reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Naklikalyscie laski, nie wiem czy wszystko spamietalam...
Lucy ja na kolki u malej uzywalam dentinox colic drops do jedzenia dodawane (bardzo zachwalam sobie), ale karmisz piersia... Mozesz dac infacol przed jedzeniem, bo mala skonczyla juz miesiac, sa o smaku pomaranczowym i moja tez lubila... xCo do wymiotow, to moja ulewala chyba do 7 m-ca... Czasem zdarzylo sie jej porzadnie zwymiotowac... U lekarza bylismy tylko raz, bo bylo wtedy zle... Musisz pilnowac ile wymiotuje, czy po kazdym posilku i jak duzo... Sama bedziesz widziec- instynkt matki :tak:;-)
Kwiateczek nie wiem, ale co by to moglo byc? Biedny Kondzio... A co do pozycji to piekne, moja tez jak sie czasami wygnie, to az sie smiac chce, jak tak w ogole mozna spac...
Kornasia ja uzywalam najpierw E45, ktory jest bardzo dobry, ale na mojej nie byl wystarczajaco skuteczny... Potem przepisali mi Epaderm (nic specjalnego), a do teraz uzywamy Dermolu, ktory jest super (sama czasami rece smaruje jak z pracy wracam)... Czasem powraca, ale jak tylko widze najmniejsze objawy to zaraz sie smarujemy... Egzema dziecieca (ATZ) U dzieci wyglada inaczej niz u doroslych i podobno wiekszosc dzieci z tego wyrasta, wiec nie panikuj... Ja tez sie balam, najczarniejsze mysli mialam, ale uwierz mi bedzie ok... My najwiekszy problem mialysmy z drapaniem, bo mala strasznie swedzialo, ale wszystko sie ustatkowalo...
Co do rachunkow to ja mam w sumie do zaplacenia teraz za gaz i prad 320£... Rachunki przyszly przed swietami i jeszcze nie zaplacilismy, teraz sie bedziemy brac powoli za wszystko... Buziaki

reklama
rachunki, rachunki, rachunki....

No my za energie dostalismy na koncowke starego roku na 100£ za 3 miechy (ale ja duzooo uzywam piekarnika a jest enektryczny i plazma chodzi od 8am- 23 non stop z wyjatkiem spacerow...wrrr musze zaczac ja wylanczac!) a za gaz dzis przyszedl na 47£ za pazdziernik, listopad, grudzien i ogrzewanie u nas chodzi 24h ... i liczniki sie zgadzaja...:szok: myslalam ze sie pomylili ale nie :-p

Wieczorkim wam doczytam...

zaraz tu do nas pisz z jakich firm masz gaz i swiatlo? :szok::-D
my mamy gaz na doladowanie:-( nie polecam na poczatku mielismu npower teraz mamy south electric i wychodzi 40 f tygodniowo :szok: niestety nie mozemy zmienic na licznik bo landlord sie nie zgadza i nie ma kasy na to :-( a za swiatlo za 3 miesiace 100 f. teraz sie boje rachunku bo uzywalismy grtzejnika elektrycznego bo w kuchni nie ma grzejnika i bylo baaaaaardzo zimno..

JOKLIS dzieki nie znam rzadnego ztych kremow nam przpisala AQUEOUS CREAM BP zobaczymy czy pomoze... a wiesz od czego CHLOE miala te krostki? ja nie mam pojecia... i nie wiem co zrobic zeby sie nie robily... a jak tam boiler? landlord naprawil?

KWIATECZEK ja jak pojade do polski to tez jej zrobie wszystkie badania. tym bardziej ze tam posiedzimy (bedziemy czekac na moj paszport i dowod bo wszytsko musze wymienic... a i Diany paszport lub dowod jeszcze nie wiem...)
mimo wszytsko mam nadziej ze sie ze wszystkim wyrobimy...:dry:

Joklis egzema to nie AZS,oni wszystko wrzucaja do jednego worka:no: to sie nazywa tak samo atopic skin infection,chyba ze eczema to druga nazwa ale ja takie uzywalam w rozmowie z lekarzem:sorry:Konrad nie ma az tak bardzo,wysypuje go od np.jogurtu z nestle:baffled:2 dni temu mu dalam i az oko napuchlo:no:caleczerwone bylo.na plecach tarka:baffled:na klatce krosty:baffled:widzialam kiedy na zdjeciu w necie jakies zdjecia,wygladaly strasznie i na jednym byly takie krostki ale nie w takim stopniu jak tam byly:no:

Gosia to az nie mozliwe zeby tyle za gas bbylo jak macie tylko gazowe ogrzewanie:szok::szok::-)z czego macie???

Kornasia duzo placicie i jeszcze prad.moi sasiedzi maja chyba to co ty:tak:wiem ze lokalizacja ma wplyw na cene za kh,to glupie ale tak jest:no:co do licznika to landlord za nic nie placi,ja to sie nawet nie pytalam:no:to operator pokrywa kase.ja zmienialam jak sie tu wprowadzialm ale zmienialam tez operatora.odrazu pytalam czy mi wymienia licznik bo nie chce miec na karte:no:zadzwon do nich spytaj sie czy wymiana cos kosztuje a jesli nie to powiedz landroldowi ze to nic go nie kosztuje i ze chcesz wymienic bo tak cie za drogo kosztuje.on nie moze ci zakazac.idz do citizena jak ci odmowi ale nie ma prawa bo ty uzytkujesz dom.a co jakby on byl dostawca gazu a ty bys chciala inny???nie moze cie zatrzymac:no:na tydz placisz teraz ok 5 f za licznik,za nic:no:mi powiedzieli jak zmienialam ze w tej firmie standing charge kosztuje ok 3.5 tyg :baffled:

to maja moi sasiedzi:tak:musze popatrzec na to http://www.southern-electric.co.uk/

Ostatnia edycja:
Kornasia landlord wlasnie wyszedl, jutro ma z czesciami przyjechac... Jestem tak wkurzona, ze to nie prawda... Nie wiadomo od czego Chloe to ma, bo podobno nie jest to alergiczne... Sucha, wrazliwa skora po prostu... Kap swoja Diane w czystej wodzie, bez dodatkow, bo to podobno dodatkowo wysusza, a ja tak robie, od poczadku prawie i chyba jest lepiej...
Kwiateczek na polskiej stronie medycznej gdzies czytalam ze ATZ u dzieci to inaczej nazywana egzema...

Hejka dziewczyny:tak::tak:

U nas normalnie masakra z sniegiem, tyle napadalo ze polowe pracownikow sie dzisiaj nie pojawilo bo nie mieli sie jak dostac. Ja dalam rade bo Andy mnie zawiozl ale juz sobie wracalam na nogach:no::no:

Jezeli chodzi o prace o ktorej wam mowilam to Pani zadzwonila znowu i sie mnie pyta ile mnie interesuje, no to ja po dlugim namysle stwierdzilam ze jezeli mi nie dadza conajmniej tyle co mam tutaj to nie jestem zainteresowana. Ona powiedziala ze porozmawia z klientem czy jest w stanie tyle mi zaoferowac, jutro zadzwoni do mnie zeby przeprowadzic takie jakby interview, pierwszy raz sie z tym spotykam ale coz. Takze zobaczymy i trzymajcie kciuki:-D:-D:-D

pada, pada snieg.... jutro beda SANKI :tak::tak::tak:

Prad mamy z british gas - i napewno przykrece ta wlaczona tv (bo Nastka tak lubi jak cos gra a wogole ie oglada :baffled:)

Gas mamy z southern electric

kwiateczek- uwierz mi ze mamy takie rachunki i mamy ogrzewanie ustawione na 24 h, czyli temp na termostacie w przedpokoju, jak spada to sie wlancza samo czy jestesmy czy nie jestesmy w domu. Do tego mam kuchenke gazowa (procz piekarnika).Do tego goraca wode mam non stop. Teraz mamy dom, a jak kiedys mieszakalimy w 1 bed flat i nastawialismy ogrzewanie tylko rano, po poludniu i wieczorem tam po godzince to rachunki mielismy wieksze. Juz dawno nam znajomi mowili ze jak piec nastawiony jest na takie grzanie na termostat to jest bardziej ekonomicznie bo tylko lekko dobija do danej temp, jednym slowem podgrzewa. A jak chalupa sie wyziebi i sie wstawi ogrzewanie to wtedy piec chodzi na pelnym obrotach i znacznie wiecej to kosztuje . Ale grzanie i ekonomicznosc grzania duzo zalezy tez od pieca jaki sie ma.

Pinka ile za dj zaplaciliscie?
moja mama zabukowala mi jakiegos dj-a wodzireja i zada sobie 3 tysiaki:szok: tyle to orkiestra bierze ,anie dj.Ja ci powiem szczerze ,ze wole orkiestre,napisalam do kolegi ze szkoly muzycznej dowiedzialam sie ,ze on ma orkiestre mozliwe ,ze beda wolni na nasz termin-narazie czekam na odpowiedz:-)

Mala-gorzatka jej ale malo placicie :szok:

Izka nie nie mozemy zmienic mieszkania ,bo mieszkanie jest nasze z councillu i tak sobie czasem myslimy czy ktos przed nami nie zrobil tu dlugu?nie wiem ,bo ta pani nam przez telefon pwoiedzuiala ,ze owszem rachunki placilismy ,ale oni na oko je wysylali i to jest jakby wyrownanie.Jak to splacimy to ja rezygnuje z British Gas napewno:wściekła/y:

Dziewczyny podobno British Gas jest najdrozszy wogole duzo osob z nimi ma problemy tak jak my!:dry:
i co ja mam im udowadniac jak oni twierdza ze to jest wyrownannie ze tyle zuzylismy?a oni sobie rachunki na oko wysylali eh:shocked2:
Ja slyszalam ,ze tani jest dostawca Edge napewno na cos zmienie tylko to splace a ta zime niestety musimy przetrwac:sorry2:tylko ,ze niezle sie wykosztujemy z kasy.
Dlatego wlasnie dogrzewam elektrycznymi grzejnikami ,ale wiadomo to dmucha otworzy sie skads drzwi i zaraz to powietrze ucieka eh:dry:

Aneczka a iwdzisz moze jednak zaproponuja ci tyle:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Gosia ja jak sie przeprowadze to wlasnie zmienie na ten southern:tak:teraz juz nie bede bo nie ma sensu:no:wlasnie moi sasiedzie mieszkaja w dwie rodziny grzeja,2 tv,2 kompy i tylko za prad 75 f:no:czekam az dostana za gas:sorry:zobaczymy .ja tez czekam na swoj rachunek bo powyzucalam i nie weim ile place za unit.przyjdzie to porownam;wiem ze mam economy 7:tak:a dlaczego nie zmienisz sobie pradu??british gas to najdrozszy jest:no:co do mieszkania to ja na poprzednim mieszkaniu,one bed polowa tego co tu.ok 300 f to my za ogrzewanie placilismy ale za rok:sorry:a tu wieksza jednak powierzchnia.mam tez piecyk ktory jest ustawiony ale musze wylaczac sama bo sie nie moze ugrzac i tak podwyzszam i zmiejszam:sorry:na noc wylaczamy.ustawione jest na 15 s tak ze jak spadnie tyle to sie zalaczy a jak nie to G wlacza jak idzie do pracy.

Maggusia zmienic mozesz w kazdej chwili,dzwoisz do ajkiejs firmy ktora chcesz i oni wszystko zalatwiaja a british gas przysle ci ostatni rachunek:tak:pewnie beda dzwonic,listy przysylac...tak bylo z nami,zebys sie rozmyslila i takie tam ale pokaz im palec:tak:ja mowilam ze mnie nie stac na nch i w zaden sposob mnie nie zatrzymaja:no:

reklama
kwiateczek- nie moge zmienic british gas bo landlordka ma z nimi podpisany od 2007 do konca 2010 roku kontrakt na tzw zamrozone ceny i z tego co wiem nie da sie tego rozwiazac :baffled:

Maggusia- tez uwazam ze orkiestra jest lepsza, choc niektorzy wola dj - m.in. twierdza ze jak jest sam to sie nie upije :cool2:. U nas bedzie orkiestra. po znajomosci :-) 2000zl, bo tak to chcieli 3000zl . Powiedz mi czy bedziecie mieli oczepiny ???? Ja tak sie zastanawiam nad tym, bo im starsza jestem z kazdym dniem tym wydaje mi sie coraz bardziej kiczowate :dry: Tak jak bylam mlodsza i bezdzietna to tak myslalam o tym rzucaniu bukietu za siebie ale teraz mysle ze tego nie chce...
A fotografa tez zamawiacie ?
Zaproszenia ? Moze podeslesz mi jakis link z ciekawymi zaproszeniami bo ja co patrze to mi sie podoba :-(

Do góry