reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka.
Cos w ogóle mam problem z tymi suwaczkami ,podpisuje tak a innaczej to wychodzi..:no:
Niech juz tak zostanie ten suwaczek... Oki ja spadam bo mam dzisiaj busy day :blink:

reklama
Pinka jedz,jedz niech dzidzia rosni.potem zzucisz:tak:
Maja teraz nie masz wcale suwaczka:-D:-D:-D uzupelnij,zatwierdz a potem skopiuj link i wklej go w sygnature:tak:

robie obiadek kurczaka w wrazywach.Kondzio spi,malo dzis zjadl,czekam jak wstanie to musze go natuczyc:-D:-D:-D

Pozdrawiam mamy i dzieci.

a my od tygodnia w Polszy... :) Na drugi dzien Nastka sie rozchorowala, najpierw starsznie chrypila, potem okropnie kaslala. Poszlam z nia do lekarza gdzie dostalam 5 lepow bez recepty i 2 na recepte. Powiem wam ze kopara mi opadla bo jeszcze nigdy moje dziecko nie dostalo tylu lekow hehehehehe

Oczywiscie zanim nas przyjela wypelniala jakas sterte papierow az Nastka sie znudzila i chciala juz wysc zanim ja wogole obejrzala.

No i meksyk byl przy wykupowaniu recepty... bo jak sie okazalo sama recepta nie wystarczala, musialam miec kopie europejskiej karty zdrowia zeby mogly sobie podpiac w aptece... myslalam ze oszaleje. Jak juz mialam kopie, to sie okazalo ze na recepcie pisze Aleksandra zamiast Anastazja ... szkoda gadac.

Jest tu starsznie goraco. Nie wiadomo kiedy wyjsc bo jest istna smazalnia. Ja juz ledwo zyje. Nie cierpie takiego mocnego slonca. Teskno mi do takich 25 stopni :baffled:

Ada- no to bierz sie za staranka;-))) dołonczysz kolejna do grona.....
hehe nie tak predko, ja musze byc psychicznie gotowa, musze troche odczekac jak Kondzio podrosnie. Zakladam ze w przyszle wakacje lub na wiosne zaczniemy staranka:tak:
a co do ciazy to ja mialam od ok 3 miesiaca do ok 6 wymioty, szczegolnie rano i w pracy, jak nawachalam sie tego smrodu z fast foodow lub z ekspressu do kawy to wtedy mnie na wymioty sie zbieralo:-p
My dzis bylismy w Notingham na wyniku mojego przeswietlenia plecow.Oczywiscie na miejscu powiedziano mi ze lekarz jest na urlopie i ze wyslali mi list 10 czerwca.niestety do mnie nie doszedl:no::angry::angry:tak sie zdenerwoalam ze rozbolalo mnie wszystko:angry:maja dwa nr ale po co zadzwonic przeciez moglam sie przejechac 2.5 godz na darmo..:angry::angry:kuzwa czy tu tylko debile sa??dziecko zrywalam rano zeby jechac.paliwo...no i najgorsze G wolne.teraz mam 28go jechac.jestesmy po urlopie i znowu wolne potrzebne:angry::angry:az sie poryczalam ze zlosci.a babka tylko sorry bo co innego moze.swoja dupe zwiezie na miejsce a nie taki kawal:angry::angry::angry:jestem taka zmeczona.polozylabym sie ale Kondzio sie wyspal w aucie.
oj wspolczuje tez bym sie wkurzyla niezle:no:
KWIATECZEK- ja tylko po 12-14 kg tylam tak ze nie wiele a po kazdym porodzie czułam sie świetnie chociaz mialam 3 cesarki.
oo to niezle, ja na razie jedna:-D ale slyszalam ze beda redukowac cesarki w uk:baffled:
ja biore inne, cerazette, tez dla karmiacych, tez bez przerw, i nie widze zadnych minusow!Troche plamilam miesiac temu (tydzien trwalo), ale to podobno normalne...
ja tez biore i niedlugo przezucam sie na normalne, ale cerazette polecam:-)
a my od tygodnia w Polszy... :) Na drugi dzien Nastka sie rozchorowala, najpierw starsznie chrypila, potem okropnie kaslala. Poszlam z nia do lekarza gdzie dostalam 5 lepow bez recepty i 2 na recepte. Powiem wam ze kopara mi opadla bo jeszcze nigdy moje dziecko nie dostalo tylu lekow hehehehehe

Oczywiscie zanim nas przyjela wypelniala jakas sterte papierow az Nastka sie znudzila i chciala juz wysc zanim ja wogole obejrzala.

No i meksyk byl przy wykupowaniu recepty... bo jak sie okazalo sama recepta nie wystarczala, musialam miec kopie europejskiej karty zdrowia zeby mogly sobie podpiac w aptece... myslalam ze oszaleje. Jak juz mialam kopie, to sie okazalo ze na recepcie pisze Aleksandra zamiast Anastazja ... szkoda gadac.

Jest tu starsznie goraco. Nie wiadomo kiedy wyjsc bo jest istna smazalnia. Ja juz ledwo zyje. Nie cierpie takiego mocnego slonca. Teskno mi do takich 25 stopni :baffled:
zdrowka dla Nastki!!!

a my dzis szczepienie mielismy i tabletki sobie zmienilam przy okazji. Kondzio w sumie tylko troszke plakal.
A ja sobie teraz browarka spijam:-p

witam !!
my juz zyjemy wyjazdem,wiec ostatnio komputer ma odpoczynek,bo albo brak czasu,albo brak weny na pisanie.:sorry2:
w Polsce upaly straszne,az sie boje jak moje dzieciaczki zareaguja,bo u nas lato juz sie skonczylo,mam nadzieje,ze mi sie nie pochoruja od tego ciepla.pozdrawiam i milego dnia ;-)
mala-gorzatka zdrowka dla Nastki ;-)

dziewczyny, przepraszam że się wcinam ale nie wiecie przypadkiem ile tyg trwa urlop macierzyński?? Nie mogę się dodzwonić do mojego szefa więc nie mogę go zapytać ale jestem już 9 mcy na macierzyńskim i wiem że już niedługo powinnam wrócić do pracy ale nie wiem do końca kiedy :-( Chodzi mi o tą płatną część bo wiem że mogę przedłużyć do 12 mcy tyle że reszta będzie bezpłatna.

dziewczyny, przepraszam że się wcinam ale nie wiecie przypadkiem ile tyg trwa urlop macierzyński?? Nie mogę się dodzwonić do mojego szefa więc nie mogę go zapytać ale jestem już 9 mcy na macierzyńskim i wiem że już niedługo powinnam wrócić do pracy ale nie wiem do końca kiedy :-( Chodzi mi o tą płatną część bo wiem że mogę przedłużyć do 12 mcy tyle że reszta będzie bezpłatna.
39 tygodni platna czesc trwa, mialam dokladna date powrotu do pracy w liscie z mojej firmy...

A tak witajcie!
Oj ale duszno, niby slonca nie ma, wiaterek wieje, ale cos sie grzeje. Do tego wczoraj przeszla u nas burza, albo to bylo burzopodobne...;-). Ja tez juz zyje wyjazdem do Polski, w niedziele rankiem!, stres niesamowity, bo lece sama z synkiem. Nie wiem jak on sobie poradzi w takiej sytuacji, tylko mam nadzieje, ze przespi caly lot....No i te upaly w kraju...Dla mnie super, ale Redan to nie za bardzo, za maly jest na takie temperatury....Ale jestem negatywnie nastawiona, brrrr.....Byle juz byc na urlopie....

mala-gorzatka zdrowka dla Nastki!

Pozdrawiam!

Witam
Gosia milego wypoczynku.Co do papierow to ja cos wiem.za kazdym razem mi kopiuja karte ale na miejscu,w osrodku:tak:tylko musze podpisac sie na jednym papierku:tak:faktycznie masz zamieszanie z receptami,w sumie inne imie inna osoba:baffled:widzisz jak trzeba pilnowac:no::no:
Iwonka powinnas dostac cos przed odejsciem lub po :baffled:jesli nie to pojedz do pracy i pogadaj.powinnas miesia wczesniej zawiadomi ze wracasz.nie mialas zadnej rozmowy przed odejsciem na maciezynski??nie bylas w pracy przez te 9 mies?nikt ci nie wytlumaczyl nic???

widze ze sie szykujecie na urlopy.my w sumie tez bysmy teraz jechali:baffled:mamy wesele kuzyna w ostatni weeken lipca ale zrezygnowalismy i bylismy wlasie miesiac temu:sorry:teraz upaly takie straszne:baffl;ed:my mielismy tez super pogode:tak:
uciekam spac bo jutro mam troche do zrobienia.sprzatnie i placek chce zrobic:-p:-p bo w sbote rano do pracy id ena cale 8 godz:-D:-D a potem mamy gosci na noc,G kuzynka:tak:
slodkich snow

reklama
jak odchodziłam to szef mi mówił ile tyg to trwa ale jakoś po tak długim czasie zapomniałam.
Do pracy mogę wrócić kiedy zechcę, więc jak dziś zadzwonię to mogę wracać jutro bo szef powiedział że bardzo trudno mnie zastąpić :-D
Pozatym byłam pierwszą osobą na sklepie która szła na taki urlop więc szef wszystkiego się dowiadywał na bierząco, bo wielu spraw nie było dokładnie w papierach jakie on posiadał, bo wiadomo wszystko się często zmienia w dużych firmach i nie nadążają z wysyłaniem i czytaniem wszystkiego. Niestety.

Do góry