reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
Magusia to wisrus,my az wyladowalismy w szpitalu bo Kondzio nie chcial jest ale najwazniejsze tez pic:no:pilnuj zeby duzo pil,u nas tydz trwalo,po 2 dniach zaczela sie biegunka i zaro jedzenia:no:Niech tylko pije jesli nie chce jesc oby sie tylko nie odwodnil a bedzie dobrze.Co do odciagania to jeden lekarz mowi zeby odciagac,drugi ze nie.Tu mowia zgodnie ze nie ale by podczas kAPIELI TAK TROCHE NACIAGAMY,ZE DWA RAZY I TAK CODZIENNIE(NA ILE SIE DA BO JUZ DUZY I NIE POZWALA).Bedziesz wiedziala tak ile mozesz jak zacznie plakac to stop:tak:i tak ze 2 razy:tak:Znajomy nie lekarz bedzie dobrze a sam zabieg jesli juz nie jest ataki straszny.Czasemfaceci za doroslego sobie robia:tak:
Pinka Vacum to jest wyciaganie dziecka za pomoca takiej ssawki.lapie sie nia glowe.dzieci przez kilka dni moga mec troche wyciagnieta glowke ale to sie potem schodzi:tak:u Kondzia ani sladu niczego:no:duzo moich znjomych mialo vacum,ja tez tylko ze diabelek nie chcial wyjsc i sie wyslizgnal:baffled:zdarlo mu to skorke na glowie troche.po kilku dniach zeszlo ale wygladalo....potem kleszczami mi go wyciagneli.Pytalm mojego gina w Polsce i on mowi ze kleszcz eto nie uzywa sie juz,on nie pamieta ale vacum robia.poczytalam na necie i kleszcze sa bezpieczniejsze.
Joasia witaj:-)

reklama
witaj i zapraszam do czestych odwiedzin bo jak widac dziewczyny sa leniwe i pisac nie chcą..............
co tam zaraz leniwe :zawstydzona/y:ja mam gosci i juz wysiadam:dry:
Pinka kolacyjka no coz dopoki mamy gosci zero intymnosci

Witanko Mamusie!

Od niedzieli jestem w UK,swieta minely szybko...niby bylo duzo jedzonka ,ale ja jakos nie mialam na nic ochoty :dry: po za tym zrzucilam 2kilo!
jeszcze 3-4 i bedzie dobrze :-)
Moj maly cos sie pochorowal ciagle wymiotuje od 2 dni :-( ,myslalam ,ze to przez to ,ze zle pogryzl salatke u znajomych ,bo wymiotowal kawaly ,ale chyba nie ,bo to trwa do dzis :dry:
oj zdroweczka,moze do lekarza co?

Dla wszystkich choruszkow zdroweczka!

Witam rowniez nowa mamusie!

Witam
Gdzie sie podziewacie,watek nam umiera.
Ciekawa jestem jak tam nasze mamusie ktore dawno nie piusaly.Kasia,Weri,Ostraszka,jOKLIS,Martucha,Paula,Rudzia i wszystkie ktore juz pisza od dawna a pominelam.
Kasia
to juz od wiekow nie pisze.Myleene jeszcze.

niom dotarlam po kilku nieudanych probach hehehehe ;)

U nas busy busy ...tata ma troszke wolnych dni wiec wykorzystujemy troszke go aby spedzac czas razem.

Nastke chyba poslemy od 1 wrzesnia do polskiego katolickiego przedszkola bo do tego ang dopiero pojdzie od 1 stycznia 2011 jak dobrze pojdzie i ja przyjma. A tak do tej pory przyzwyczai sie sama zostac na 2 godzinki.

My zaczniemy juz szukac dla mojego garnituru do slubu, a raczej punktu gdzie mu uszyja na miare.

Witam nowe przybywajace mamusie.

Kwiateczek- czy kleszcze czy vacum jest bezpieczniejsze ....hmmm pewnie zalezy od kraju, u mnie Nastka byla wspomagana vacum- miala troszke zniekszalcona glowke ale wsio sie wyrownalo- kolezanki zas najpierw vacum a potem juz kleszcze szly w ruch.

Gosia to tak jak ja,meczylam sie i dali mi zaszczyk w kregoslup,przygotowali mnie pod cesarke juz jakby nie wyszlo.Tez vacum potem kleszcze,czesto chyba stosuja ale zdecydowalabym sie jeszcze raz,nie chcialam cesarki.tylko w razie koniecznosci,udalo mi sie uniknac lae pocieta to tez jestem:baffled:moim zdanie to po 50% bezpieczenstwa maja,co naturalnie to naturalnie.,jeden problem,njalepiej rodzic pierwsze dziec ko jak sie ma 20 lat a nie 30:baffled:wszystkie moje znajome wlacznie ze mna im blizej 30 tym gorzej a sasiadka 21 lat i rodzila 25min:baffled:drugie dziecko a pierwsze 2 godz:sorry:

Witam
kochane mamusie jesli chodzi o dziecko kuzyna skonczylo sie na strachu i poza malym krwiaczkiem wszystko jest ok

ja dzis zle sie czuje i zaraz sie chyba poloze
dzieciom kupilismy robotki i mamy spokoj
Wika wyszywa :) Mateusz sklada zwierzatka z drewna a wera ma pisaczki zmywalne i wszyscy szczesliwi :)

Witam Mamusie!
Coz za piekny dzionek :-)
chlopaki byli w parku ,a ja zrobilam wieksze porzadki w domuku oprocz tego streta prasowania,prania ,obiad i jestem padnieta :eek:

Kwiateczek mozliwe ze zalapal wirusa od mojej cioci malej w Polsce ,bo go miala,ale juz dzis lepie nie wymiiotuje!:-)
Kochana co do tematu czy rodzic pozniej czy wczesniej sama nie wiem ,bo ja rodzilam jak mialam 20 lat i ciezko to szlo :eek: zlapalo mnie w sobote ,a urodzilam we wtorek wiec niezle sie nameczylam ,a maly wazyl tylko 2,200.
A czego szyjecie garniak?
moj upatrzyl sobie srebrny z szarymi butami biala koszula i szaro-srebrnym krawatem swietnie to wyglada i mam nadzieje,ze bedzie jeszcze w sklepie:-p

Mnisia fajnie jak dzieciaczki zadowolone to sie liczy!:-)

Malagorzatka fajnie jak dasz mala troche sie oswoi z dziecmi,moj juz od wrzesnia idzie do szkoly katolickiej :-)

Izku na szczescie ja nie zlapalam po Brianku tego ,a wlasnie sie obawaialam:eek:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam
Magguisa piekny byl dzionek wczoraj ale dzis sie zapowiada taki sam:-)za godz lecimy na spacer:-)
Izka niestety szara polska rzeczywistosc.ja bym chciala wrocic ale zeby nam nie brakowalo od poczatku do konca miesiaca:baffled:

Witam wszystkie mamusie mieszkające na wyspach :-D

Jeszcze raz dziękuję Misi za namiar do Was bo jakoś nie znalazłam ;-)

Może na początek dwa słowa o mnie...
Mieszkam w B-ham.
Mam prawie 3 letniego synka, a w tym roku liczymy na powiększenie rodzinki :-D
Hmmmmmmm nie wiem co tam jeszcze??....

Tak mi się rzuciło w oczy że ktoś o vacum pytał wcześniej...
Można to przetłumaczyć jako "próżnociąg".
Mnie przeraża sama nazwa ;-)
Obym nie musiała doświadczać zastosowania...
Chyba po swoich doświadczeniach wolę cc ;-)

No to na pierwszy raz chyba tyle...
nie zdąrzyłam jeszcze zbyt wiele poczytać więc trudno mi cokolwiek więcej napisać...

Narazie i dobranoc :-)

reklama
Do góry