reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Aha, laski jak nas przysypalo... :shocked2: ... moj pojechal na noc do pracy i dzwonili do niego z pracy ze po pracy rano moze isc do hotelu co jest obok lotniska zeby sie wyspal bo warunki na jazde beda pewnie zle i ze oni zaplaca za to :-) ...

a jutro Sanki sanki sanki....

reklama
Izka nie nie mozemy zmienic mieszkania ,bo mieszkanie jest nasze z councillu i tak sobie czasem myslimy czy ktos przed nami nie zrobil tu dlugu?nie wiem ,bo ta pani nam przez telefon pwoiedzuiala ,ze owszem rachunki placilismy ,ale oni na oko je wysylali i to jest jakby wyrownanie.Jak to splacimy to ja rezygnuje z British Gas napewno:wściekła/y:

Dziewczyny podobno British Gas jest najdrozszy wogole duzo osob z nimi ma problemy tak jak my!:dry:
i co ja mam im udowadniac jak oni twierdza ze to jest wyrownannie ze tyle zuzylismy?a oni sobie rachunki na oko wysylali eh:shocked2:
Ja slyszalam ,ze tani jest dostawca Edge napewno na cos zmienie tylko to splace a ta zime niestety musimy przetrwac:sorry2:tylko ,ze niezle sie wykosztujemy z kasy.

Maggusia... udaj się do CAB i poproś tam o poradę w sprawie tych rachunków za gaz.My np. też na początku dostawaliśmy rachunki na oko, ale jak nam przysłali wyrównanie, to A. się wściekł i sam co określony czas wpisuje na stronce dostawcy- do tej pory to był e-on-stany liczników i często się okazuje, ze z tego, co my płacimy przez DD to jeszcze duża sumka się co miesiąć oszczędza. Kilka tygodni temu przeszliśmy na Utility Warehouse z prądem i z gazem. Jak tylko przyjdzie pierwszy rachunek, to dam znać, czy się opłacało i czy w rzeczywistości faktycznie sa tańsi.

Witam:-)
widze ze teraz macie wy snieg:-)u nas tylko mroz:baffled:juz mam dosc.z tymi tekturowymi scianami jest mi zimno.czekam na ten dom z utesknieniem:sorry:teraz ma byc marzec-kwiecien:baffleD:wczoraj poszlam ogladac mieszkanie od picu.20 m dalej.3 bedroom fajn ale nam nie potzrebne 3 bed.poczekamy juz na tamto.rok wlasnie minal jak czekamy:baffled:caly czas czekaja na gas.wczoraj pytalam czy zaqkladaj britishh tam,czemu nie wezma kogos innego a on ze tam wlasnie sa polaczenia i musza czekac na nich:no:a oni juz pol roku czsasu nie moga znalezc:baffled:jak skoncza to sie odrazu zapytam czy da sie zmienic bo nie chce ich juz za samo czekanie,.moglabym juz mieszkac w nowiutkim mieszkanku:angry:
Gosia my chcemy kupic bilet i nie wiemy skad...jak sie pogorszy pogoda i bedziemy z Kondziem, stac na lotnisku to nie wiem:no:w sumie Standstet chyba zawsze ma loty:sorry:
co do Twojego mezulka to az zal by bylo odmowic;-)

Pandorka ja wlasnie mialam tu eon jak sie wprowadzilam.dwa dni gazu nie mialam czyli ogrzewania i wody.AKondzio mial 4 mies.zadzwonila i powiedzieli ze za 2 godz ktos bedzie i nikt nie przyjechal.zrezygnowalam z nich a nowa firma jak tylko przejela EDF to odrazu zmienili mi licznik:tak:no ale musze popatrzec na ceny teraz,poszukac tanszego i na nowym mieszkaniu zmienie:tak:choc to wydaje mi sie nie az takie drogie:sorry:jesli rachunek sie nie zgadza to dzwonie do nich jak ostatnio i podaje stan licznika(bo oni jak zrwszta wszedzie nie zawsze sprawdzaja licznik tylko na podstawie zuzycia okreslaja.zima tylko chyba chodza)potem obliczaja na nowo i przysylaja nowy rachunek:tak:nie mam z nimi problemow a jestem juz w EDF 3 lata:tak:nawet polaka maja Wlodek sie nazywa:tak:bardzo mily glos;-);-)raz z nim rozmawialam:tak:

e-on kiedys mielismy ale powiedzielismy sobie NIGDY WIECEJ.

Dziewczyny my od zawsze, zawsze placimy rachunki za tyle co zuzylismy. Jak przychodzi rachunek estimate tj na oko to my dzwonimy do nich lub wisujemy na ich strone poprawny stan licznika i dopiero placimy gdy przysla poprawny rachunek. Przewaznie te estimate sa duuuuzo zawyzone, a skad wziasc kase zeby kazdemu tak placic na oko...
Kiedys to przyszedl do nas rachunek ze niby byl ktos zczytywac licznik, ale ze my ze mamy zwyczaj zawsze sprawdzac dowiedzielismy ze ze wcale nikt nie byl to ja pewnie dopiero za miesiac bym dopila do stanu takie jaki oni napisali :baffled:

No i ja sie wkoncu odzywam.......
Jakos w tym nowym roku mam malo czasu, poza tym Barnim zrobil sie nieco wrazliwszy n ahalasy i budzi sie jak sie jest na kompie.
Proces zasypiania sie wydluzyl bo on z radosci nawet zmeczony wstaje co chwilke jak sie go polozy. Zaczelam stosowac skrepowanie ha haha , daje kocyk pod materac tak ze sie nie uda mu wstac , wiec zasypia- straszna jestem:-p.
Z mleka juz prawie rezygnuje i nie chce jesc wlasciewie nic poza obiadem.

mala-gorzatka28 no to jednym slowem masz przekichane. A moze idzie ustawic piec tak by grzal tylko w okreslonych godzinach i do pewnej temp. ? tak by nie grzal jak was nie ma tylko np. na godz przed waszym przyjsciem. Czasami maja taka funkcje.

A my ze sniegu wrocilysmy...mokre, ludzie powychodzili z domow, patrza na snieg, zdjecia robia.... my mieszkamy w Berkshire a okolice naszego miasta zostaly najbardziej zasypane. Nastka ma snieg ponad kolano, a ja do pol lydki :szok: i caly czas pada :-p Jutro bede miala zakwasy jak nic :szok:

Gosia ja marze o sankach,mam nadzieje ze za tydz bedziemy jezdzic bo 16go jedziemy do Polski:-)troche Kondzia wymrozimy:tak::-)sam bym chciala na kulig i mam nadzieje ze cos wymyslimy:tak:tam u G to jest taki jeden glupk:sorry:wystarczy ze haslo zucisz a on pierwszy do wszystkiego :-D:-D:-D musze go podpuscic:tak::-pciekawe tylko czy sanki u G sa:sorry:

Gosia to my mamy tak samo,oni wcale bnie chodza:no:ja tez zawsze mam estimate:sorry:ostatnio nie bardzo sie pomylili bo bylo 25f za duzo:sorry:ale zawsze cos:tak:teraz to przyjdzie masakra bo praktycznie chodzi ogrzewanie 15godz bez przewr:no:

reklama
Hej dziewczyny, ja sie melduje na dzisiaj...
Sytuacja pogodowa u nas sie ustabilizowala, snieg przestal padac na jakis czas, ale zimno okrutnie... Ogrzewania dalej nie ma, bo przyjechali wczoraj i stwierdzili, ze czesci nie maja wlasciwych i maja znowu przyjezdzac dzisiaj... Cale szczescie moj pozyczyl od kolegi dwa grzejniki elektryczne, wiec mala miala cieplo w pokoju w nocy... Jesli dzis tego nie naprawia to bedziemy sie klocic z landlordem o obnizenie czynszu za ten miesiac, bo jak tak mozna...
Co do rachunkow to zgodze sie, ze BG jest najdrozszy... W kilku domach wczesniej mieszkalam, z roznych firm mielismy gaz i elektrycznosc, ale tak wysokich rachunkow jak teraz to nigdy nie mialam...

Do góry