reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
DZIEKI DZIEWCZYNY A PRACA TO KELNEROWANIE:-)NIGDY NIE BYLAM KELNERKA:sorry:ale moze dam rade:sorry:hahaha
Pinka no jeszcze dzis sciemnilam ze prawie mam prace ,ze pozniej mam rozmowe:sorry:nie chce zeby mi zabrali juz JA bo zaczynam 24go i w sumie nie wiem ile godz bede miala na poczatek.narazie busy pewnie nie bedzie:baffled:

reklama
Witam
Ja jestem taka padnieta,juz po 13 a ja wygladam i czuje sie jakby byla 7 rano i bym wstala dopiero.
Natan mi nie spal za dobrze brzuszek go chyba bolał zrobil taka zadka kupke 2 razy w nocy.Dzis tez marudny,ale to przez to ze nic nie daje mu do jedzenia.Dostal suchego chlebka i biszkopciki mu kupilam.Ale on nie moze przezyc ze nie pil mleka i jogurtow nie dostal.

Kwiateczek wspolczuje, ja jak kiedys bylam taka spuchnieta to sie wstydzilam wyjsc zdomu bo mi sie wydaalo ze mam buzie 4 razy grubsza i ze wszyscy beda sie patzrec na mnie.
Gosia u nas jest 2,8 za godzine.No i my tez dopiero od stycznia darmowe mamy,ale ja chce od wrzesnia dac tak na 3 dni w tyg.Bo niech sie przyzwyczaja powolii oswaja.

A mam jeszcze pytanko do mam kore maja starsze dzieci w szkole.Bo moj syn dostal wezwanie juz do szkoly w PL. I wyslalam mame zeby zapytala co trzeba zrobic jak on chodzi tu w UK do szkoly.Wiec dyrektor stwierdzil zebym przywiozla zaswiadczenie z tej angielskiej szkoly.Ok tak tez myslalam.Ale chodzi o to ze on powiedzial ze ja bede musiala skladac co roku we wrzesniu takie pisemko i jeszcze stwierdzil ze to ma byc przetłumaczone u przysieglego tłuamcza.I teraz moje pytanie czy wy mamy tez tak macie? Czy to tylko moj dyrektor taki madry.
Izka mysle ze on jest zlosliwy!!
Moja corka miala isc do 2kl jak tu lecialam a syn do zerowki i poszlam do szkoly w sierpniu powiedziec ze wypisuje dzieci to pani sekretarka!nie dyrektor dala mi czysta kartke na ktorej mialam napisac ze dzieci beda kontynuowaly nauke w Uk i to tyle :) potem weszla dyrektorka pani sekretarka pow ze maja wolne miejsce w zerowce( a tam duze zapotrzebowanie ) i to bylo wszystko

Kwiateczek super ze dostalas prace!!!!

Witam
Ja jestem taka padnieta,juz po 13 a ja wygladam i czuje sie jakby byla 7 rano i bym wstala dopiero.
Natan mi nie spal za dobrze brzuszek go chyba bolał zrobil taka zadka kupke 2 razy w nocy.Dzis tez marudny,ale to przez to ze nic nie daje mu do jedzenia.Dostal suchego chlebka i biszkopciki mu kupilam.Ale on nie moze przezyc ze nie pil mleka i jogurtow nie dostal.

Kwiateczek wspolczuje, ja jak kiedys bylam taka spuchnieta to sie wstydzilam wyjsc zdomu bo mi sie wydaalo ze mam buzie 4 razy grubsza i ze wszyscy beda sie patzrec na mnie.
Gosia u nas jest 2,8 za godzine.No i my tez dopiero od stycznia darmowe mamy,ale ja chce od wrzesnia dac tak na 3 dni w tyg.Bo niech sie przyzwyczaja powolii oswaja.

A mam jeszcze pytanko do mam kore maja starsze dzieci w szkole.Bo moj syn dostal wezwanie juz do szkoly w PL. I wyslalam mame zeby zapytala co trzeba zrobic jak on chodzi tu w UK do szkoly.Wiec dyrektor stwierdzil zebym przywiozla zaswiadczenie z tej angielskiej szkoly.Ok tak tez myslalam.Ale chodzi o to ze on powiedzial ze ja bede musiala skladac co roku we wrzesniu takie pisemko i jeszcze stwierdzil ze to ma byc przetłumaczone u przysieglego tłuamcza.I teraz moje pytanie czy wy mamy tez tak macie? Czy to tylko moj dyrektor taki madry.

Bzdury wymysla i tylko niepotrzebnie glowe ci zawraca. Moj synek chodzil do zerowki kiedy to wyjechalismy do Anglii, napisalam jedynie oswiadczenie, ze zabieram ze soba synka zagranice gdzie tam bedzie kontynuowal dalsza nauke i to wszystko, nikt ode mnie nie zadal jakichkolwiek papierow na poswiadczenie tego.

Minisia,Madziulina a mam takie pytanko Wasze dzieci są zameldowane na stałe w PL, bo moj Kolin tak.I dyro powiedzial ze jesli jest zameldowany to ma obowiazek nauki w Pl i dlaatego jesli sie uczy w Uk to bede musiala przedstawiac taki swistek.Jak pojade do PL i pojde do tej szkoly i pogadam z dyrem.

Tak, ja i moj synek nadal mamy staly meldunek w Polsce, zapytaj tego Dyrektora czy to czego zada moze poswiadczyc jakas ustawa itp, a wiec jesli moj synek jest zameldowany to tez ma tam obowiazek nauki??? Izula dla mnie to smieszne. Ok wrecz mu ten swistek jak juz tak sie domaga. Rozumiem gdyby gmina czy tez miasto sie domagalo takiego zaswiadczenia tylko nie wiem po co, w koncu demokracje w kraju mamy;-) ale ten Dyrektor chyba jest za bardzo nadgorliwy.

Izka sluchaj dla mnie zlosliwy i tyle wrrr zrob jak mowi madziula niech ci to ustawa poswiadczy jakas
moje dzieci do teraz saw Pl nadal zameldowane na stale

Izka- niedlugo bedziesz w pl to sie dowiesz i daj nam znac co i jak bo jestem strasznie ciekawa.
Powiem tak, ze na jakby wziasc to na rozum, to jak dziecko jest na stale zameldowane w Polsce no to ma obowiazek szkoly jakby niepatrzec do lat 16-tu czy 15-tu ...jakos tak. BO STALE ZAMELDOWANIE oznacza tylko jedno - ze sie zyje i mieszka na terenie Polski, tak nam tlumaczyla urzedniczka.
I pewnie ten dyrek jest skrupulatny i chce miec wszytsko na tip- top albo az nadto, a niektorzy wymagaja tylko pisemnego potwierdzenia rodzicow.

Witam
No ja sie zgadzam z Malgorzatka,on pewnei chce miec pewnosc ze dziecko napewno chodzi do szkoly.taka jego rola bo potem by mu ktos zazucil ze sie nie interesuja czy dzieci chodza do szkoly czy nie:baffled: ale moze da sie zalatwic zeby nie zawozic co roku lub zawsze mozesz wyslac listem a czy ktos inny moze zaniesc.tak latwiej:sorry:

Witam
No ja sie zgadzam z Malgorzatka,on pewnei chce miec pewnosc ze dziecko napewno chodzi do szkoly.taka jego rola bo potem by mu ktos zazucil ze sie nie interesuja czy dzieci chodza do szkoly czy nie:baffled: ale moze da sie zalatwic zeby nie zawozic co roku lub zawsze mozesz wyslac listem a czy ktos inny moze zaniesc.tak latwiej:sorry:

Kwiateczek wszystko fajnie ale nadgorliwosc bywa gorsza od faszyzmu;-), nie rozumiem interesownosci Dyra co do tego czy dziecko izki chodzi gdziekolwiek do szkoly, rozumiem gdyby dostal takie polecenie od miejskiego osrodka pomocy spolecznej czy z Sadu Rodzinnego bo powiedzmy izka oswiadczyla wszem i wobec, ze dziecka nie zamierza nigdzie edukowac i ucieka z synkiem z Polski, rola dyrektora polega na tym by pilnowal swego "podworka" a izki synek na jego "podworku" sie nie bawi wiec nie rozumiem po co dziewczyna ma co roku skladac raporty czy jej synek nadal kontynuje nauke czy tez nie. izka wybacz jezeli urazilam cie tym przykladem ale cos takiego mnie denerwuje bo ja osobiscie odebralabym to, ze ktos uwaza mnie za jakas nieodpowiedzialna osobe. ktora nie sprawuje odpowiedniej opieki nad dzieckiem, moze pan dyrektor jeszcze zazada potwierdzenia czy dziecko jada w angielskiej szkole obiady.

Witam

Kwiateczek wszystko fajnie ale nadgorliwosc bywa gorsza od faszyzmu;-), nie rozumiem interesownosci Dyra co do tego czy dziecko izki chodzi gdziekolwiek do szkoly, rozumiem gdyby dostal takie polecenie od miejskiego osrodka pomocy spolecznej czy z Sadu Rodzinnego bo powiedzmy izka oswiadczyla wszem i wobec, ze dziecka nie zamierza nigdzie edukowac i ucieka z synkiem z Polski, rola dyrektora polega na tym by pilnowal swego "podworka" a izki synek na jego "podworku" sie nie bawi wiec nie rozumiem po co dziewczyna ma co roku skladac raporty czy jej synek nadal kontynuje nauke czy tez nie. izka wybacz jezeli urazilam cie tym przykladem ale cos takiego mnie denerwuje bo ja osobiscie odebralabym to, ze ktos uwaza mnie za jakas nieodpowiedzialna osobe. ktora nie sprawuje odpowiedniej opieki nad dzieckiem, moze pan dyrektor jeszcze zazada potwierdzenia czy dziecko jada w angielskiej szkole obiady.

reklama
Witam
Madziula nie zrozumialas chyba co napisalam.Nadgorliwoscia jest moze dostarczac co roku papier ale ja nie wiem czy to jest zgodne z prawem,moze:sorry:chyba ze ty wiesz.Jego obowiazkiem jest upomniec sie o dziecko ktore powinno isc do szkoly to na jedno jest dobrym znakiem ze sie interesuja:tak:Ty moze dbasz o swoje dziecko,jak my tu wszystkie ale wez pod uwage ze sa rodzice ktore nie dabja:no:chociaz wolalabym by takowych nie bylo.Nie wiem jak to wszystko dziala w wiekszych miastach ale ja mieszkalam na wsi i oni w szkole mieli wykaz ktore dzieci powinny zaczac szkole.wiem ze rodzice zapisuja ale skoro Iza nie zapisala tzn ze mieli jego dane.Dzieci przeciez sa zameldowane a urzedy wspolpracuja ze soba.Jest obowiazek nauki do 15 roku zycia czy jakos tak i oni tego pilnuja.Jesli Iza sie dogada to moze nie bedie musiala co roku latac z tym papierkiem choc szczerze powiedziawszy mysle ze jednak beda chcieli:baffled:My jestesmy 2000 km od stalego zameldowania i oni nie moga miec pewnosci czy wyslemy dziecko do szkoly,potem by ktos do takiego Dyrektora przyszedl i powiedzial ze nie dopilnowal itd.Tu mozesz powiedziec ze dziecko uczy sie w Polsce a tam ze tu i bez:sorry:

a tak w ogole to znalazlam przyczyne mojego spuchnietego oka.rosnie bi drugi zab madrosci:angry::angry:teraz akurat,boshhh mamdretwe pol twarzy:baffled:
ide po kkawusie.kto dolaczy?

Do góry