reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witanko!

Jak wam weekend mija?
Moj mial wolne w piatek i sobote ,caly piatek zalatwialismy szybe itd eh...
i w sumie wynioslo nas taniej o wiele niz z tego calego insurance nam proponowali...
Wczoraj zakupy spozywcze i w sumie tak nam zlecial weekend caly ,bo juz dzis moj poszedl do pracy do nocy...
Dzis patrze na kalendarz a tu juz 1 sierpien jej do slubu miesiac i 2 tygodnie!
Za miesiac bede pewnie w Polsce!:-)
Wogole to duzo osob nam odowilo przybycia na slub :baffled: szkoda ,nawet tutejsze psiapsoly mnie wykiwaly eh...

Mala-gorzatka super takie zabiegi przed slubem :-)
ja chyba przyjade tydzien przed,bo na wiecej chyba nie bede mogla sobie pozwolic poniewaz Brianek idzie do szkoly i bedziemy musieli nawet po slubie szybko wracac...
Wogole to bylam pieknie opalona jak wrocilam z Grecji tutaj probuje opalenizne podtrzymac ,ale te solaria sa do dupy tutaj ,ze tak powiem :eek:
wiec bede musiala cos zdzialac w Polsce...
Co do makijau to sama sobie bede robila tak mi kazdy doradzil,poprostu chyba nikt mnie lepiej nie pomaluje boje sie jakos komus zaufac ja wiem w czym mi dobrze,a po drugie zawsze jak jestem jakos wymalowana kazdy sie zachwyca...
Co do strojenia kosciola ,moze jakies kokardki kupie i poupinam wiecej stroic nie bede ,bo u nas kosciol jest ciagle pieknie przystrojony wiec bezsensu chyba...
A autkiem jakim jedziecie?
My idziemy na nogach do kosciola ,a do restauracji jedziemy jeszcze nie wiem czym-strasznie sobie ceia wynajem limuzyn czy czegos innego :baffled: troche marzy mi sie cos sportowego lub hamer i wtedy pomsyalam moze wszyscy by nim pojechali?:-p byloby inaczej niz na kazdym weselu haha...
Mama sie nie przejmuj ,ze jej sie nie podoba ma sie podobac wam ,a w szczegolnosci tobie!
Wiesz ja jak wybieralam sukienke to nie podobala sie nikomu prawie ,moje ciotki gadaly ,ze tu cycki za bardzo widac ,ze wolalyby mnie w prostej z kokardka pod biustem itd ,a ja nie czulam sie dobrze w takich sukienkach...
teraz jak wybralam ta i byly na innych wesleach to sa zachwycone sukeinkami typu ksiezniczki hehe i ja ciesze sie m,ze taka wybralam ,bo bede miala niepowtarzalna!
wiec ty nie sugeruj sie nikim kto co jak ci doradza rob tak jak ty czujesz i bedziesz zadowolona...
ja zaowazylam ,ze im wiecej osob mi doradza tym wiekszy metlik mam :eek:
A z opisu o ksiedzu usmialam sie niezle :-D
Ja ostatnio dostalam iby dwie pokuty jedna taka ,ze do slubu mamy sie nie sexic ,powiedzialam ,ze psoataram sie ,bo przeciez majac dziecko to jest nieywkonalne ja nie rouzmiem tego haha:laugh2:

Pinka hihi no to ladnie dobrze ,ze winogrona ,bo ja o tej godzinie to zapiekanki jadlam haha:-D
no to niezle sie zachowali z ta twoja koelzanka,my jak powiedzielismy policji kogo podejzewamy to powiedieli nam ,ze tak nie mozna ,bo nie zlapalismy za reke to nie mozna podejzewac no szok:szok:

Ada coucillowskiego basenu tez nie macie?

Izka no to macie fajnie ,ze wam nikt nic nie zwinie ,wiesz my tu mamy pokojnych sasiadow oprocz tych murzynow ja uwazam ,ze anglik ,ciapak itd nie kradna raczej tak jak murzyni oni zawsze cos kombinuja :baffled:

Mnisia z tego co wiem jest dofinansowanie z uni europejkiej na wlasny interes,ja tez chce sie o to starac ,ale tak ciagle sie wstrzymuje :-p nie wiem czego chyba sie boje ?
po za tym wiem ,ze panstwo tez dofinansowywuje do czynszu chyba przez jakies tam kilka miesiecy ,ale tego na 100% nie jestem pewna...
to narazie tyle wiem mam nadzieje ,ze cos troszke pomoglam:-)
aaaaa i sa firmy ,ktore tym sie zajmuja nawet rozliczaniem...

Pozdrawiam i sle ciumaski...
p.s. ale sie rozpisalam :-) to chyba dlatego ,ze mnie tu tyle nie bylo i mam tyle do opowiadania :-p

reklama
Magusia dzieki
a gdzie to sie udac do councilu?zeby zapytac o dofinansowanie??kurecze ja chyba rusze teraz na powaznie :0
nie buj sie kochana mysle ze zalozenie firmy tu jest bardzo proste i nic nie ryzykujesz wiec do dziela :))

Mnisia a gdzie chcesz zalozyc firmew w domu czy jak?
bo jak w domu i nie potrzebujesz dofinansowania to normalnie idziesz do revenu wypelniasz taka zolta aplikacje ,ze jestes samozatrudniona i firme juz masz ,tylko placisz chyba ponasd 2f tygodniowo podatlku czy czegos tam...
A jak chcesz dofinansowanie to najlepiej znalesc sobie jakies biuro polskie ,ktore sie tym zajmuje dofinansowaniami z uni europejskiej,musza zrobic biznes plan itd oczywiscie z ato sie placi...

cZesc wam .
Jakos ostatnio zle znosze ciaze i nie mam sil na nic ani na to by usiasc przed kompem. Dzis po nocce jestem troche pospalam ale jakos tak ogolne rozbicie mnie napadlo. Czesto mam mdlosci lece do ubikacji i mne napina. Zadko tak prawidlowo ale i tak jest to dosc upierdliwe bo ciagnie sie caly dzien- wiec mam dzienne mdlosci. Nocka nie polepsza sprawy wiec czekam az okres 3 mies minie i man madzieje ze bedzie lepiej. Bo kasa potrzeban tez , jestesmy w trakcie budowy domu w Pl wiec kazdy grosz sie przydaje. Zachcianki mam czasami ale wieksza ilosz czasu nie jem i nie mam ochoty na nic. Zero slodyczy.. no poza lodami choc mam taka ochote na pepsi...... ze az strach.

PINKA- no brzusio ladny, pewnie mam juz podobny chos jeszcze jest pozostalosc waleczka po poprzedniej ciazy wiec nie wiem jak to liczyc..:-D:-D:-D Winogrona tez wconam , ogolnie owoce wszelke.
Ada- no troche maly leniwy ale nie martw sie, ja pozalam dziewczyny z dziecmi starszymi 18-24 mies ktore jeszcze nie chodza. Wszystko to sprawa indywidualna. Ale zobacz masz spokoj bo ja to musze latac za moim wszedzie gdzie sie da- i jest to dosc meczace;-)
Maggusia- przykro mi ze was spodkala taka niemila sytuacja. Niestety bywa, w dzisiejszych czasach nawet z zabezpieczeniami i podgladem sasiadow zlodzieje daja rade. Jak my mielismy auto to ubezpieczenie tez bylo full ale pokrywalo szkody powyzej 100f wiec no jest to niesprawiedliwe:no:.
Mala-gorzatka no jakie zabiegi, szykuj sie szykuj. Powodzenia w przygotowaniach.

dwa zdjecia to moj maly przystojniak a dwa nadtepne nasza budowa :)

Załączniki

• DSCF9595ffffff.jpg
    DSCF9595ffffff.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_1095.jpg
    IMG_1095.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 37
  • DSCF9599kiki.jpg
    DSCF9599kiki.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_1097.jpg
    IMG_1097.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!

O matko ale dziś naskrobałyście....

Minisia... pisałam do Ciebie na GG kilkakrotnie, ale to pewnie wtedy kiedy maiłaś coś nieteges z kompem.

Maggusiu... a może kareta do ślubu?

My też zakładamy firmę. Jakoś we wrześniu.

Maggusia - no gdybym mogla isc na pieszo do kosciola , albo z kosciola do lokalu..... marzylam kidys o tym. Takie przejscie jest lepsze od najlepszego samochodu- zazdroszcze ci. My mamy i do kosciola kawal drogi a do lokalu jeszczee daleeeej.
a oto nasze auto

reklama
Dovinered slodziak z synusia,a widze budowa wrze super!
wspolczuje mdlosci ja tez mialam prawie do konca ciazy :eek:

Mala-gorzatka my idziemy na nogach do kosciola ,bo mamy bardzo blisko natomiast do restauracji juz mamy daleko , czy ten samochod to mazda?z takimi swiatlami do gory?
moj brat ma takie auto tez cabrioleta tylko ,ze czarne-tez myslalam ,zeby nim pojechac...
wasz jest bardzo ladny i ladnie przystrojony ile dajecie za wypozyczenie?
bo i wlosy deba staja jak czytam oferty :eek:

Pandorka oczywiscie kareta to marzenie moje,ale do restauracji mamy 20minut samochodem to chyba kareta dojechalabym za godzine?chyba ,ze sie myle :-p

Mnisia ja chcialabym otworzyc maly sklepik z polskimi produktami dla fryzjerow kosmetyczek i stylistow i nie tylko,po za tym moja mama jest instruktorem i chcialabym zeby przyjezdzala na skzolenia i szkolila ludzi tu ...ja jestem stylistka paznokci tak wiec robilabym pazurki no i chcialabym ejszcze miec tam solarium,po z atym ostatanio kolezanka zaproponowala mi zebysmy lokal wziely na spole ,a ona jest fryzjerka wiec mysle jak narazie...

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry