reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
alex.nikita dzieki:-) szkoda,ze te nasze stare umysly nie sa tak chlonnne ,jak dzieciaczkow.im ten jezyk tak szybko wchodzi do glowy,a my...uczymy sie i uczymy,a tu i tak ciezko idzie.mi jeszcze dochodzi ten polnocny akcent,czasami nie lapie co ktos do mnie mowi,jeden wielki belkot..wszysyko tak wolno mi idzie a ja to bym chciala juz...ale tak sie niestety nie da:-(

dziewczyny a co mam zrobic z lozeczkiem córki
ona ma juz takie dla starszych dzieci
mama powiedziala ze ona fundnie wyslanie tam
bo tam koło 70f bedzi emnie kosztowało lozeczko i materacyk

joasiah nie wiem, tu musisz sama zdecydowac, chociaz, jesli babcia chce sponsorowac przesylke, to bym wziela z Polski. po pierwsze, ze mala juz jest do niego przyzwyczajona, po drugie, ja za lozeczko 140x70 to dla wiekszych dzieci zaplacilam 200 funtow a materacyk ortopedyczny gryczano - kokosowy i tak sciagalam z Polski

joasiah ja mialam lozeczko sprowadzane z PL, duuze ktore zamienia sie na mlodziezowe, do tego byl wozek i duuzo innych rzeczy, paczka wazyla prawie 100 kilo i zaplacone bylo chyba 100 zl.... niestety nie mam nr do tych przesylek, wiem ze glownie woza Polska-Londyn, popytam M czy czasem nie ma jeszcze tego nr;-)

Drogie mamuśki! Jeśli karmicie swoje dzieciaczki produktami Ella's kitchen , to proszę nie wyrzucajcie saszetek po nich. Jestem na etapie realizacji pewnego projektu, do którego niezbędne są puste opakowania po tych produktach. Jeśli jesteście w posiadaniu takowych, to proszę o kontakt na priv.

hej laski

joasiah sluchaj jak masz wozek za darmo tj leci z wami to moze wez co szkodzi? mysle ze na poczatek zawsze mniejszy wydatek a kupisz sobie za jakis czas inny
jesli zas chodzi o łóżeczko mam taka firme kurierska ktora sobie chwale i ceny przystepne podaje linka poczytaj sobie
Catrina LTD - Usługi transportowe, usługi kurierskie, paczki Polska - Anglia

A ja sie usprawiedliwiam jakos tak malo czasu na wszystko ostatnio
pracuje 3-4 dni w tyg po 12h potem wiadomo jak wolne to sprzatanie i dzieci
a ostatnio jak byla taka ladna pogoda to opalalam sie
wieczorkami biegam z kolezanka
w koncu trzeba sie wziasc za siebie:-p

Witam, ale dawno mnie tu nie bylo :-)...

Mam pytanie do was dziewczyny, czy dziecko ktorejs z was chorowalo tutaj na KRUP??? i jak przebiegalo leczenie, czy oprocz sterydow i lekow rozrzedzajacych wydzieline podczas kaszlu podawano cos jeszcze aby zlagodzic bol? oprocz paracetamolu...chodzi mi glownie o jakies syropy o ile sa takie na stan zapalny krtani itp.
Moja coreczka zachorowala na krup, piatek i sobote spedzilismy w szpitalu, trzy dni z rzedu dostala sterydy i raz byla inhalowana, obecnie co nie daje i spokoju to ten cholerny kaszel, przez ktory Mala ma okropne dusznosci. Standardowo nawilzam pomieszczenie, w ktorym przebywa ale to chyba nie wiele pomaga a moze nie mam rozeznania chociaz znacznej poprawy nie zauwazylam. W szpitalu nic mi nie doradzili, jedynie lekarka podala Calpol aby zlagodzic bol przy kaszlu.

hejo kobietki cisza tu panuje hiihi

ja tylko wpadam na chwile bo zaraz do pracy uciekam potem jak sie wypogodzi to pewnie na plaze a ja nie to sie do sesji przygotowywac bede,bo musze sie wam pochwalic ze zrobilam taka artystyczna sciane w sklepie na ktorej wywiesilam swoje prace i juz sa zainteresowani;-))))))) wiec 20 mam sesje z dziewczyna w ciazy a 27 robie fotki na komunii takze nowe doswiadczenie dla mnie................

Minisia- ja tez sie biore za siebie ehhehe trzymam kciuki bys wytrwala.......

reszte dziewczyn pozdrawiam

reklama
pinka zuch!!!! brawo!!!! powodzenia :-) bardzo fajnie, trzeba sie rozwijac :tak:

madziulina nie mam pojecia o krupie, ale wiem, ze nie wolno ufac tutejszym lekarzom.... czy dobrze pamietam, ze mieszkasz w West Drayton? jesli tak, to masz bardzo blisko do slough, a tam na Farnham Rd przyjmuje bardzo dobry polski pediatra, wiem, bo kolezanka swoje dzieci u niego tylko leczy

Do góry