reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej
Gosia śliczne fotki,sukienka skormna ale śliczna.Bardzo pasuje do Ciebie.A nastka bosko wygląda,szkoda że takie akcje robilła.Ale w koncu jest jeszcze mala i nie rozumie duzo rzeczy.A do tego pewnie ciagle jest w zainteresowaniu innych a tu nagle wszyscy sie zachwycaja wami.No i moze tez to ze nie ejchaala z wami tylko sami pojechalsicie.Ale i tak wymiata, pewnie najpiękniejsza laska na tej imprezie.:-)
Pinka ty sie nic nie martw,tylk owyluzuj jeszcze troche i zaczniesz czuc ruchy.
A druga sprawa to zadzwon do poloznej albo sie do niej przejdz i zapytaj.A jak nie to skontaktuj sie ze szpitalem gdzie moglabys miec robiony scan.Moja polozna mowila mi ze jesli list na scan nie dojdzie w ciagu kilku tyg to zebym sie skontaktowala ze szpiaytelm ,bo moze byc tak ze oni list wyslali,a poczta zagubila.

reklama
Heronek- polozna byla teraz u mnie pierwszy raz w 13 tygodniu i 2 dniu dopiero pewnie dopiero wyslała skierowanie na scan a ja czekam na odpowiedz.......czyli miałas wszytko tak samo jak ja w pierwszej ciazy teraz jest inaczej..............

Izka- no ona dopiero cos około czwartku piatku zabukowała termin wiec czekam bo to zaledwie 3-4 dni nie liczac weekendu zobaczymy do konca tygodnia????

ja jeszcze w szlafroku musze ogarnąc ten syf hahaa bo wieczorem to zawsze jakos tak sie nabałagani ze hhoho
i cos zjesc?????????????????

pozdrowionka

wiadomosc z ostatniej chwili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzwonila babka ze szpitala w czwartek mam scan o 10:00 huraaaaaaaaaaaaa

same nerwy beda w ten czwartek najpierw scan potem Wiki pierwszy dzien do przedszkola szokkkkkkk

Ostatnia edycja:
Pinka no to super ze juz w ten czwartek.A przedszkole trudna sprawa. U nas to nawet dzieci kotre znam i są bardzo odwazne i otwarte na ludzi to płaczą w przedszkolu. U nas na szczescie po wakacjach spokoj, młody chetnie idzie i nie placze.Moze dla tego ze wiecej dzieci jest i starszych od niego.a jak chodzil wczesniej to tam same male brzdace do 3 lat tylko były.A on lubi starszakow. Powodzenia w czwartek!

Witanko!

Ja nie zagladalam pare dni,bo Brianek do szkoly musialam go przygotowac i wogole stresa mialam ze wszytskim....
Wczoraj mialo bycrozpoczecie roku okazalo sie ,ze zle nas poinformowali,no ale dzis poszedl byl wielki placz i wogole histeria panie go musialy odciagac ode mnie ...mowil ,ze ich nie rozumie i nie chce tu byc STRASZNEEEEEEE!
Uwazam ,ze takie dzieci sa jeszcze za male na takie rzeczy i zeby to zrozumiec...
Wiec i smej mi naplynely lyz do oczu...:sorry2:
ale jak przyszlimy po niego do szkoly to stal z usmiechem przy drzwiach z paniami i odrazu opowiadal jak bylo i panie nam powiedzialy ,ze wziely ze starszakow polakow i mu wytlumaczyli pobawili sie z nimi...
Brianek juz po pierwszym dniuw szkle zalapal slowka...
Mowi do nas ,a wiecie co sie nauczylem?
COME ON!
wow bylam taka podekscytowana ,a pozniej ymienil jeszcze how do it...
nie wierzylam doslownie,ze po piuerwszym dniu tak zalapal,ale wydaje mi sie ,ze panie ciagle do niego to mowily i zapamietal :-)
mam nadzieje,ze jutro bedzie juz lepiej bez placzu!
W tym tygodniu zostaje tylko na 3h ,a w nastepnym ma zostaj juz na 6h,ale nas nie bedzie wyplenilam dzis holiday form wiec mama nadzieje,ze nam zaakceptuja musza :-p

Malgorzatko pieknie wygladaliscie!
ah uwielbiam ogladac zdjecia ze slubu szczegolnie teraz hehe :-p
mala cudna ksiezniczka szkoda ,ze taka niegrzeczna byla ,ale jakos poradziliscie sobie :-)
Bardzo podbaja mi sie te balony z tylu auta...
nam powiedzieli z,e w limuzynie wypuszcza z bagaznika :D
a i z przy kosciele tez niezle to wyglada wy wychodziliscie z kosciola z balonami czy jak to bylo?

Pineczko fajowo ,ze scan juz w czwartek!
nie denerwuj sie...
a mala moze polubi przedszkole :blink:

Dziewczyny wybaczcie mojego posta krotkiego pozniej moze wpadne jeszcze tymczasem zmykam zaraz mam klientke...
POZDRAWIAM I SLE CIUMASKI!

Gosia ,zdjecia sliczne...no niezle mieliscie z Mala,ale wkoncu mama jest tylko jej i nie ma co sie dziwic,ze nikt ztoba nie mogl zatanczyc,dobrze,ze pierwszy taniec byl wasz
Pinka,to dobrze,ze juz w czwartek masz scan,nic sie nie boj,bedzie dobrze
Maggusia,moj syn tez mi plakal jak poszedl rok temu do szkoly,jak go zostawialam to myslalam,ze mi serce peknie..potem jakos mu przeszlo.ja tez uwazam ,ze te dzieciaczki sa za male ,aby chodzic do szkoly..ale nic nie zrobimy.teraz juz chodzi zadowolony,ale przy odrabianiu lekcji za to jest placz,bo jeszcze ciezko mu sie pisze,nie ma nadgarstka wyrobionego,ponoc u chlopcow zdolnosc pisania przychodzi pozniej...a tu trzeba juz pisac,cyferki,wyrazy...ciezko mu to idzie,na pewno szybciej uczy sie jezyka niz samego pisania.dzieci szybko lapia jezyk,nie wiem jak one to robia?

Witam,wogole ostatnio nie mialam czasu zagladac i was poznac.Widze,ze duzo slubow sie szykuje:-)
Mnie ostatnio tez cos naszlo,zeby w koncu slub wziasc i juz sobie wymyslilam,ze bedzie to w 2012 tylko ze moja druga polowka jeszcze o tym nie wie:-D

Pinka w koncu sie doczekalas.Nastepnym razem jak nie bedziesz mogla sie doczekac na jakies badanie to klam,ze cos Ci dolega i predzej zrobia.

Malgorzatko super zdjecia

Magusia straszne przezycie.Ja bardzo podziwiam za to mojego synka, ze tak dzielnie zniosl przedszkole,tym bardziej ze w PL nie chodzil nigdzie.Ledwo tu przyjechal a juz poszedl do przedszkola.Ze szkołą bylo juz lepiej, bo znal dzieci z przedszkola.Ale tez poszedl i nigdy mi nie plakal.Sam zawsze mnie wyganiał,a z jego klasy dzieci czesto plakaly i trzymaly mamy za reke.Moj synek do tego poszedl jak mial 4 i pol roku do szkoly, bo niesety sie tak pechowo urodzil.A do tego mieszkamy w bardzo malym maisteczku i nie ma innych Polakow, wiec nauczyciele musieli liczyc tylko na siebie.Ale niestety mnie pewnie czeka za 2 lata taki placz bo Natan niestety juz jest inny pod tym wzgledem,chociaz patzrac na charakter to bardziej odwazny jest.Ale on ma o tyle lepeij ze dopiero jak skonczy 5 to idzie do szkoly,zawsze to pol roku pozniej.magusia nie przejmuj sie tydzien i sie przyzwyczaji,bedzie chodzil chetnie.

Witam
Gosia wygladalas slicznie:-)wygladaliscie:tak: corcia rzeczywiscie.mala kopia ciebie:-D:tak:autko super:tak:szkoda ze niunia tak plakala lae jatez nie spodziewam sie innego zachowania,to sa wlasnie efekty chowania dzieci bez rodziny i potem nie chca do nich isc.niestety tu nie mamy innej mozliwosci.Kondzio latem tez tylko z nami byl,nie chcial z nikim zostac a jeszcze jak dziecko cie widzi to juz w ogole:baffled:

Pinka ja nie nazekam tez,mialam pierwszy scan chyba w 12 tyg a potem w 20tc.sorki pierwszy mialam w 8 ze wzgledu na krwawienia:sorry:ogolnie przez to wlasnie 4 scany bo na koncu ciazy jeszcze sprawdzali.ja mysle ze to zalezy tez od midwife,moja byla super i mam nadzieje ze bede ja kiedys miala w przyszlosci:tak:znajoma jest w ciazy,teraz 23 tydz i tez ma opoznione wizyty bo jest duzo kobiet w ciazy:sorry:bylam z nia na scanie tydz temu.poznalysmy plec.w ogole widzialam dzidziuisa i zanim powiedziala pani plec zobaczylam jego interes:-D:-D:-D super bylo widac.ja nie dostalam plytki z nagraniem,jej tez nie dali:no:nie wiem czy tak mozna dostac,duzo sie pozmienialo od kiedy ja bylam w ciazy:tak:Zycze powodzenia,napewno bedzie wszystko dobrze,musisz tylko dbac o siebie:tak:jak kazda ciezarna:tak:ciekamy na wynik z niecierpliwoscia,moze poznasz juz plec:tak:obys trafila na mila pania.pamietam ze ja pytalam przy 3 scanie,by sie upewnic to mi jedza powiedziala ze ten scan jest na zbadanie czy wszystko jest ok a nie na szukanie plci:angry::angry:zapomnilam dodac ze ja chodzilam do przechodni na wizyty,w sumie tu sie nie spotkalam ze przychodza do domu,dopiero jak dziecko jest:tak:moze to lepiej bo nie traca czasu na dojazd i moga wiecej przyjac kobiet.

Maggusia kazda mama chyba to przezywa na poczatku,ja to nie wiem czy moje dziecko puszcze:sorry::-D:-D bedzie ze mna do konbca zycia:-D:-D:-D ale napewno przezyje to bardzo.

Irka wspolczuje cie bardzo.masz racje ze zalezy od podejscia lekarza czy midwife tutaj.ja nie nazekalam na prowadzenie ciazy choc wydawalo mi sie ze malo sie interesuja.teraz inaczej na to patrze.czasem mniej wizyt wiecej daje jak sama sie przekonalas.jak to sie mowi raz a porzadnie.moje wizyty,scany rozwialy watpliwosci wiec po co robic wiecej.wiadomo ze chcialam zobaczyc dzidzie ale jak bylo wszytsko ok to nie ma potzreby latac.

Ostatnia edycja:
czesc laseczki

ja wlasnie skonczylam pasowac fiuuuuuuuuuuuuuu;-)))

mała kawka zaliczona bo łeb mi dzis peka ale chyba za bardzo nie działa;-(

Maggusia- no nas jutro taki dzien czekam na sama mysl mam łzy w oczach!!!!!!!! a twoj synus wczesniej chodził do przedszkola??? czy odrazu doszkoły poszedł?// ja tez sie najbardziej boje ze moje dziecko nic nie bedzie rozumiała a nie bedzie napewno i jak taka sierota bedzie stała......... ehhhhhhh

Kwiateczek- no plci to napewno nie poznam bo to za wczesnie jak na uk haahah wiem po Wiktorii............. ale do 20 tygodnia juz nie daleko;-)) a swoja droga ale ten czas leci co?????? zaraz bedę w polowie ciazy fiu fiu

Kamila- ja juz tak przy pierwszej ciazy robilam ze kłamałam ale jakosc chyba mi to nie wychodzi bo nikt tego nie brał na serio;-)))

dzieki laski za wsparcie ide se jakas maseczke trzasnąc a co!!!!!!!!!!!!!

reklama
Czesc dziewczyny.

Pinka mowisz,ze kiepska z Ciebie aktorka :-)

U mojej malej zauwarzylam rano male plamki krwi na ciuszku i wyglada na to,ze ta krew musiala jej wyleciec z piersi.Czy zdarzylo sie to ktoremus z waszych dzieci?Nie wiem czy to przez jakies hormony czy moze cos innego-w sumie jutro sie lekarza zapytam ale moze ktoras z was wie cos na ten temat??

Do góry