reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
witam. kwiateczek, ja wlasciwie to co zwykle, latam:sorry: w poniedzialek mialam spotkanie z logopeda i pierwszy raport do panelu. dwie godz gadalam , jak kazdemu lekarzowi bede musiala to samo powtarzac, to normalnei nie wyrobie. przy okazji dowiedzialam sie kto bedzie jego lekarzem prowadzacym.
pozatym zaczelam znowu jezdzic samochodem:cool2:
dzisiaj bylam w szole, to sprobuja zalatwic mu zajecia terapeutyczne, w koncu po poltora roku. no i denerwuje sie tym wyjazdem do polandi. juz usiwadomilam esciowa, ze nocuje u babci, to najpierw oburzyla sie, ale jakos ciotka ja wyprostowal ai przelknela . w przyszlym tyg corka jedzie na 4 dni cos w rodzaju biwaku, a my chyba 24 wyjedzimy, jeszcze prom musze zabukowc:eek:

Hello babki, pewnie nikt mnie nie pamieta, bo baaaaaaaardzo dawno nie zagladalam ale niedawno postanowilam sie zrehabilitowac wiec jestem :tak:

Mam nietypowe pytanie: czy znacie kogos mieszkajacego w Farnham, hrabstwo Surrey? Pytam, bo moj maz zmienia prace i w koncu wyprowadzamy sie z Londynu :happy2: hurra i przeprowadzamy do Farnham. To bardzo fajna miejscowka, dzwonilam juz do kilku agencji, zeby umowic sie na ogladanie domow, ale nie bardzo jest w czym wybierac. Pomyslalam wiec, ze moze ktos mieszkajacy tam moglby mi wyslac lokalna gazete z prywatnymi ogloszeniami (oczywiscie pokryje koszta i odwdziecze sie)

P.S: nie wkleja sie moj suwaczek, nie wiem czemu?????? heeeeeeeeelp!!!!!!

hejka
rzeczywiscie pustawo tu cos, ja tez nie mam za bardzo kiedy zajrzec. U nas w miare, mielismy troche niemilych przebojow z job centre, wyslalaismy im dowod M bo potrzebowali do emplyment and support allowance i prawie miesiac czekalismy na odeslanie, wszystko przez to ze najpierw ktos pomylil na kopercie nr domu :(( ale na szczescie dzis dowod dotarl z powrotem :)
tak poza tym to kasy oczywiscie brak, wypalata dopiero 2 czerwca bo M ma placone co miesiac, wiec czekamy z niecierpliwoscia na pierwsze pieniazki. No ale jakos dajemy rade.
Poza tym Kondzio rosnie, w srode mial szczepienie i wazenie, wazy prawie 11kg, przy szczepieniu tylko zapiszczal i bylo ok:) chodzi juz przy meblach ale sam boi sie puszczac, kupilam mu ostatnio buciki, w clarksie byly duze przeceny i wzielismy, jeszcze nie do chodzenia po dworzu ale tak po domu czy do wozka mozna zalozyc, bardzo fajne, elastyczna podeszwa, nie przeszkadzaja mu w ogole a wygodniej mu sie stoi w nich:)

a co do panienskiego a nie mialam w ogole, jakos nie ubolewam nad tym, w sumie nawet nie mialabym z kim isc, bo kumpele z Pl to w ogole juz jak obce:/

milego dzionka!!

Czesc dziewczyny
Jejku nikogo juz nie pamietam z tego watku, wszystkie dziewczyny nowe, choc pewnie tylko dla mnie, bo wy sie tu pewnie teraz znacie jak lyse konie.
Ja zalozylam ten watek 5 lat temu, wiec za kazdym razem jak tu wracam to czuje sie jak w domu w ktorym mieszka juz ktos inny;-)

Dziewczyny chcialam sie zapytac czy ktorac z Was wie jak nazywa sie formularz ktory trzeba wypelnic tu w UK zeby moc korzystac z podst opieki zdrowotnej w PL. Mam karte Europejska ale jak bym chciala isc z dziecmi do lekarza ot tak to wlasnie potrzebuje zaswiadczenie , ze moj ubezpieczyciel placi za mnie. Ten formularz to zdaje sie E 1..
Dziekuje za pomoc jesli ktoras cos wie :blink:

Coffee dziekuje za zainteresowanie, ale ja wlasnie mam Europejska Karte Zdrowia i tez wypelnialam online. Tu chodzi o cos innego. Cos z czym bedziesz mogla pojsc do Narodowego Funduszu Zdrowia i nadadza ci numerek polski, cos w rodzaju tutejszego NHS number. Chodzi o to, ze w Polsce nei pracuje i nie jestem tam ubezpieczona, ale ponos raje EU maja jakies porozumienie, ze jak przebwasz nie raz w swoim kraju np 2 tyg kilka razy do roku to mozesz tam kozystac z podtsawowej opieki zdrowotnej. Europejska Karta pozwala na korzystanie takie nagle, ale jak chcialbym sobie isc np do laryngologa sprawdzic uszy dziecka itp to juz nie bardzo. Z synem jeszcze tak chodzilam ale teraz juz nie chca mi Marysi zarejestrowac do osrodka zdrowia i wlasnie powiedzano mi o tym E sto cos ;)

Martuska nigdy nie slyszalam o tym E cos tam, a mam kolezanke, ktora ma troje dzieci i za kazdym razem wszystkie bada na karte europejska. Poza tym wlasnie przeczytalam na ich stronie internetowej, ze nie jest to tylko na nagle przypadki ale tez pokrywa koszty leczenia w placowkach publicznych. To pewnie w Polsce jak zwykle motaja bez sensu jak zwykle. Podobna sytuacje mialam, jak zalatwialam sprawe w Urzedzie Miejskim i kazali mi przyniesc zaswiadczenie o zarobkach, wiec zanioslam
P-60 i payslipy, to nie przyjeli i nic ich nie obchodzilo, ze tu nikt nie wydaje zadnych zaswiadczen tylko wlasnie p-60 i payslipy sa zaswiadczeniem o zarobkach.

reklama
Do góry