reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Chejka dziewczyny.
Dzieki za rady co dawac jeszcze na chlebek. Sprobowalam serka topionego i drzemu- obydwa je i zadnych reakcji negatywnych nie ma.
U nas zimno okolo -10 stopni lekko sniegu napadalo. Wszystko ladnie wyglada ale w domu zimno.

joklis- kaszki daje od dawna bo juz mleka nie chce pic,a teraz juz teraz nawet i kaszki trzeba wmuszac. Wlasciwie to on je wszystko procz mleka:-( a tam sa witaminy. Zauwazylam ze paznokcie od nog mu sie wamia nawet jak sa krociutke wiec czegos mu brak?? kurcze gdyby on pil to mleko.....
Juz nawet myslalam by dac mu troche normalnego mleka na sprobowanie bo jes lepsze w smaku , no ale nie wiem....
Obiady i chleb to on super je.

reklama
Witam
Doveinred u nas bylo to samo,ja klaszi tez wmuszalam i to dlugo.jemy ze wszystkim by zwrocic jego uwage,z ksaizeczkami,telefonami,aparatem,wyciagalismy nawet baterie z klawiatury i dawalismy mu ja:sorry:teraz mu minelo,je chetniuej,wystarcza bajki i ksiazeczka czy autko:tak:Kup mu jakies witaminy,w bootsie sa.nie pamitam nazwy ale zapytam kolezanki bo ona je daje:tak:ja Kondziowi daje kropelki z Polski,CEBIONMULTI:tak:teraz przez okres zimowy tylko:tak:Powoli wroci do kaszek,kazde dziecko ma jakis okres nie jedzenia,oczywiscie sa wyjatki:sorry:

Ale u nas dzis sypie:baffled:wlasnie sie dowiedzialam ze lotniska pozamykane i moje tez:baffled:stansted ponoc do srody:baffled:wie ktoras cos o tym???jesli jest zamkniete to najpierw beda puszczac pewnie odwolane teraz loty:baffled:a my za tydz w niedziele jedziemy:baffled:boshhh zalamie sie chyab.poi co sprzedaja bilety jak zamkniete lotnisko.Wiecie moze jak sie skontaktowac z nimi by zapytac o lot??musze za tydz juz pytac i oby nie odwolali:baffled:

Moj G jedzie 12 do polski i kupie te co ty podalas i bede mu dawac.
No on , jak juz pisalam wczesniej , nie lubil mleka od poczatku wiec pewnie mu to ni eprzejdzie.
My tez jemy ze wszystkim co sie tylko da (zabawkami , przyzadami kuchennymi takimi np jak sitko itp. Smiejemy ie , wyglupiamy razem z G by tylko otwozyl buzke i wtedy myk - lyzeczka w buzi:happy2:

doveinred... zapytaj w bootsie o witaminki na apetyt... i spróbuj może naleśniczki mu robić... skoro chlebek wcina, to z naleśniczkami też nie powinno być problemu

I ja sie witam w ten zimny poranek...
Ogrzewania dalej nie ma, boiler jest do wymiany... Najgorsze jest to, ze w najgorszym wypadku mamy czekac do nastepnej soboty!!!! Ja wiem, ze landlord probuje, ale stwierdzil, ze on nie moze w ta sobote, bo ma isc na wesele... Rozmawialismy z nim, ja juz na koncu jezyka mialam, ze ciekawe czy bedzie wyrozumialy jak mu rentu nie zaplacimy, bo na rachunki nie wyrobimy... Wieczorem dzwonil znowu, ze jednak sprobuje przyjechac i zrobic to w ten weekend, ale zobaczymy...
Doveinred a jajecznice probowalas? Moja to nie chce za bardzo, ale ja probuje, bo zawsze cos innego... Tylko pamietaj, ze do roku mozesz podawac tylko zoltko, bez bialka (bialko po skonczeniu roku)... A tosta z maselkiem dawalas? Moja troche zje, ale tez nie bardzo... Ja to juz nie zlicze ile rzeczy dawalam, moja najszczesliwsza jak ma kaszke i koniec...
Ok laski spadam na dol bo tutaj zimno... Zajrze pozniej

Witanko Mamusie!
Ja kwurzona chodze od wczoraj ,bo niedosc ,ze tak zimno,ze z tym gazem tak przerabane ,ze tyle kasy nam idzie na gaz na prad itd to wczoraj chcialam jechac do sklepu po szynki i zalatwic sprawy na poczcie i wiecie co?
Wsiadamy do auta a z auta dymi:szok: my w szoku ,bo:szok: kurcze auto bylo ostatnio na przegladzie i wszytsko bylo ok tylko olej,filtry i pasek od silnika wymienialismy ,ale tak to spoko i wyobrazcie sobie ,ze okazalo sie ,ze pasek nam spadl ,a z tego mrozu rura ,ktora jakas tam do silnika z woda prowadzi pekla:wściekła/y:
Mechanik przyjechal po auto i nie mamy auta wlansie i jest w naprawie i znow nie nasze iles tam funciakow za pnaprawde ,takim oto sposobem nic nie zlatawilam i prawie nic nie kupilam:dry:
Moj D nie mial transportu do pracy po paru godzinach znalazl zeby tam sie dostac ,bo szefowa sie uparla ,a od naszego miasta D pracuje jakies 40minut w jedna strone...pojechal do pracy i okazalo sie ,ze pracy nie ma ,bo towaru na polkach brak:szok: wkurzony tam siedzi i nie ma co robic nie wiem po co mu kazali przyjezdzac jak wczoraj podobno towaru tez nie bylo:baffled:oni sa jacys nienormalni ,a ja wkurzona siedze ,bo tak to by tu byl w domu i auto odebral ,a ja nie odbiore ,bo prawka nie mam dopiero juytro z rana odbierzemyi zaraz z rana musze jechac do klientek.
Sorka za tak dlugiego posta ,ale musialam sie wygadac.
Mam dosc tej zimy doslownie!
Wczoraj w wiadomosciach polskich mowili wlasnie ,ze rury pekaja wszedzie...moim znajomym tu w uk pekla rura w wannie wyobrazacie sobie?:szok:SZOK!
AH ZLA CHODZE ZLA :sorry2:

Dovinered a dalas swojemu skarbkowi chlebka z dzemem tak jak pisalam?moze polubi:-p

Joklis wspolczuje bo ja wiem jak to jest bez ogrzewania my tez na elektrycznych jedziemy ,a wczoraj jak zaladowalam wieczorem gaz to nie bylo nawet czuc ,ze cieplo w domu:shocked2:

Co do orkiestry dziewczyny to moja mama zarezerwowala jakas z zakopanego ,ale to jest tak ze to jest duet maja podklad muzyczny z plyty i spiewaja na zywo,na dodatek sa podobno swietnymi wodzirejami bawia niezle ludzi... sama nie wiem co o tym myslicie?
zaraz napisze do nich ,zeby pokazali mi jakies demo-video:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Ostatnia edycja:
reklama
doveinred... zapytaj w bootsie o witaminki na apetyt... i spróbuj może naleśniczki mu robić... skoro chlebek wcina, to z naleśniczkami też nie powinno być problemu
Ja robie nalesniki czesto ale Kondzio nie chce tknac.wszystko co sliskie nie wezmie do buzi(nalesniki,kopytak,pierogiitp):sorry2:kopytka jadl wczesniej:sorry2:

pandorka- a jakie mleko?na te nalesniki.

z normalnego kochana:tak:ja robilam tak ze dodawalam troche przegotowanej ostudzonej wody:tak:obserwuj jak zje czy cos sie pojawi jak nie to nie masz co sie bac tylko coraz wiecej i czesciej dawac.

I ja sie witam w ten zimny poranek...
Ogrzewania dalej nie ma, boiler jest do wymiany... Najgorsze jest to, ze w najgorszym wypadku mamy czekac do nastepnej soboty!!!! Ja wiem, ze landlord probuje, ale stwierdzil, ze on nie moze w ta sobote, bo ma isc na wesele... Rozmawialismy z nim, ja juz na koncu jezyka mialam, ze ciekawe czy bedzie wyrozumialy jak mu rentu nie zaplacimy, bo na rachunki nie wyrobimy... Wieczorem dzwonil znowu, ze jednak sprobuje przyjechac i zrobic to w ten weekend, ale zobaczymy...
Doveinred a jajecznice probowalas? Moja to nie chce za bardzo, ale ja probuje, bo zawsze cos innego... Tylko pamietaj, ze do roku mozesz podawac tylko zoltko, bez bialka (bialko po skonczeniu roku)... A tosta z maselkiem dawalas? Moja troche zje, ale tez nie bardzo... Ja to juz nie zlicze ile rzeczy dawalam, moja najszczesliwsza jak ma kaszke i koniec...
Ok laski spadam na dol bo tutaj zimno... Zajrze pozniej

Joklis ja jako dawalam mu juz przed skonczeniem roku,oczywiscie na poczatku samo zoltko ale potem cale jakko do zupki.na poczatku gotowalam i dodawalam ale potem zatrzebpywalam w zupce:tak:to co pisza to trzeba brac nie tak do konca serio bo ja na poczatku tak robilam a potem okazalo sie ze Kondzio wiele rzeczy nie sprobowala bo tak czekalam a to wlasnie byla z moojej strony glupota.dzieci moich kolezanek to dawno wszystko probowaly a moj to na oczy nie widzial....

tu jest przykladowy schemat choc nie trzeba brac go doslownie bo nie kazde dziecko zje wszystko a tym bardziej tyle mleka ile tam podaja.to jest poprostu idealne menu ktore sie zadko sprawdza:sorry2::sorry2::sorry2:
http://www.laktacja.pl/PDF/Zywienie2009.pdf

http://www.dlarodzinki.pl/artykul/czytaj/wazne-zmiany-w-schemacie-zywienia,655/

Joklis wspolczuje tego ogrzewania.ja bym wlasnie teraz poszla do citizenu,nie wiem na co czekasz....jak przyjda mrozy to co zrobisz...jeszcze jeden tydz??piecyk kosztuje ok 400 f,tyle kosztowal nasz...jaja sobie ten facet z was robi bo wie ze nigdzie nie pojdziesz a ty wlasnie powinnas bo masz male dziecko a jak bedzie sobie pozwalac to bedzie tak z wami za kazdym razem robil:no:czynszu mowisz ze mu nie dasz??/teraz a jak zrobi to bedziesz muisala,bedziesz do tylu i i tak zaplacisz.idz kochana bo on jaja sobie robi a teraz jestes na wygranej bo masz dziecko male i jest baaardzo zimno:tak:

Magusia wspolzuje:baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry