reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
Martuska witaj.Nie znamy sie ale zawsze jak wchodze nawatek to jestes tam jako zalozycielka.teraz mi sie wydaje jakbym cie znala:sorry:Mieszkasz w Uk czy Polsce obecnie.Ja nie wiem ktory formularz ale wiem ze taki jest.My chodzimy zawsze na te europejska karte.To zalezy od lekarza,nam zawsze pisze ze wizyta jest emergency i poki co nic sie nie dzieje a juz bylismy wiele razy:tak:do innych lekarzy poprostu prywatnie bo jak zaczynaja wolac tego i tamtego to poprostu placimy.
Ada synus rosnie jak na drozdzach.moj ma 2 lata a wazy 12.5kg:sorry:
Pinka where R U?I W OGOLE KOBIETY WSZYSTKIE GDZIE SIE PODZIEWACIE.

reklama
Marta - hmmmmm no nie wiem nic o formularzu. Rok temu normalnie corke rejestrowalam w pl przychodni, pokazujac tylko ta europejska karte . Nic mi nikt nie mowil o jakims forlmularzu. Wiem ze w PL musza wypelnia jakis wlasnie formularz E ..cos tam jak jada za granice ale stad nie mam pojecia.

hejo po przerwie

Martuska- ja cie pamieta i nawet ostatnio o tobie myslalam czemu nie piszesz nicccccccccccc co do kart ty jak kochana jak jeżdze z córcia na badania do polski to pokazuje te niebieską i to wystarczy ( jezeli idziesz panstwowo) bo prywatnie i tak placic musisz moja Tesciowa jest pielegniara i tez duzo ludzi tylko na te karte przychodzi i lekarz musi ci ja uwzglednic bezwarunkowo,choc niektorzy w polsce sa jeszcze zacofani i nie wiedzą o co chodzi..................

a ja po panienskim cudnie bylo:-D:-D:-D:-D dzis umieram i zasypiam na stojąco al warto było;-))) Teraz ide na leczo bo mezus zrobił a ja jestem strasznie głodna

pozdrawiam wszystkie serdecznie

Ps.Maxim dziekuje za propozycje konkursów było super!!!!!!!!!

WITAM LUCY :-) ja wlasnie wrocilam z Polski zaopatrzona w male butelki z dziurka do trzymania raczkami Canpol Babies z mieciusienkim ustnikiem do nauki samodzielnego picia - sa super i nie maja sobie rownych a kosztuja w Rossmanie okolo 6 zl. Poza tym z Polski mam poscielki dla malucha flanelowe i bawelniane (ok 30 - 40 zl), bardzo zdrowe, mieciutkie i sliczne (tu najczesciej sa z domieszkami sztucznosci pol na pol) oraz puchowa kolderke i podusie (kolderka 175 zl a podusia nie pamietam, ale nie duzo). Kolezanka jak zobaczyla moja kolderke to az podskoczyla i zazadala zamowienia takiej samej dla jej synka. Teraz oba chlopaki lulaja jak krole pod puchowkami obleczonymi sliczna, milutka flanelowa poscielka. To na pewno ja ucieszy, bo tu jest bardzo nieprzyjemny zimno - wilgotny klimat. Inne rzeczy tu sa tansze niz w Polsce i jest wiekszy wybor ale pomysle jeszcze i jak cos mi wpadnie do glowy to napisze. Mam nadzieje, ze na cos sie przydam :-)
Oooooooooo i wlasnie przypomnialo mi sie: talerzyk Canpol podgrzewany goraca woda (w Smyku 31 zl chyba)- to jest super sprawa a tu wogole nie ma takich.

P.S: jak sie wkleja suwaczek z zabkami, bo mnie sie caly czas wyswietla INVALID FILE nie wiem czemu????:baffled:

Ostatnia edycja:
LUCY zeby juz wkleilam, gmeralam, gmeralam, az dalam rade, nie poddaje sie latwo ;-) a o rajstopkach zapomnialam, bo moj maluch cala zime nosil spiochy pod ubrankiem. Faktycznie jest tu lipa rajstopowa, bo teraz mi sie przypomnialo, ze kolezanka wlasnie rajstopki przywozila zawsze z Polski :-)

:-D no nie moge....laski, teraz wszytskie bedziemy wpuszczac do domu specjalna insperkcje ktora bedzie sprawdzala dom pod wzgledem bezpieczenstwa dla dziecka ... :-D okna, drzwi, szafy, schody, kuchenki, czujniki dymu, grzejniki czy nie stanowią zagrożenia dla dzieci i działają prawidłowo. NO rozbawilo mnie to....juz niektorym sie w mozgach przelewa

reklama
Do góry