reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Wuitajcie!

Gosiu, to super, ze wszystko tak sie udalo!!!!

My sie nadal letniskujemy...W sobote bylismy nad morzem, bylo swietnie, Mlodemu zamoczylam stopki, cieszyl sie jak nie wiem, tak ogolnie to uwielbia sie kapac...Ja sie spieklam na raczka, ale co tam...
Moze jeszcze raz sie nam uda pojechac, bo chce sie dopiec...hehehe

Milego Dnia Kobitki!

reklama
Hejka
Gosia hehe powiadasz jeszcze raz a ja myslalam,ze takie imprezy Cię nie kręcą.:-Oczywiście zartuje,ach tak własnie to jest ja tez po swoim slubie zalowalam ze ten dwa dni tak szybko minely.Ale jakby sie ktora uparła to taki dzien mozna powtorzyc nie raz.:-) Super ze jestescie zadowoleni z tego Waszego dnia.Oczywiscie na fotki czekamy z niecierpliwoscia a mzoe nawet jakies filmiki tak jak Pinka nam serwowała.No i napisz jak tam Nastka to przezywala.
Heronek ale ci dobrze ja na raczka to chyba się spieke jak mnie maz do piekarnika wcisnie. :-)U nas pada juz 3 dzien.
A u mnie nic ciekawego.maly sie przyzwyczajil ze Kolin byl 6 tyg i teraz mu smutno i chce zebym poszla po Kolina.Na szczescie jutro przedszkole to sie pobawi z innymi dziecmi.

Ostatnia edycja:
No ja laski nie mam dobrych wiadomosci;-(

w sumieto nie mam zadnych polozna byla moczu nie zbadała serduszka tez nie tylko cisnienie mam strasznie niskie i az 4 razy mi mierzyła bo myslała ze jej sprzet nawala na koncu zapytała sie czy zyje..................

to wsio w poniedzialek na pobranie krwi i czekac na scam a serducho poslucham w 16 tygodniu

zalamana jestem jak nie wiem..........................

Izka- dobrze ze u ciebie wsio ok oby wyniki jeszcze to potwierdzily;-)

pinka-nie martw sie z tego co pamietam to ja tez tak mialam ze dopiero na usg,a potem na 16tc slyszalam.....taki kraj,choc szczerze nie wiem jak w Pl wyglada opieka panstwowo bo zawsze prywatnie sie chodzi,tu jakby isc prywatnie tez pewnie zupelnie inaczej

Olcia- dzieki no ja wlasnie tu mam porownanie bo w pierwszej ciazy w 12 tygodniu miałam juz zrobione wszytsko ze tak powiem czyli krew mocz i słyszalam serduszko wiki natomiast teraz zaraz 14 tydzien a ja dopiero na pobraniu krwi bylam i ciagle na list w sprawie scanu czekam...........

powiedz mi kochana czy tutaj podczas usg tez na plytke nagrywaja moze???

Gosia- a widzisz??????/ tak sie matwilas hahah

Izka- no ja juz dawno powiedzialam ze potórka bedzie na 5 rocznice slubu Odnowienie przysiegi;-))))))

u nas znów lać zaczeło brrrrrrrrrr wiec popoludnie spędziłysmy z córcia na skubaniu MEGA-WIELKIEJ głowy swiezego słonecznika ,alez on był pyszny............... tylko teraz paznokcie sobie chyba powyrywam hahahah

Ostatnia edycja:
Ja nie mialam takiej mozliwosci zeby nagrac na plytke, tylko zdjecia po 2,5 za sztuke.
Ja wam powiem ze nie narzekam na prowadzenie ciazy, fakt jest inaczej niz w PL ale wcale nie gorzej nawet według mnie lepiej. Poprzednia ciaza prowadzona w Pl wizyta co miesiac,usg co miesiac, a lekarz nie zauwazyl powaznych wad u dziecka (dziury miedzy komorami i przedsiakami serca oraz rozszczep kregoslupa), corka zmarla w wieku 4 miesiecy w wyniku komplikacji po operacji serca. Tutaj zrobili mi wszystkie potrzebne badania zeby sprawdzic czy mala jest zdrowa, do tego mialam prawo wyboru gdyby cos bylo nie tak.

Ostatnia edycja:
no Laseczki...ja bede tak popisywac w malych ilosciach ;)

PINKA - ja wpierwszej ciazy pierwsza krew, pierwszy mocz i cisnienie mialam mierzone w 16tc, takze przy drugiej juz nic mnie nie zwali z nog. Takze wezsie zrelaksuj bo nie warto sie denerwowac, choc wiem ze to trudne

Nastka przezyla OKROPNIE nasz slub i nasze wesele. Bo byl taki jeden chodzacy wrzask, lejace sie lzy. W Kosciele zadne slodkosci na nia nie dzialaly. Musiala usiasc miedzy - do taty mowila zeby sie posunal bo nie ma miejsca gdzie usiasc !!!! Potem przed lokalem sie wywalila jak sledz.... wiec juz pzed powitaniem chlebem i sola mielismy chisterie....potem juz Maz ;) przenosil mnie przez prog i znow byl wrzask... a potem do 23.45 nie mogl mnie nikt dotknac bo sie darla ze to nikt nie moze tylko ona z mama tanczyc (fakt ze zatanczylam 3 razy z kims innym niz ona ale ile bylo placzu w sali oboook uuuffff ).... ale udalo sie nam zatanczyc pierwszy taniec :-D bez niej.

Ja nie mialam takiej mozliwosci zeby nagrac na plytke, tylko zdjecia po 2,5 za sztuke.
Ja wam powiem ze nie narzekam na prowadzenie ciazy, fakt jest inaczej niz w PL ale wcale nie gorzej nawet według mnie lepiej. Poprzednia ciaza prowadzona w Pl wizyta co miesiac,usg co miesiac, a lekarz nie zauwazyl powaznych wad u dziecka (dziury miedzy komorami i przedsiakami serca oraz rozszczep kregoslupa), corka zmarla w wieku 4 miesiecy w wyniku komplikacji po operacji serca. Tutaj zrobili mi wszystkie potrzebne badania zeby sprawdzic czy mala jest zdrowa, do tego mialam prawo wyboru gdyby cos bylo nie tak.

ja nie narzekam na prowadzenie ciązy w uk tylko na to ze martwie sie( to chyba normalne) czy wszystko jest ok tym bardziej ze poczatki u mnie nie byly ciekawe a nawet na moja prosbe nikt nie chciał mi zbadac serducha...............zebym sie uspokoiła

Gosia- to niezle mała dała wam czadu u nas na szczescie obylo sie bez takich przyjemnosci;-)

ide sac objadłam sie jak wieloryb a tak na marginesie jestem juz 3 kg na plus!!!!!!!!

pare zdjec z rodzinnego aparatu...

Załączniki

• _DSC0317.jpg
    _DSC0317.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 57
  • _DSC0294.jpg
    _DSC0294.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 53
  • _DSC0262.jpg
    _DSC0262.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 55
  • DSCF0617.jpg
    DSCF0617.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 53
  • _DSC0234.jpg
    _DSC0234.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 59
  • DSCF0595.jpg
    DSCF0595.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 56
  • DSCF0607.jpg
    DSCF0607.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 54
  • _DSC0301.jpg
    _DSC0301.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 58
  • DSCF0615.jpg
    DSCF0615.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 56
Gosia slicznie wyglondaliscie bardzo skromniutko ale z klasą ;-) jednak wybacz musze to powiedziec Nastka wymiata w tej kiecce hahahah jak mała stara ;-))) twoja mała kopia.......

reklama
Witajcie!

Gosia przepieknie wygladaliscie!!!Nastka jak mala ksiezniczka-super!Tylko aszkoda, ze takie akcje z Mala....

Pinka ja mialam wszystkie badania w 12t.c. robione, i sreduszko tez wtedy slyszalam. I tak na kazdej wizycie sluchalam(na poczatek co 4 tyg, potem co 2 tyg.). A pierwszy scan to chyba byl 13 lub 14 tydzien...A do Ciebie polozna przychodzi do domu?Czemu, jesli moge sie zapytac...Ja chodzilam, a raczej jezdzilam (mam kawalek) do przychodni.

Wszystkiego Najlepszego dla Natana!!!

izka mowisz, ze pada?Dobry termin na wyjazd wiec wybralam...

Milego Dnia Kobitki!!!

Do góry