reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej dziewczyny.Wstałam rano,patrze przez okno.. a tu leje :szok: . Nudny dzien dzisiaj bedzie.... a w PL takie upały.No nic ,trzeba sie brac za codzienne obowiązki... POZDROWIONKA dla wszystkich.

reklama
Dzien Doberek!
U nas chlodno, ale juz nie pada...Ale pewnie w ciagu dnia sie to zmieni kilka razy...;-)
izka Redan jak byl mlodszy to spal w samochodzie jak zaczarowany. Dopiero z jakis miesiac temu cos mu sie poprzestawialo i bardzo nie lubi auta. Wydawalo mi sie, ze jest mu za goraco, ale teraz jest chlodniej, a on ryczy...ech te dzieciaki:-D. A bi dobrze, ze juz lepiej sie czujesz...

pinka rzeczywiscie szybko Ci sie zaczelo, znaczy ze plod bardzo dobrze sie rozwija! Ja mialam nudnosci i wymioty od 2 miesiaca chyba. Nic nie moglam jesc ani pic. Woda to juz w ogole, tylko lyk i lecialam do lazienki. Tylko cole moglam pic...:no:A z zarelka to tosty lub suchy chleb, ale bardzo wolno przezuwalam...I trwalo to do 5 miesiaca...:-(Na poczatku schudlam duzo, ale potem kilogramy to poszybowaly:szok:.

Milego Dnia!

czesc dziewczynki

pogoda do bani slonca nie ma popaduje ale dusznno jest jak nie wiem

Madlen- ogolnie gdyby nie te mdlosci to ok w sumie i tak narazie nie jest tak zle z wiki juz gorzej miałam teraz mnie mdli ooddycham troche glebiej albo połoze sie i juz mi mija ale zmeczona estem strasznie najlepiej to bym ciagle spała......
heronek- u to ty kochana niezle mialas do 5 miesiaca nie ciekawie ja jak narazie to jem ogolnie wszystko choc jz widze ze na mieso nie mam apetytu tylko same warzywa bym jadla albo owoce

lece sie ubrac bo jeszcze w szlafroku siedze

Witam was Mamy :)

Mam do was pytanie, bylam dzis u GP i dostalam Micronor 28 sztuk, antykoncepcja dla kobiet karmiacych.
Jakie sa wasze doswiadczenia z tym i tabletkami, GP mi powiedziala ze musze je brac ciagle, bez przerw i maksymalne przerwy w braniu tabletek to 3 godziny, np od 19 do 22 musze je wziasc.
Czekam na wasze opinie.

Czesc dziewczyny.

Ja tez mialam takie nudnosci przy moich 3 ciazach,ze do 5 miesiaca tylko wymoity.No a moje chlopaki po porodzie dobrze sobie wazyli.Malo przez te wymoity przybylam na wadze ale i dobrze bo lepiej bylo zrzucic po porodzie,przy karmieniu piersia ;-) . Tak wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo... Duzo pilam wody i sokow przez te pierwsze 5 miesiecy a potem samo miecho jadlam taki mialam apetyt.

PINKA- to i tak dobrze ze masz ochote na warzywa i owoce :-) same witaminki. Dbaj o siebie mamusiu. POZDRAWIAM :blink:

Ostatnia edycja:
Witam
Kwiateczek- jeszcze raz dzieki za spotkanko, bylo super i trezba bedzie to powtorzyc, caluski dla Konradka :-)
:
My tez dziekujemy:tak::tak:Koniecznie musimy powtorzyc:tak:

Maja to nie zle ciaze przechodzisz,ja przy drugiej juz bym odpuscila chyba:sorry:U mnie zaczelo sie w drugim miesiacu ale trwalo 3 tyg.fakt ze przelezalam na zwolnieniu a jedynym moim widokiem byl sufit.moj zoladek nie przyjmowal nic,schudlam 4 kg czyli mialam 44:baffled:nawet majtki z tylka mi spadaly no ale po miesiacu powoli zaczelam tyc:tak: i tak do 70 kg:szok::sorry:

My dzis bylismy w Notingham na wyniku mojego przeswietlenia plecow.Oczywiscie na miejscu powiedziano mi ze lekarz jest na urlopie i ze wyslali mi list 10 czerwca.niestety do mnie nie doszedl:no::angry::angry:tak sie zdenerwoalam ze rozbolalo mnie wszystko:angry:maja dwa nr ale po co zadzwonic przeciez moglam sie przejechac 2.5 godz na darmo..:angry::angry:kuzwa czy tu tylko debile sa??dziecko zrywalam rano zeby jechac.paliwo...no i najgorsze G wolne.teraz mam 28go jechac.jestesmy po urlopie i znowu wolne potrzebne:angry::angry:az sie poryczalam ze zlosci.a babka tylko sorry bo co innego moze.swoja dupe zwiezie na miejsce a nie taki kawal:angry::angry::angry:jestem taka zmeczona.polozylabym sie ale Kondzio sie wyspal w aucie.

KWIATECZEK- ja tylko po 12-14 kg tylam tak ze nie wiele a po kazdym porodzie czułam sie świetnie chociaz mialam 3 cesarki.Tak wiec nie bylo az tak strasznie zeby nie miec 3 łobuziaków :-D:-D teraz jest wesoło w domu i wszedzie ich pełno ;-) .

No to mialas faktycznie przejazd na darmo i strata czasu :szok:

Ostatnia edycja:
Witajcie!

Oj Kwiateczek mialas dzien nie do pobicia, wspolczuje:-(, ale rzeczywiscie mogli zadzwonic jeszcze skoro tak daleko mieszkasz....
Maja widocznie masz zdrowie do ciazy i rodzenia, w przeciwienstwie do mnie...a ja tez wylacznie karmie piersia, i jeszcze nic nie schudlam od porodu(oprocz wagi mlodego i tych wszystkich innych z brzucha):-(, a to juz 4 miechy!!!, i troche mnie to meczy, bo jem regularnie i zdrowo, do tego codziennie cwicze, ale na diete musze poczekac do konca karmienia...ech

Witam was Mamy :)

Mam do was pytanie, bylam dzis u GP i dostalam Micronor 28 sztuk, antykoncepcja dla kobiet karmiacych.
Jakie sa wasze doswiadczenia z tym i tabletkami, GP mi powiedziala ze musze je brac ciagle, bez przerw i maksymalne przerwy w braniu tabletek to 3 godziny, np od 19 do 22 musze je wziasc.
Czekam na wasze opinie.
ja biore inne, cerazette, tez dla karmiacych, tez bez przerw, i nie widze zadnych minusow!Troche plamilam miesiac temu (tydzien trwalo), ale to podobno normalne...

reklama
hejo gwiazdy ja dopiero po sniadaniu jem tak wolno jak bym conajmniej po wycieciu migdałow byla bo mi sie podnosi;-((( dzis o 5:00 rano obudził mnie głod straszliwy:szok: zjadłam serek napiłam sie soku i poszlam spac za 2h znów głod ja normalnie nie moge a to dopiero poczatek jak ja tak bede jadła to tone wazyc bede!!!!!!!!!!

maja- cos tam z tym ostatnim suwaczkiem masz nie tak popraw go:-D
kwiateczek- no to sobie kochana wycieczke zerobiliscie tez bym sie chyba wsciekla!!!!!!

musze sie wziasc za prasowanie bo za chwile nago bedziemy chodzi tyle sie tego nazbierało a siły i checi brak,zupe juz wstawiłam jarzynowa rzecz jasna:-D dzis mezo powiedziała ze kupi mi to naczynie do gotowania na parze hahahah zebym zdrowo jadla.......

Do góry