reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Minisia- Wika bardzo dobrze cieszy sie strasznie we wszystkim chce pomagac myslalam ze bedzie zazdrosna ale nie kazdemu sie chwali ze ma braciszka ehheh takze jest ok

Kwiateczek- no to wszystko przed Tobą heheh bylo bardzo szybko a zarazem smiesznie i nerwowo;DD

myszka- dziekuje :tak:a co to jest to NT??? nie martw sie wszystko bedzie dobrze zobaczysz:tak::tak:

Moje słoneczko jest bardzo żdżarte wyobrazcie sobie ze 5 dniowe dziecko je srednio co 2-3 h po 90ml:szok: jak tak dalej pojdzie to bedzie niezły z niego pulpet:-D powiem wam ze ciesze sie iz mam to juz za sobą bo naprawde juz nie dawałam rady i polecam wszystkim te herbatke malinowa jak widac pomaga:-D:tak:

ide sie połozyc bo padam na pysk a niuniek pewnieza godzine lub 2 zawoła papu:-D

spokojnej nocki dziewczynki

reklama
Pinka tak trzymac sliczne masz dzieciaczki teraz model rosnie bo modelke juz masz :D
niech pomaga czuje sie potrzebna to zazdrosci nie bedzie :)

myszka ja tez nie wiedzialam co to ale poczytalam na necie o tym i mysle ze glowa do gory pewnie to blad i wszystko skonczy sie dobrze!tez przezylam chwile grozy w I ciazy kiedy okazalo sie ze mala spadla na wadze od ostatniego USG i malo wod , dostalam skierowanie do szpitala na drugi dzien a cala noc nie spalam plakalam i budzilam mala zeby czuc ruchy , co sie okazalo Pani doktor miala uszkodzony aparat i bylo wszystko dobrze co prawda juz nie wyszlam ze szpitala bez malej miesiac lezalam ale skonczylo sie szczesliwie! tego i Tobie zycze!!

ok lece do lozeczka bo rano do pracy wstaje

Doveinred Gratulacje wielkie!!!!! Pierwsze zdjecie jest rozczulajace!!!!:tak::tak:
Pinka--- witaj babeczko!!! na pewno sprobuje tych lisci malin,juz czekaja na mnie w domku :-D -prezent od R.:-)
Gosia---- w poniedzialek wielki dzien dla nas!!!!

Witam
Pinka doczytalam twoja historie:-D:-D dobry porod,kazda by chyba chciala taki szybki:tak:mezus tez niesamowity....Usmialam sie i uplakalam:sorry:z tym d....paruje :-D:-D ale mial wyczucie:-D:-D:-D bUZIAKI DLA eRYCZKA:-)

Gosia jaki wielki dzien:dry:

Hej dziewczyny

Pinka porod faktycznie mialas niezly,a maly slodziutki.

Doveinred gratulacje kruszynki

Gosia/Igasia ciekawa jestem co wam pokaze USG :-) Wogole to ale ten czas szybko leci-dopiero co nam oznajmilyscie ze jestescie w ciazy a tu juz polowa za wami:-)

Milego dnia

Igasia - zobaczymy co to bedzie :-D ja jeszcze po USG mam wizyte u fizjoterapeuty na to moje pelvic pain

kwiateczek- z Igasia mamy USG... i mamy nadzieje ze dowiemy sie KTO tam w brzuchu siedzi :-)

Pinka gratuluje bobaska, zazdrosze,ze juz mozesz go przytulic. Ja mialam USG w niedziele,okazalo sie ze jestem dzis w 13 tc i 2 dniach, i wszystko super oprocz NT,bo jest 3.9 :( jutro jade na amniopunkcje i bardzo sie boje wyniku...a trzeba podobno ok.10dni czekac. Ja chyba umre z nerwow. Czy ktoras z Was miala takie wysokie NT? Mam nadzieje,ze to jakas pomylka.

Teraz doczytalam Twojego posta i powiem Ci ze nie masz co sie martwic na zapas.jak bylam na USG w 12 tc to spedzilam tam 6 godzin bo nie mogli dokladnie zmierzyc przeziernosci karkowej bo Olivka za bardzo sie wiercila i w koncu jak im sie udalo lekarz oznajmil mi ze jest baaaardzo duze prawdopodobienstwo ze Olivka urodzi sie z Zespolem Downa bo jest o wiele za duzo plynu na karku i namawial mnie na amniopunkcje,ale sie nie zgodzilam po tym jak mi powiedzial ze jest ryzyko poronienia po tym zabiegu.On dalej mnie namawial,ze jak bede miala wynik i sie okaze ze ma racje to bede mogla usunac,ale ja mu powiedzialam ze nawet jak mi dadza 100% pewnosci ze Olivka urodzi sie z downem to i tak nie usune wiec dal mi spokoj ale nastepnego dnia zadzwonila do mnie polozna ze szpitala i dalej mnie namawiala,normalnie natreci jacys ale kazalam im spadac.Jak wrocilismy do domu i zadzwonilismy do szwagierki to ona kazala mi nie sluchac tych ludzi bo zna kilka osob ktore byly w podobnych sytuacjach i urodzily zdrowe dzieci,ale pomimo tego mialam obawy i Naryczalam sie za wszystkie czasy,ale w koncu powiedzialam sobie ze wierze w to ze Olivka urodzi sie zdrowa i tyle.Poza tym po przeczytaniu informacji o amniopunkcji zobaczylam ze i tak nie dadza 100% pewnosci czy dziecko urodzi sie chore czy nie-daja tylko prawdopodobienstwo.I co-Olivka urodzila sie zdrowa jak ryba z 9/10 punktow.Myszka radze Ci sie na zapas nie martwic choc wiem ze to trudne,ale glowa do gory napewno sie myla:-)

Myszka, Kamilalopez u mnie tez wyszly nieciekawe testy na DS,proponowali mi kolejny test,ale sie nie zgodzilam...balam sie ,ze moga uszkodzic mi dziecko,jakos wierzylam,ze jest zdrowe. A jezeli byloby chore,to tez bym urodzila...
Niepotrzebny zamet wywoluja tymi testami. Moja coreczka urodzila sie zdrowa!!!Nie wybaczylabym sobie,gdybym ja stracila po tym badaniu. W obecnej ciazy w ogole nie robilam testow w kierunku DS.

Fakt,ale zlecialo...juz prawie polmetek!!!!:-D:-D:-D:szok::szok::szok::-):-):-):-)

Gosia o ktorej masz USG?ja o 14 .30

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witanko Mamusie!

Na wstepie OGROMNIASTE GRATULACJE rozpakowanym :-)
ahhhhhhhhhh dlugo nie tu nie bylo , albo nie mialam czasu,albo handra mnie dopadla ,albo tysiac spraw na glowie!
Ani ja ani maz nie pracujemy ciezka sytulacja ,bo na kuroniowke czekamy 2 miesiac :baffled: wogole nam nie wyplacaja i sa dluzni pieniazki!juz mnie szlak trafia szczerze ,ze tak normalnie napisze...
Myslimy ostatnio nad powrotem do kraju sama nie wiem czy to dobry pomysl...poszukiwalam tu kogos (firmy) kto pomoze mi otworzyc salon ,ale dupa tu nikogo takiego nie moge znalesc (chcialam starac sie o dofinansowanie z unii) nie wiem gdzie mam sie z tym zwrocic!
Meczy mnie ostatnio ta cala Anglia ,a moze ja potzrebuje poprostu Wakacji?
sama juz nie wiem...

Pinko gdzie moge przeczytac twoj porod?doczytalam ze bylo niezle :-p
MALY CUDNY!

dOVINERED piekne zdjecia ah jak karmisz cudneeeeeeeeeeee!

Malagorzatka jak sie czujesz?

pOZDRAWIAM I SLE CIUMASKI!

reklama
Maggusia a bylas w CA B spytac sie?to chyba trzeba zalatwiac w Job Centre.oni powinni ci pomoc.Idz do CAB oni ci pomoga.a szukalas zeby zatrudnic sie w jakims salonie u kogos?glowa do gory.Idz do Job centre,za dlugo czekasz na pieniadze,cos jest nie tak.....bylac SIE PYTAC O hOUSING?

Ja przezylam chwile grozy,Konrad wlozyl palec w taka zabawke,pudelko od kluczy,srubek.nie moglam wyciagnac,palec robil sie juz siny.Musialam dzwonic po pogotowie.przyjkechal doktor,probowal szamponem jeszcze medykowac co mnie zdziwilo,ja uzylam oleju ale i tak nic nie dalo,za ciasno bylo.rozcial w koncu:no:boshhh ale sie zdenerwowalam.....malo nie padlam:no:

Do góry