reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny proszę o pomoc te które leciały liniami WIzz
czy dziecko które ma ponad 2,5 roku może mieć wózek?
czy można go mieć ze zabierają go do luku bagażowego?
bo nie wiem własnie :(

reklama
asheara przykro mi ale nie mam pojecia, mozesz sprawdzic na stronach gov.uk

joasiah w wizzair wyglada to tak, ze mozesz nadac na bagaz (nie placi sie za to) albo wziac ze soba - do samolotu podjezdzasz sobie wozkiem i tam dopiero go zabieraja. jesli wysiadasz w Polsce to dadza Ci wozek przy samolocie, jesli w UK to nadaja go na tasme z innymi bagazami. tak bylo jak ja lecialam, ale moze na wszelki sprawdz sobie u nich, bo nigdy nie wiadomo....

JOASIAH - z tego co ja sie orientuje to do 2 lat jest wozek za free, a powyzej jest brany jako normalny bagaz, czyli np jesli mozesz wziasc 18kg bagazu glowego a wozek wazy 5 kg to w torbie mozesz miec tylko 13 kg albo bedziesz miec nadbagaz i placisz. A to czy go wezma z torba czy mozesz go brac do samolotu gdy dziecko jest powyzej 2 lat to nie wiem bo do dwoch lat pewno mozesz wziasc go az do wejscia do samolotu

małgorzatko widzisz niekoniecznie bo w regulaminie pisze tak:
Bagaż podręczny

Pasażerowie mogą wnosić na pokład tylko jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg. Dodatkowo pasażerowie mogą wnosić następujące przedmioty:

• płaszcz lub koc,
  • telefon komórkowy,
  • materiały do czytania podczas lotu;
  • dla dzieci w wieku poniżej 2 lat: żywność, składany wózek dziecięcy, małe łóżeczko;
  • para kul w przypadku osób niepełnosprawnych ruchowo.
ale i to też pisze :
Bagaż nadawany do luku (rejestrowany)

Należy pamiętać, że wózki dziecięce i spacerowe podlegają odprawie wraz z innym bagażem i są przewożone bez opłat.

więc nie rozumiem czyli co jak mam ten wózek luzem nadać i po odprawie sobie maszerować z dzieckiem aż do samolotu??
czy moge nim podjechać aż pod drzwi?

będzie mąz leciał z córką więc wsiadamy w Polsce a wysiadamy w UK

dziewczyny proszę o pomoc te które leciały liniami WIzz
czy dziecko które ma ponad 2,5 roku może mieć wózek?
czy można go mieć ze zabierają go do luku bagażowego?
bo nie wiem własnie :(

ja nie lecialam tymi liniami,ale jest napisane,ze dzieci ponizej 2 lat..mi sie wydaje,ze jak dziecko ma skonczone 2 latka,to skasuja cie za wozek,jak za normalny bagaz:sorry2:,bo tak samo jest zbiletami,do dwoch lat nie kupujesz i dziecko masz na rekach a powyzej 2 lat,dziecko ma swoj bilet i swoje miejsce..dlatego za wozek chyba bedziesz musiala zaplacic.

joasiah ja zawsze latam wizzair bo do Gdanska, moj maly ma wprawdzie 9 miesiecy ale kupilam mu bilet dla dzieci od 2 do 14 lat, zeby moc zabrac wiecej bagazu (dzieciom ponizej 2 roku zycia nie przysluguje zaden bagaz) bilety byly tanie, wiec wyszlo prawie na to samo cenowo a mial swoj bagaz. przy odprawie w Gdansku baba mowi, ze mam za duzo toreb, bo to niemowle i moge miec tylko jedna. ja jej na to, ze mam dla niego dzieciecy bilet. na co ona "aha, a wozek chce pani nadac tez czy zabrac do samolotu?" wiec nadalam dwie torby duze, a dwie male oraz wozek wzielam ze soba i nikt nic nie powiedzial. najlepiej bedzie jak do nich zadzwonisz, zeby nie bylo potem nieprzyjemnosci.

tylko ze tam minuta rozmowy kosztuje 3,66 znajac zycie to beda pewnie jakieś łączenia itd
włąsnie bo moja kolezanka leci zawsze RAYNAREM i jej córka tez ma około 3 lat i nigdy jej problemu nie robią echh

reklama
joasiah ja latam ryanair i powiem ci,ze te sa czasami problemy,to tylko zalezy na kogo sie trafi na odprawie i przy wejsciu do samolotu.ja to np.mam zawsze problemy,zeby dostac 3 miejsca kolo siebei,abym mogla siedziec razem z dziecmi,bo nie sa jeszcze na tyle duze ,aby mogly siedziec same..za kazdym razem jak samolot jest zaladowany,to mam problem,musze sie niezle wyklocac,bo juz mi kaza siadac byle gdzie,bo za chwile startujemy..ta linia wcale nie jest taka fajna,uwierz mi..ale nie mam wyjscia,bo tylko oni do Bydgoszczy lataja :((
napisz do nich maila,tak jak poradzila alex.nokita, a na kiedy masz lot?

Do góry