,juz ma ponad rok wiec podam ci pomysl mojej znajomej,wlasciwie G kuzynki.Latem wlasnie przestawala karmic bo uwiazana byla ze szok a mala miala 1.5 roku juz.Mianowicie jak wola cyca to przed smarowala musztarda:tak:2 dni i mala przestala wolac.Musisz tylko przezyc te 2-3 dni i bedzie z glowy.Co do mleka jesli nie chce krowiego to moze modifikowane?!!Szkoda ze nie mieszalas juz wczesniej,teraz bedzie ciezko.Jesli nie chce smoczka to moze niekapek:tak:lub jakis inny kubek:tak:poszukaj w sklepie,sa ze slomka,itd.wioele roznych.w tesko jest duzy wybor.:tak:powodzenia.

Kamilalopez jesli chcesz przestac karmic piersia a ja myskle ze mozesz bo teraz to i tak nie ma co najlepiej drastycznie,koniec i juz.,juz ma ponad rok wiec podam ci pomysl mojej znajomej,wlasciwie G kuzynki.Latem wlasnie przestawala karmic bo uwiazana byla ze szok a mala miala 1.5 roku juz.Mianowicie jak wola cyca to przed smarowala musztarda:tak:2 dni i mala przestala wolac.Musisz tylko przezyc te 2-3 dni i bedzie z glowy.Co do mleka jesli nie chce krowiego to moze modifikowane?!!Szkoda ze nie mieszalas juz wczesniej,teraz bedzie ciezko.Jesli nie chce smoczka to moze niekapek:tak:lub jakis inny kubek:tak:poszukaj w sklepie,sa ze slomka,itd.wioele roznych.w tesko jest duzy wybor.:tak:powodzenia.

Dzieki Kwiateczek:-) Smieszny ten pomysl ale wydaje mi sie ze moze szybko zadzialac faktycznie wiec wyprobuje-ja az tak uwiazana nie jestem bo karmie tylko w nocy ale chce i tak juz calkowicie przestac karmic bo ilez mozna,a modyfikowanego tez nie chce.W sumie to krowie wypije ale tylko z jedneko kubka,ktory jest szklany.Kupilam wlasnie taki kubek niekapek i nawet widze ze Olivce podoba sie z niego picie ale wody dlatego wlasnie chce cycka zastapic tym kubkiem. Teraz to juz widze ze popelnilam blad i z nastepnym dzieckiem na bank postapie inaczej,a jesli Olivka nie bedzie chciala pic mleka w nocy z tego kubka to bede jej dawac wode i juz.

Noooo Kwiateczek,to niezle tez mialas:no::no::no:...a ile wazylo Twoje dzieciatko? a ile Ty wazysz?Gdy ja zaszlam z moja w ciazy, to mialam 43 kg,a tym razem zaczelam od 49 kg.
Gosiaaaaaj,ale Ci wspolczuje tej przypadlosci,szok!!!!:szok::szok:
Gabri nasz dzidzius to Oskarek,juz od dawien dawna to wiemy:-D
A co do lotow,to ja lece Wizz Air,za dwa tygodnie i tez wracam autkiem,hihi!!!
A kiedy Ty lecisz,i dokad?Moze bedziemy mialy taki sam odlot??:-):-)
Kamilalopezja moja malenka karmilam az do 18 miesiecy,szok...i tez juz niedawalam rady :)
ciezko bylo,ale jednak rzucila cycusia. Bylo duzo krzyku i placzu i nerwow calej rodziny.
Ja zaczelam spac w innym pokoju,zeby nie czula mojego zapachu,R do niej wstawal i dawal smoka albo wode,
dlugo walczyla,potem mialam plasterki na sutkach i mowilam,ze cycus boli i spi...czy cos w tym stylu...
oj,w koncu sie udalo :)
powodzenia!!!!!!!!;-)

Ostatnia edycja:
Igasia ja lecę 6 kwietnia z Luton do Gdańska :) a jak tam Twój brzuszek widoczny bardzo? Ja chuderlak ale ten brzuch mi odstaje i jest widoczny straszliwie mam nadzieję, że się nie będą czepiać. Oskarek bardzo ładne imię :-) Teściowa chciała żeby tak się mój Kapi nazywał i gdybym już się nie zakochała w imieniu Kacper pewnie by tak miał :tak:

Garbi jeeeej!!! ja lece z Lutonu,do Gdanska,ale 4!!!!!!ale szkoda!!!!!:-D:-D
ja mam brzuchol wielkosci pilki do kosza:tak::tak: taraz waze 52, zaczynalam z waga 49,ale schudalam na poczatku ciazy 2 kg. a Ty?
Kacperek,bardzo ladnie! a wymyslilas juz imie dla dziewczynki? u nas miala byc Oliwia...tak teraz nazwalismy lalke corci( chociaz tyle):-):-):-)

Igasia a no szkoda :-) zawsze raźniej ;-) A z Gdańska jesteś czy okolic? Ja z lotniska do rodziców mam 20 minut autkiem. Piłki do kosza powiadasz kurcze ja nie wiem do czego porównać ale wczoraj go zmierzyłam i ma 85cm w pasie :rofl: co do wagi heh to mamy podobną ja mam 53kg a na plusie 8, od samego początku waga leci mi w górę w zastraszającym tempie. Dla dziewczynki propozycji jest kilka chociaż ja się upieram na Octavię, ale jeszcze mamy takie typy Natasza, Tamara, Kaya i Martyna kiedyś chciałam Zosię ale jak wchodzę na różne fora to chyba Zosiek będzie wysyp w tym roku :wink:

hej laski postaram sie was nadrobic pozniej poki co po dniach pracujacych ogarniam chatke ale podczytuje was ;)
mam problem 29 marca lecimy do Pl wlasnie czy polecimy?? moja najstarsza dostala 3 dni temu ospe i nie wiem co bedzie :(
miala ktoras z was taka sytuacje ?

Gabri oj dobrze,ze ja juz mam imie,bo pamietam jak sie w pierwszej ciazy dlugo zastanawialismy:-D., moja kolezanka dala swojej corci na imie Oktawia,a wczesniej miala miec na imie Kinga.
Ja mieszkam jakies 120 km od Gdanska:tak: ( tzn. rodzice:happy2:)
Ja mam w pasie 86,w najbardziej wystajacym punkcie,poniewaz brzusio poszedl mi do przodu,stojac tylem,w ogole nie widac ciazy,a nawet sa jeszcze wciecia:rofl2::elvis:
Minisia moja tez miala niedawno ospe,trwala jakies 2 tygodnie,ale nie musialam nigdzie leciec...najlepiej zadzwon na lotnisko...ale w sumie uwazam,ze to nie powinno miec zadnego wplywu. Czesto widuje dzieci z ospa...ale najlepiej by bylo,zeby juz nie miala ognisk wodnych,a takie zasuszajace sie-wtedy nie ma juz zadnego problemu.

reklama
Do góry