reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka Kochane troche mnie nie bylo. Najpierw dlugi weekend w pracy i tak jakos nie moge sie pozbierac no i dodatkowo czuje sie strasznie.
Ja i Barnim zalapalismy przeziebienie i leci nam z noska i jestesmy marudni:sorry:
Teraz popijam mleczko z miodem tak na noc na dobry sen.
Wczoraj robilismy przemeblowanie i teraz mam komputer w sypialni czyli oznacza to ze moge na nim siedziec i nie przeszkadzam Barnimowi jak spi:-)
Barnim juz w wiekszosci sobie chodzi teraz probuje nawet biegac ale mu zbytnio nie wychodzi bo czasami sie jeszcze podknie, ale z dnia na dzien idzie mu coraz lepiej.
Mam nadzieje ze wszystkie jestescie zdrowe i maluchy rowniez.
Ide do wyrka bo cos mi zimo.....

reklama
kwiateczek trzymam && mam nadzieje ze romowa dobrze Ci pojdzie mimo obolalej buzi.... ja sie tez wybieram do dentysty bo juz MUSZE ale tak sie boje ze zebrac sie nie moge :(

no teraz tylko patrzec jak mamusia bedzie biegac za Barnim :):):) jak sie juz maluch rozpedzi to ciezko ich zatrzymac ;) my tez swiecimy swieczkami z nosa... ja mam do tego obolale gardlo i kaszel... nic tylko siedziec pod kolderka i sie kurowac :)

spokojnej nocy zycze wszytskim :) do juterka :) zapraszam na herbatke malinowa :)

Pinka- u nas tez nie slyszalam zeby dziecko musialo umiec na nocnik. No ale mozeto zalezy od przedszkola. Wiesz lepiej bedzie jak umie juz korzystac z nocnika, zdjac i zalozyc majtaski.
Moja tez bym dala choc raz w tygodniu ale u nas spiewaja £10 za 2 h :szok: , moze ja dam od wrzesnia na raz w tygodniu (juz zaczne odkladac ;) ) bo Nastce przysluguje darmowe od 1 stycznia 2011 :baffled:

Dzis bylismy na polskiej playgroupie, Nastka przed wyjsciem byla taka niecierpliwa kiedy juz wychodzimy ze chodzila i krzyczala MUMMY READY ? DADDY READY? i tak w kolko...a jak poszlismy to byla mega wstydliwa i markotna, nie chciala sie bawic tylko wieszala sie mi na szyi :dry:

Izka- alez ty apetytu robisz tymi ciastami. Planuje cos na weekend upiec :tak: tylko jeszcze nie wiem co :)

Witam
NO ja tez bym cos zjadla ale w ogole nie moge:angry:wygladam jak KON.mam podwojna warge doslownie:no:nawet tak nie bolo bardzo ale tak spuchniete ze szok:no:jak JLo w tym filmie:no:nie moge zloczyc ust:baffled:i jak tak isc?do tego jtro sie odchaczam i musze miec jakies wpisy wiec musze isc:baffled:boshhhh
Kondziowi leje sie tez z nosa:baffled:oby sie nie pochorowal:no:

witam sie przy herbatce malinowek kolejnej juz dzisiaj :) jak ktos chetny to zapraszam ;)

oj kwiateczek wspolczuje nie wesolo masz :( ale dasz rade my twarde mamusi sa :) kto da rade jak nie my ;) powodzenia :)

Witam Mamusie!
Mam o was pytanko,moze ktoras z was byla w podobnej sytulacji,a jesli nie to moze cos doradzicie...
Otoz Briankowi konczy sie paszport 26 marca i z polski chcialabym wyleciec wlasnie tego dnia myslicie ,ze przez granice mnie puszcza czy raczej nie?

Izka nie wiem jak to jest ze szkolami w pl nie pomoge ,ale o takim czyms nie slyszalam :dry:

Kwiateczek wspolczuje normalnie!:zawstydzona/y:
a jak sie dzis czujesz?
My bylismy wczoraj w jobcenter wyobraz sobie ,ze nie skserowali mojego dowodu ,a jak sie pytalam czy chca to nie chcieli i znow opozniaja nam wyplacenie pieniedzy czekamy juz miesiac juz mam dosc doslownie!
zaczeli teraz u mnie doszukiowac sie home officu,ale skad ja mam miec jak tu nie przepracowalam tyle ,zeby go sobie wyrobic :dry:
no wiec stwierdzili ,ze ok,ze wystarczy moj dowod...
i znow czekamy...

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam
Iza wiem ze moja znajoma wysylala taki dokument ale czy tlumaczyla to nie wiem i czyu co roku trzeba to tez nie wiem:no:pewnie powiedza ci w szkole jak zaniesiesz teraz:tak:

Maggusia nie ejstem pewna i radze ci zapytac sie w CA.moim zdaniem powinnas przejsc bo wazny bedzie jeszcze tego dnia do polnocy.tak mi sie wydaje ale lepiej zapytaj bedziesz pewna:tak:
A ja dzis nawet.opuchnieta bardzo,ale nawet az tak nie boli.

Bylam na tej rozmowie i dostalam te prace:tak:zaczynam 24go:tak:mialam 13 w sobote ale 13ty i w ogole umowiona jestem z dziewczynami na maly wypad:sorry2:mialysmy teraz ale jak mam wyjsc z taka twarza:baffled:

Kwiateczek dzieki za odpowiedz moze jeszcze popytam tez na lotniskach...
Mama mi mowi ,ze do Polski pewnie by mnie wpuscili ,ale do UK watpi hm :/
Gratulacje pracy!
a jaka dostalas?
Pozdroweczka...

Kwiateczek - gratulacje pracy !

Izka - oby syn sie nie rozchorowal. Nastka pewnie tez by przezywala ze serka nie dostanie, bo ona otwoera lodowke i mowi - mama selek. I nie zmiluj, serek musi byc :-D
A jesli chodzi o przedszkole tez uwazam zeby sie dzieci szybciej przyzwyczajaly, ale u nas widzisz duzo drozej niz u was, a teraz przed weselem kazdy grosz odkladamy. Powiem ci ze za 8,50 nasza cala troja idzie na aquan park i mozemy tam siedziec ile chcemy. No ale od wrzesnie pojdzie napewno raz w tygodniu.

Rudzia - niedlugo male "rozpakowanko" :-)

reklama
hejo laseczki

nie pisze bo corcia zasmarkana po pas męzus byl kupic rano kropelki do nosa Calpol i takie tableteczki na noc by dziecku sie lepiej oddychalo i moze jej przejdzie bo za tydzien do polski a ona ledwo na oczka widzi:-(
mialam dzis sie spotkc z chlopakiem w sprawie naszego interesu fotograficznego ale nie pojde bo z gwiazd zostac trzeba.............

kwiateczek -gratuluje pracy :tak::tak: chcialas tylko podpisiki hehheeh a tu prosze do roboty:-D:-D:-D super
Gosia Izka -dzieki z info:tak::tak::tak: pojde i sie zapytac jak to jest na prawdę :-)

Do góry