reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

PINKA25 ty ranny ptaszku :) ja za to wysypiam sie do 9 :)) maly o dziwo tak dlugo spi :) a tez maczyla mnie bezsennosc....zycze milego dnia wszystkim :)

reklama
LASECZKI MAM PYTANKO.

Wieksszosc z was juz zamezne wiec napewno mi odpowiecie.

JAK TO JEST Z TYM MAKIJAZEM SLUBNYM ????
Bylam w kilku salonach i w kazdym mi powiedziano zenie tylko twarz bedzie malowana, ale i plecy musza byc popudrowane, dekold, ramiona i rece alby "zbudowac" jednoa calosc.
Ja bylam tak molowana na swoja studniowke , na studniowke gdy szlam z lubym...i wygladalo bosko, ale wtedy nie mialam sykni w odcieniu bieli :-) to sie nie martwilam ze sie cos ubrudzi i bedzie widac .

A ja sie martwie ze sie cala suknia upacka. Czlowiek sie rusza (choc wszedzie mnie zapewniaja ze sie nic nie ubrudzi ja nie wierze w takie suuuper kosmetyki) i jak bede miec bolerko do kosciola ze moga mi sie ubrudzic cale krawiedzie, a jak je zdejme to cienkie ramiaczka od sukni tez juz bede brudne..itd a tym samymnie bedzie wygladac estetycznie.

Jak wy bylyscie malowane ?

ja po pierwsze malowałam sie sama bo bałam sie ze makijaz sie nie uda a filozofi znów w makijażu nie ma...........i pozatym bylam moooooocno opalona wic pudrowac pleców nie musialm...........

mala, wez samoopalacz w spayu. ja tez nie moge chodzic na solaria i nawet nie mam ochoty sie tam smazyc. uzywam zmywalnego i nei niszcze skory .

kik - samoopalacz moglby byc alternatywa, ale w 100% ubrudze suknie...i z tego co czytalam na necie to klientki pisza ze trudno bedzie to SPRAC, ogolnie jest odradzany jesli chodzi o sluby....hmmm

no nie weim, ja nie wybrudzilam sukni:sorry:wyprobuj, wez samoopalacz, a dwa dni pozneij naloz biala bluzke i zobaczysz czy brudzi.

mi pralka padla i robie robbotki reczne:baffled:

ale super week-end w końcu poczułam, że nad morzem mieszkam aż zakwasy od chodzenia mam, ale delikatnie i fajnie tak znów poczuć mięśnie;)

co do makijażu, to ja owszem opalona byłam ale bez przesady a Ty jak jasną karnację masz to Cię przecież makijażem na brąz robić nie będą chyba?!
ja miałam tylko szyję i dekolt trochę, żeby ładnie się komponowało, i chodziło głównie o matowość bo przecież makijaż pod naturalny kolor skóry powinien być robiony. Nie ma kosmetyków takich co śladów nie zostawiają, ja miałam takie specjalnie jak do teatralnego makijażu i jeszcze utrwalaczem w sprayu a i tak na dekolcie od środka ślady były więc jak bym się nie dała tak cała pomalować, potem ślady wszędzie zostawiać.
(ale mi opowieść wyszła, ale ja na świeżo po w maju ślubowałam i jeszcze się "nakręcam" na myśl o ślubach:D )

Witajcie!

Juz po urlopie...uuufffff....ale bylo goraco, a raczej duszno!Wypoczelismy z Malym, babcia chyba do tej pory placze po naszym wyjezdzie, tak juz sie przyzwyczaila do Redanka. Mlodemu wyszly juz 2 zebole, jeden po drugim(ktos pytal ile sie wyzynaja?mojemu jeden po jednym dniu, drugi po tygodniu), rana sie calkowicie zagoila po operacji, prawie mi raczkuje i probuje juz siadac bez trzymanki!!!!M go nie poznal, taki wiercipieta sie zrobil!

Z weselem, to u mnie tez duzo poodmawialo, i mialam skromniutkie na 30 osob-bylo super!Lepiej nie zapraszac miesiac przed, bo raczej na pewno nikt nie przybedzie....

Z makijazem, sama sobie robilam, jestem bardzo blada(nie moge sie opalac za bardzo-duzo pieprzykow mam), mialam dekolt z przodu i z tylu otwarte, najlepiej to dobrac tak podklad i puder by nie bardzo kontrastowal z reszta. Jesli chcesz jednak opalenizny, moja siostra chodzi na te pryskane opalanie(nie wiem dokladnie jak sie to nazywa)- i raczej to plam nie zostawia.

izka-powrotu do zdrowia zycze!

pinka ja to w ogole nie jadlam w 1 trymestrze, tylko wymioty, ale za to w 3 trymestrze nadrobilam(przytylam 20 kilo!!!)

Witam Nowe i Przyszle Mamusie!!!

Milego Dnia zycze!

reklama
hERONEK witaj spowrotem.super ze urlop udany:tak:widzisz zabki poszly,teraz bedzie wysyp:tak:

Gosia ja sama sie nie zastanwialam jeszcze nad makijazem,w sumie nawet nie myslalam o malowaniu dekoltu.Chodze na solarium wiec mam z glowy to.co prawda teraz zadko ale i wczesniej tez nie bez przesady.zima zreszta i tak nie widac wiec nie mam potrzeby.wiosna zaczne troche i tyle:tak:

U nas nawet.Kondzio ma sie lepij,antybiotyk ma ten co lubi wiec sam go bierze:-)ja weekend w parcy caly:tak:wczoraj tez.dzis wolne:-)ale jeszcze jutro i w piatek:tak:potem nie wiem jeszcze.
Leje od rana ale chyba rozjasni sie w koncu.mam nadzieje bo chcialabym wyjsc:sorry:

Do góry