reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Paulka gratulacje:-):-):-)czekamy na fotki no i cos wiecej jak porod itd....napewno nie latwy ale zadko kiedy jest:sorry2:

Alex kazda z nas miala jakies przejcia to w szpitalu czy GP.Ja akurat na porod nie narzekam ale gp to wszedzie do niczego bo tu taki chory system maja,przeczkac-to ich dewiza:wściekła/y:radze szybko jechac do Polski tam zrobia kompleks badan i przede wszystkim usg bioderek-OBU bo w Polsce sa obowiazkowe zreszta a tu nie:baffled:twoja decyzja ale radzilabym ci szybko zalatwiac ten paszport bo moze to miec wplyw na raczkowanie a potem na chodzenie twojego dziecka.lepiej dmuchac na zimne:baffled:a ignorowac to mozesz ale ich wypowiedzi:wściekła/y:
zapomnialam dodac,to urodzialas kolosa:szok::szok:przy takim dziecku to powinni cesarke:no:

reklama
Pinka- pewnie, niech bedzie tylko zgodnie PO, wiesz mi nie chodzi o to zeby kupic sobie suknie co wykracza poza budzet weselny (uwazam ze kazda taki ma), czy jakas wykwintna sale balowa.... ale warto w ten dzien poczuc sie wyjatkowo, ja np podjelam decyzje ze wole miec sukienke jaka mi sie podoba a zrezygnuje z wystroju kosciola tych kokard na lawkach, jakis wymuslow, bo zaledwie bede tam 45 min itp nie chce miec kamerzysty ale wole miec fajnego fotografa. Jakos przed slubem bede chciala isc na jakies oczyszczanie cery (bo potem to nie wieadomo czy pojde :-p) ale nie bede sobie robic zadnych sztucznych paznokci bo tego nie znosze... wiec z jednego rezygnuje na rzecz drugiego co uwazam ze zawsze chcialam robic,miec na slub... ale tak jak mowisz , niech panuje zgoda Po.

Gosia- no ale to oczywiste ze kazda chce byc piekna na swoj sposób i doskonale cie rozumem ale poprzedniego posta napisałas tak zeby nie oszczedzac na sobie miec wszystko co najlepsze a oszczednosci w gosciach szukac.............a wiesz jak gosc na weselu nie zadowolony to afera hahaha...;-))))

ja uważam ze 800 pound za podróbe sukienki to troszke przesada ciekawe ile orginał kosztuje???????? u nas juz juz naprawde piekne sukienki juz za 400 pound:tak::tak::tak: czasami warto pojechac do innego miasteczka

hejka
Paulka gratulacje:-):-) czekamy na fotki, no i cos wiecej na temat porodu;-)jak opieka w szpitalu?
alex gratuluje synka, ale duzy klocuszek z niego:-):-)moj chyba teraz tyle wazy:-D;-)a lekarze tutaj, no coz, chyba kazdy zdazyl sie o tym przekonac jacy sa niedouczeni:baffled:
Kondzio juz zdrowy, najprawdopodobniej to byla trzydnoiwka, teraz mu krostki wyskoczyly na tulowiu:baffled: u lekarza bylismy i szkoda gadac, mowilam ze dziecko mialo goraczke(38,6) poprzedniego wieczoru a w dzien wizyty mial biegunke, ona powiedziala ze nic mu nie jest, standartowo przepisala paracetamol i tyle:dry: po tej wizycie dziecko samo wyzdrowialo i na domiar dobrego znow zaczal nocki przesypiac cale:-) poza tym dzis nabil sobie guza, posadzilam na podlodze z zabawkami w salonie a Kondzio przesunal sie do kominka gdzie sa kamienne plyty i walnal w jedna z nich:baffled: plakal bardzo ale przytulilam i zapomnial, zostal tylko guz:zawstydzona/y:

oki lece juz lulu, dobranoc;-)

Witanko wieczorowa pora :-)

No wiec podjelam decyzje ,ze jak mi sie uda kupic bilet na nastepny tydzien to pewnie polecimy:-p
Co do sukienki to dziewczyny ja za podrobe tez tyle niestety nie dam:sorry2:,a orginal kosztuje juz wam pisalam kiedys dwa i pol tysiaca euro ,a euro do funta to to samo,dlatego jest taka cena jej ,bo ma orginaly SVAROWSKIEGO!
Pameietacie moja sukienke co?
no to wlasnie o nia sie rozchodzi:sorry2:
Dzis patrzylam sobie tak po internecie i przykulo moja uwage pare projektow ,ale czy takie znajde?
nie chodzilam tu po salonach mody slubnej wiec nie wiem co tutaj maja,ale kazdy mi mowi ,ze ladna i tania kupie w PL.
Sama nie wiem ,bo wiecie jak to jest jak sie zobaczy juz jakas ,a te inne odbiegaja od tej duzo i sie nie tak loooooo podobaja to trudno jest kazdej z nas wybrac cos.
Pokaze wam nizej pare sukienek ,ktore mi sie podobaaja:blink:

Paulka Alex GRATULACJE!

Mala-gorzatka no wlasnie tak sobie czasem mysle ,a co bede zalowac ,ale za ta kase 2 i pol tysiaka mozna dobre auto kupic haha:-p
A TY gdzie kupowalas suknie?

Pinka Mala-gorzatka mnie nie stac by bylo na wesele takie,robia nam mamy weselicho...,ale zgodze sie z toba ,ze czasem ludzie robia na pokaz ,albo dlatego ,ze dziewczyna w ciazy.
Ja uwazam ,ze jak robi sie wesele to juz takie fajne jak sobie kazdy wymarzy wiadomo nie z przesada mozna zaoszczedzic oczywiscie jesli sie da,ale jak juz robic to tak zeby byc zadowolona z sukni ,z fotografa czy kamerzysty...
My np kamerzyste bedziemy miec ,ale jesli chodzi o fotografa to bedziemy miec jakas sesje fotograficzna i tyle reszte wole miec na kasecie i napewno goscie beda fotki tez strzelac :-)
Ja chcialam miec male wesele ,ale mamuski wymylaja to tego to tamtego zaprosic:laugh2:no zobaczymy jak to wyjdzi,bo jeszcze zaproszen nie wyslalismy.
Mala-gorzatka a ty juz zaproszenia wyslalas:confused::sorry2:
Co do paznokci sama sobie zrobie oczywiscie ,a na fryzjerce tez zaoszczedze ,bo mama jest fryzjerka:-p

Joklis dobrze ,ze juz macie ten piec uf ale musialas przejsc:zawstydzona/y:

Oto pare sukien co dzis wyszukalam i spodobaly mi sie:-)
Pozdroweczka dobranoc!

Załączniki

• suknia z gorsetem.jpg
    suknia z gorsetem.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 26
  • wedding_dress_evening_dress_prom_dress_bridesmaid.jpg
    wedding_dress_evening_dress_prom_dress_bridesmaid.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 24
  • suknia1.jpg
    suknia1.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 25
  • suknia.jpg
    suknia.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Dzieki IZKA 0401. Wiem, ze sa tu polskie przychodnie, ale nie wiem jacy w nich lekarze tak naprawde, bo, ze polski to wcale nie rowna sie dobry. Dlatego tu chcialam zapytac dziewczyn czy maja jakiegos sprawdzonego, ale niestety nie. Matko, ja chyba oszaleje do poniedzialku (to termin usg) i nie wyjde stamtad poki nie przeswietla obu bioderek....

Maggusia ja mialam wesele jak bylam w ciazy i nie uwazam zeby bylo to cos zlego;-) slub planowalismy jeszcze przed zajsciem w ciaze, a ze wyszlo jak wyszlo postanowilismy zrobic to przed narodzinami zeby pozniej miec to za soba a po drugie troche presja rodziny:-( ale ja nie zaluje, poza tym ze nie moglam pic alko to bawilam sie swietnie, tanczylam do rana i czulam sie super:tak: poza tym nie wiem czy chcialabym spedziec wesele na karmieniu i opiekowaniu sie malym, opiekunce nie zaufam a nasze mamy tez chcialy sie pobawic:tak:
fajne te kiecki, pierwsza najbardziej mi sie podoba:-)

Ada- dobrze ze kondziowi nic sie nie stało i tylko na guzie sie sprawa zakonczyła;-))))
a w ciazy nie byłam ale oprocz szmapana na toast nic nie wypiłam:-D:-D:-D bo jakos tak nie wypadało pani młodej Tankowac ahahahahah....

maggusia- jesli chodzi o mnie to zadnej nie typuje:-p:-p:-p przepraszam nie obraz sie ale jestem po prostu szczera:tak::tak:za bardzo pufiaste a takie to mi sie nigdy nie podobaly

reklama
pinka to tez fakt nie wypada sie upic na wlasnym weselu, nawet moj M ktory lubi od czasu do czasu sie napic na weselu ledwie pare kieliszkow lyknal bo jak on to stwierdzil "nie moge sie upic na wlasnym weselu bo nie wypada i musze moja zone odwiezc do domu":-D:-D za to na poprawinach troche sobie odkul....:dry::-D

mialam isc spac ale jakos sie zasiedzialam przy kompie......i pewnie szybko sie nie poloze:-D

Do góry