reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Lucy a moze szwy cie bola?!to powoduje ze masz bole podczas sikania.polozna do ciebie jeszcze chodzi???spytaj zeby cie ktos obejzal bo masz mocne bole:baffled:moze cos wymysla:tak:a jak nie to do szpitala idzi i spytaj o gina lub kogos kto by cie obejrzal,masz bole i nie wiesz co jest,antybiotyk juz bralas i nie pomoglk.aaa i jak bedzies zszla z mala zamow podwojna wizyte bo moze cie nie przyjac:no:zalezy od lekarza ale oni nie przykmuja dwoch naraz.kup w aptece czy bootsie butelke na mocz i zrob siki przed wizyta.zaniesc,zuc na blat a wtedy moze ci zrobia bo ja bedziesz prosic to beda odwlekac:no:tak jak u mojego Kondzia:no:nie moge sie doprosic:angry:moze masz cos w moczu:baffled:
co do zakupow w Polsce to tu w sumie wszystko jest,w Polskim sklepie tez:sorry:spytaj wlasnie bo u mnie w sklepie maja plantex:tak:my zawsze ogolnie leki sobie przywozimy:tak:i nic wiecej:sorry:kaszki Kondziowi i tyle.masc majerankowa to na katar,smarujesz dziecku po noskiem:tak:czopki na goraczke:tak:zawsze sie przydadza.paczuszka wystarczy bo jest ich 10szt:tak:poza tym syropy dla Was i dzieci:tak:te tu sa ohyda.my kupujemy flegamine.zawsze ze 4-6 szt:sorry:tyle chyba.jak mi sie cos przypomni to napisze:tak:aaa wstaw nowy suwaczek bo dalej masz ciazowy:sorry:

reklama
Hej...
Cos tutaj dzisiaj pustki... Dla odmiany mi ogrzewane w domu pado wczoraj i zimno jak diabli... Landlord przyjechal wczoraj, ale nic nie naprawil, tylko mi mala obudzil ;-) Maja znowu przyjechac dzisiaj i mam nadzieje, ze to zrobia, bo kolejnego dnia nie przetrzymam... Dobrze, ze w salonie mam przynajmniej cieplo, bo kominek gazowy jest... Ale boje sie o mala... Polozylam ja teraz spac, w pokoju ma tylko 13 stopni... Co prawda ma dwie warstwy ubran, spiworek i kocyk na to, ale wciaz sie boje, ze jej zimno bedzie...
Kwiateczek zdrowka dla Kondzia... A moze to zabki?
Lucy kto wie, czy jakiejs infekcji nie zlapalas, chociaz lekarzem to ja nie jestem (a szkoda :-D)... Ja tez mialam problemy po ciazy, bo krwawilam 10 tyg, co nie bylo normalne i tez podejrzewali infekcje, ale wszystko bylo ok... A nacinali cie? Bo jak mialas szwy, to mi polozna powiedziala, ze mozesz czuc dyskomfort podczas seksu nawet do 6 m-cy... Na pewno na poczatku bedzie ci niewygodnie, ale z czasem powinno sie unormowac...

Witam Mamusie!
Ja nadal chora ,na dodatek z tym gazem mamy przeboje codziennie laduje 5f i codziennie nie ma:-( juz mam dosc prad ladujemy co drugi dzien 10f tak spierdziela:dry: normalnie niewyrobka.
Dzis u nas spadl snieg i podobno ma padac wiecej...
Briankowi dobrze ,ze te oczy przechodza to to mnie cieszy ,ale tez zasmarkany chodzi.
Ja nadal poszukuje orkiestry i nadal jej nie mam:baffled::szok:

Joklis ja wiem co to znaczy zimno w domu brrr,ja ostatnio dogrzewalam elektrycznym takim dmuchanym grzejnikiem to po niogach czulam cieplo a nad glowa doslownie zimne powietrze masakra:dry:

Lucy ja do przemywania uzywalam tantumrosa z polski to mialam ,ale moze w polskim sklepie u was maja:confused:
bardzo mi pomoglo na bolesci,ale ty jestes po cesarce wiec nie wiem hm...
zycze zdrowka!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam
Joklis to nie zabki.oni zawsze to mowia a ja juz nie moge tego sluchac.codziennie zeby nie wychodza:no:ja wiem kiedy i to nie to....:baffled:pojedziemy mam nadzieje to zobaczymy.

Maggusia powodzenia w szukaniu,napewno cos znajdziesz:tak:a czemu zuzywacie tyle pradu skoro ogrzewanie na gaz???my prad mamy staly,co 3 mies ok 100f.teraz pewnie troche wiecej bo ciemno szybko.a gas......to ponad 30 -40 f na tydz na bank.czekam na rachunek i nie ma.spodziewam sie 500 f za 3 mies jak nic:no::baffled:moja znajoma ma tylko prad i one bedroom .placa na tydz 35 f:baffled:ale gas juz nie....

Pinka fajne spi moj synek nie:-D:-D:-D potem go pzrekladam i spi normalnie ale zanim zasnie to figury odprawia:sorry:
podziele sie z reszta:-)

Witam
Joklis to nie zabki.oni zawsze to mowia a ja juz nie moge tego sluchac.codziennie zeby nie wychodza:no:ja wiem kiedy i to nie to....:baffled:pojedziemy mam nadzieje to zobaczymy.

Maggusia powodzenia w szukaniu,napewno cos znajdziesz:tak:a czemu zuzywacie tyle pradu skoro ogrzewanie na gaz???my prad mamy staly,co 3 mies ok 100f.teraz pewnie troche wiecej bo ciemno szybko.a gas......to ponad 30 -40 f na tydz na bank.czekam na rachunek i nie ma.spodziewam sie 500 f za 3 mies jak nic:no::baffled:moja znajoma ma tylko prad i one bedroom .placa na tydz 35 f:baffled:ale gas juz nie....

Pinka fajne spi moj synek nie:-D:-D:-D potem go pzrekladam i spi normalnie ale zanim zasnie to figury odprawia:sorry:
podziele sie z reszta:-)

witam sie

kurde ja tez czekam na rachunki i sie boje bo ostatnio mielismy za 2 miechy prad 47f a gaz 86f i tak ogrzewanie gazowe ale piecyk tj gazowka na prad
teraz obawiam sie ze bedzie wiekszy rachunek bo grzejemy non stop na 19st a wczesniej wlanczalismy ogrzewanie na noc czasem w dzien teraz sie tak nie da oczywiste;-)
my mamy z britisch gas a wy??? mi polecaja Npower bo niby najtansza

hejo laseczeki

u nas dzis sniegu troszke popruszylo ale niestety w centrum juz sie roztopil bo slonce wyszlo i troszke sie ociepliło......a juz sie tak białym puchem cieszyłam;-) moja gwiazda nadal ma kaszel ciekawe kiedy jej sie skonczy............:sorry2::sorry2::sorry2:
Kwiateczek- no w szoku byłam jak zobaczyłam pozycje Kondzia:-D:-D:-D:-D:-D ze mu sie wogle udaje zasnac tak powzginanym hihihi
maggusia co do orkiestry to ja tez mialam problem dlugo znalesc nie moglam bo powiem ci tak ze jak dobra orkiestra to terminy zajete na rok z gory.... na koncu wzielam DJ i nie zaluje:tak::tak::tak:

kochane miałam cesarke więc nie byłam nacinana , a siuśki dawałam do sprawdzenia i wyszła od razu infekcja wiec jadłam antybiotyk , poprawa jest ale właśnie po tym seksie jak ide sie wysikac ból jest okropny tylko nie wiem jaki ma związek taaaa dziurka z tą drugą, czyli boli mnie dziurka którą sikam :sorry2: ( sorry za takie szczegóły ale jak to inaczej opisac?:zawstydzona/y:) a weś tu po angielsku wytłumacz:-(
a położna juz do mnie nie chodzi .
Przed chwilą mała zwymiotowała :shocked2:było tego sporo to normalne?
mała ma problemy z brzuszkiem i podwija nóżki , pręzy sie i dziś połozyłam ją na brzuszek i widziałam jaką ulge miała ze az od razu zasnęła bezpieczne jest coś takiego?

LUCY co do spraw intymnych nie pomoge. a co do malutkiej to ja poprostu obserwuj jezeli czesciej bedzie jej sie zdarzalo zwracanie jedzonka i nie bedzie przybierac na wadze, wtedy skontaktuj sie z lekarzem. a moze zwymiotowala bo nagniotla sobie brzuszek? Diana jak byla mala nigdy nie zasnela na brzuszku, ale wiem ze inne dzieci lubia taka pozycje, wiec nie widze przeszkud. uwazaj tylko czy nie wkleila buzki w lozko... :-) ja tez bym w polsce kupila jakies czopki na goraczke, kropelki do noska syrop na kaszel (bo w polskich sklepach nie ma a tu lekarze nic nie daj tylko antybiotyk jak juz...)

my dzis bylysmy z dian u lekarza. ploca czyste, ale nadal kaszle.gp oczywiscie nic nie dala. z jednej strony sie ciesze, ale strasznie sie martwie jak ona tak kaszle i sie meczy... miala tez krostki ztylu glowy, gp poiwedzial ze to eczema... JOLKIS o ile dobrze pamietam Twoja Chloe tez miala? jaka masc uzywalas? czy dalo to cos i czy te krostki powracaja? jak ogladalam zdjecia w wikipedi to to calkiem inaczej wyglada... no ale w koncu bylam u LEKARZA wiec chyba sie zna... sama nie wiem...

POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNKI... :-*

Lucy ja ci pisalam juz,to kolki.nie boj sie klasc jej na brzuszku.Kondzio tez tak spal,wlasciwie ciagle.tak mu pomagalo:tak:na boki tez kladz,jakby zwymiotowala to sie nie zadusi:baffled:takie wymioty sie zdarzaja.jesli sa od czasu do czasu to nawet dobrze.kazdy potzrebuje oczyscic oraganizm.moze to ulewanie???Konradkowi ulewalo sie chyba do pol roku:baffled:
Minisia british jest najdrozszy:baffled:ponoc najtanszy jest Southern czy jakos tak.moi sasiedzi maja,2 rodziny i za prad przyszlo im 75 f za 3 mies.to nam 100f p[rzychodzi.za gas jeszcze nie wiedza,czekaja.ale wlascicielka mieszkania mowila ze to najtansze:sorry:
Kornasia oni na kazda wysypke mowia ze to rash albo egzema i ze sie tego nie leczy.tu wszyscy co maja jakies krosty to maja egzeme:"no:Kondzio tez choc widac ze to alergia na cos ale latwiej jest nic nie robic:no:aLERGOLOG W pOLSCE POWIEDZIALA MI ZE TO ATOPOWE ZAPOALENIE SKORY I JESZCZE COS ALE NIE WIADOMO CO.BADAN NIE MOGLISMY ZROBIC,ZRESZTA ILE MOZNA ZROBIC NA URLPIE.teraz bym chciala jechac i wszsytko zrobic,przynajmniej ile sie da:sorry:mielismy masc jakas tu nam dali ale nie pomagala a smierdziala,moja kolezanka ja wziela sobie:sorry:

reklama
rachunki, rachunki, rachunki....

No my za energie dostalismy na koncowke starego roku na 100£ za 3 miechy (ale ja duzooo uzywam piekarnika a jest enektryczny i plazma chodzi od 8am- 23 non stop z wyjatkiem spacerow...wrrr musze zaczac ja wylanczac!) a za gaz dzis przyszedl na 47£ za pazdziernik, listopad, grudzien i ogrzewanie u nas chodzi 24h ... i liczniki sie zgadzaja...:szok: myslalam ze sie pomylili ale nie :-p

Wieczorkim wam doczytam...

Do góry