reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kamila tak,dzieki,bede sie upierac,nawet dostalam nr telefonu od kolezanki,do lekarza,ktory sie godzi na cc.
ja mialam porod wywolywany okscytocyna,bo masaz szyjki,zel,oraz przebicie worka owodniowego nie pomoglo...a do tego wszystkiego epiduralka nie dzialala,wiec dostawalam co godzine kolejne dawki znieczulenia,mslalam,ze zejde z tego swiata.

reklama
Igasia OMG co za poród :baffled:

Mam pytanie czy któraś z Was leciała może liniami Wizzair w ciąży? Szukałam na ich stronie czy potrzebne jest zaświadczenie od położnej ale znalazłam tylko info. że po 34tc nie wpuszczają kobiet na pokład. W mojej przychodni ten świstek kosztuje 25f więc nie chce specjalnie mi się tego brać jeżeli nie potrzeba. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pinka Eryczek jest uroczy i oczywiscie sliczniutki :tak:az mi sie zachcialo:sorry:

Igasia wspolczuje.ja wcale nie mialam lepiej.Skurcze zaczely mi sie w piatek o polnocy,rano w sobote kazali mi juz przyjechac ale niestety do niedzieli tak mialam,w skurczach.Wody mi przebili ale nic nie dalo.Rano w niedziele zdecydowali dac mi znieczulenie w kregoslup i przygotowywali do cesarki.Lecz najpier probowali vacum a potem kleszcze i tym sie uydalo.o wlos uniknelam cc.liczyl sie czas wiec wszystko z szyciem od zaszczyku trwalo chyba ok 30-40 min.O 11.38 am byl na swiecie,.Mial niestety po vacum zdrata skore co po kilku godz wygladalo paskudnie.Potem ropa itd.Patrzylismy i plakalismy ale po 2 tyg nie bylo sladu.Gorzej ze mna bop bylam pocieta bardzo.Midwife jak do mnie przychodzila i potem zaczela mi tlumaczyc jak wygladal moj porod(z karty)to kiwala glowa,ze ciezki itd.Bardzo mi pomagala na poczatku.Cudowna kobieta ale ponoc juz nie pracuje.Na mnie chyba sie tak nie odbilo jak na tobie,nie wiem.Zapomnialam juz o tym,teraz chce nastepnego:tak:i jesli bede miec taka sama opieke to bedzie super:tak:Taka natura ze nie da sie tego przejsc bezbolenie.Ja tez jestem po 30ce,z niedowaga wiec wszystko mialo wplyw:sorry:Zycze ci zebys miala jak chcesz,najwazniejszy jest etraz spokoj dla Ciebie:tak:

Gabi ja nie latalam w ciazy:no:

Kamila dzieki,wychodzi na to ze niekoniecznie trzeba przepracowac w ciazy te 26 tyg by miec MA:tak:superMoge wiec dzialac zaraz po slubie:-p albo tuz przed:-p:-p czas leci:-D:-D Musze z G pogadac.bede miec bo zaczynam teraz prace a koncze w okolicach listopada:tak:Musze miec tylko 13 payslepow z min125f chyba.

A co to jest OMG I SPD

Kwiateczek OMG - o my god ;) kurcze tak czytam jakieś informacje na innych forach o lotach i jedni piszą, że się w Polsce czepiali od 28tc o takie zaświadczenie ale ja lecę do Polski tylko i to w 25tc no i mam zamiar mieć ze sobą całą kartę ciąży więc mam nadzieję, że w razie czego im to wystarczy, z powrotem wracamy autem więc problemu nie będzie.

Garbi - hehehe ale sobie GP "otworzyl biznes" ... w dobie kryzysu wszytskie chwyty dozwolone, tylko jestem ciekawa czy to zgodne z prawem, bo to tak jakby kazali jeszcze placic za prowadzenie ksiazki ciazawej... bo czemu nie, co ? Z tego co wiem to niektore linie sie domagaja takich zaswiadczen (jakis wymysl) a polozne w UK nie maja takiego obowiazku wystawiania gdy ktos chce bo to dla nich duza odpowiedzialanosc napisac ze ciaza jest OK, gdyz zawsze moze sie cos stac i czesto nie biora na siebie takiej odpowiedzialnosci wypisywania takich swistkow. Najlepiej jak zadzwonisz do lini.
Kochana....macie juz jakies imiona dla malej gwiazdeczki ?

Kwiateczek- OMG = oh my God, a SPD = Symphysis Pubis Dysfunction , po polsku rozejscie spojenia lonowego brrrrrr, nikomu na swecie tego nie zycze

U nas dzis pogoda do baniiii

W srodek wyszlam z Nastka na spacer i dostalam kataru. Zaraz pomyslalam ze znow sie naziebilam, w czwartek juz sie nasilil, ale to chyba alergia (jak co roku mnie dopoada) bo jak wczoraj poszlismy do ogrodniczego to z oczu potok lez, z nosa kolejny potok... nie dalo sie nic wybrac. Kichalam jak najeta az ludzie sie ogladali :baffled:

Igasia OMG co za poród :baffled:

Mam pytanie czy któraś z Was leciała może liniami Wizzair w ciąży? Szukałam na ich stronie czy potrzebne jest zaświadczenie od położnej ale znalazłam tylko info. że po 34tc nie wpuszczają kobiet na pokład. W mojej przychodni ten świstek kosztuje 25f więc nie chce specjalnie mi się tego brać jeżeli nie potrzeba. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Garbi ja nie lecialam wizz airem w ciazy ale lecialam ryanairem w 22 tygodniu i z tego co wiem to chyba wszystkie linie lotnicze takie zaswiadczenie wymaga dopiero po 28 tygodniu ciazy,wiec nie powinnas miec problemow-wez tylko ksiazke przebiegu ciazy zeby udowodnic w ktorym jestes tygodniu jak by w razie czego pytali.A tu masz informacje jaka znalam na internecie:

Wizz Air nie przyjmuje na pokład kobiet w ciąży powyżej 34 tygodnia. Wizz Air ponosi odpowiedzialność za problemy zdrowotne kobiet ciężarnych i/lub ich nienarodzonego dziecka, do których może dojść podczas lub w wyniku podróży lotniczej, jedynie zgodnie z niniejszymi Ogólnymi Warunkami Przewozu. Wizz Air usilnie zaleca, abyK kobiety ciężarne powyżej 28 tygodnia ciąży mogą podróżować liniami Wizz Air wyłącznie pod warunkiem posiadania zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego zdolność do odbycia podróży lotniczej. Wizz Air ponosi odpowiedzialność za problemy zdrowotne kobiet ciężarnych i/lub ich nienarodzonego dziecka, do których może dojść podczas lub w wyniku podróży lotniczej, jedynie zgodnie z niniejszymi Ogólnymi Warunkami Przewozu zasięgnęły porady lekarskiej przed podróżą.

Dziewczyny ja potrzebuje porady.Moze ktoras z was byla w podobnej sytuacji i mi doradzi co zrobic.Chodzi o to ze jak urodzilam Olivke to powiedzialam ze bede karmic tylko piersia i przez rok.Jak miala 3-4 miesiace to dawalam jej codziennie troszke wody z butelki ale nigdy sie nie nauczyla ssac smoczka tylko go gryzla i tak dawalam jej z miesiac codziennie ale zobaczylam ze i tak nie potrafi wiec zaczelam jej dawac pozniej pic z kubeczka.Tym oto sposobem do dzis jest na piersi i mleko krowie tylko czasem pije z kubka,ale z piersi pije tylko jak idzie wieczorem spac i czasem w nocy jak sie zbudzi.Naprawde chce juz przestac karmic piersia i nie wiem jak to zrobic-mam poprostu jej nie dac piersi tylko w kubeczku mleko nawet jak bedzie sie darla bo bedzie chciala piers??I tak drastycznie ja oduczyc czy moze jakims innym sposobem?Pytalam jednej helth visitors to mi powiedziala ze nie musi pic mleka krowiego jak nie chce-ja to wiem ale co mam zrobic jak ona chce mleko z piersi a ja juz nie chce piersia karmic,tego to juz mi nie powiedziala.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) Kartę wezmę ze sobą bo na słowo to mogą nie uwierzyć że to 25 tc a mój brzuch to już dość sporawy chociaż jak go chowam pod swetrem męża to nic nie widać :rofl2:

Gosia Łukasz imię ma wybrać :laugh2:na razie myślimy nad Octavią, mi się jeszcze podoba Lidia, Kaja i Martyna ale niestety ja dałam Kacprowi imię to teraz mogę tylko pomysły poddać :-p moja teściowa wymyśla 1000 imion ale wszystkie w styl Maria, Ania, Dorotka jakoś nie przemawiają do mnie ;) naszczęście jeszcze trochę czasu chociaż Kacper na tym etapie ciąży już był Kacprem.

Gosia, Igasia a Wy jak z imionkami??

Wczoraj weszłam do pumkin putch i o jeżuniu jaką mają wyprzedaż i ile ślicznych ciuszków dla maluszków i się złapałam na tym, ze pierwsze zaczęłam oglądać dla chłopców heh po chwili się zorientowałam i myślałam, że wykupię pół sklepu z różowych rzeczy :-) ale Kacper uciekać mi zaczął i kupiłam mu tylko butki.

kamilalopez - sa tylko dwa sposoby na odluczenie od piersi... najpierw wybierz jakis delikatny sposob, czyli coraz mniej piersi dawac, albo drastycznie jak tamto nie da skutkow :eek:... ale poradzilam hehehe

Garbi- jak przeczytalam Oktavia...to pierwsze co pomyslalam - wow bedzie miala imie jak samochod :-D ... ja zaczynam myslec, ale jakos mi nie wychodzi ;-)a napewno ja bede musiala wybrac bo jak Daniel zacznie rozmyslac to dziecko predzej w szkole w lawce bedzie siedziec niz on mi powie jakby dal na imie :-D

reklama
Izka- chcialabym nie jesc slodkiego....CHCIALABYM....BARDZO CHCIALABYM.... ale nie umiem.

Agata- wczoraj mierzylam obwod mojego brzucha....i teraz mam tyle "w pasie" jak bylam w ciazy z Nastka w 30 tygodniu ciazy :szok: ...a w biodrach przybralam 3 cm :-p

Do góry