reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej
ja niezbyt fajny dzis ma humorek, wczoraj szwagier z kumplem troche popili i jak M zszedl na dwor zapalic to braciszek sie do niego doczepil i zaczela sie klotnia:wściekła/y:pozniej przenioslo sie to do domu, ja siedzac na gorze i czekajac jak Kondzio zasnie chcac nie chcac i tak wszystko slyszalam i ciesze sie ze nie moglam tam zejsc bo chyba bym go zatlukla:wściekła/y::wściekła/y:zaczelo sie od jakis glupich tekstow typu czy przeszkadza nam ze oni tu mieszkaja i dlaczego w ogole on musi placic:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:twierdzi ze on jest jego bratem i tak nie powinien zrobic, no sory ale rachunki wtedy ida w gore jak jest wiecej osob i w ogole a on takie teksty rzuca:wściekła/y:i mial pretensje ze nie pozyczylismy mu 10 funtow tylko musial dzwonic do mamy zeby ona mu wyslala:szok::wściekła/y:kur.... szkoda tylko ze ja w tym momencie mialam 10 funtow na koncie z czego trzeba bylo kupic jedzenie:wściekła/y::wściekła/y:czy on mysli ze ja nie mam wydatkow i ja go bede utrzymywac??? co za ch....!!!!:wściekła/y:myslalam ze sie troche zmienil bo juz sie normalnie z M odzywal ale widze ze nic do niego nie dotarlo, jest tak samo zjeb... jak wczesniej:wściekła/y:a jak slyszalam jego teksty to jakbym tesciowa slyszala, identycznie:wściekła/y:juz wiem po kim jest taki "madry":no::no: jak ja sie ciesze ze oni dzis sie wyprowadzaja:sorry: a z wigilia nie wiem co bedzie w takim razie ja chcialam zeby bylo milo ale w takim wypadku to raczej spedzimy osobno, nawet ten temat tez wczoraj poruszali, M powiedzial ze jak chca to moga do nas przyjsc i nikt im nie broni, poza tym bylo tak juz wczesniej mowieone ale oni mieli juz jakies problemy......:no::no: sorki ze tak sie tu uzalam ale nie mam komu powiedziec....:-:)-(

ok Kondzio wstal trzeba isc na jakis spacerek;-)jutro jestem umowiona z lekarzem, ciekawe co powie:sorry:
doveinred zazdroszcze, na pewno bedzie wam tam dobrze:-)

Ehh wiesz co współczuje serdecznie ale tak to jest z rodzina dlatego ja nie chce tu nikogo :wściekła/y:bo wiem jak pozniej bedzie a nas jest troche wiec nie usmiecha mi sie jakis lokator bo zasze pozniej beda problemy :sorry::sorry:moge pomoc ale mieszkac chce sama

Hej...
My tylko na chwile, bo zaraz do miasta trzeba jechac... Tak sie mi nie chce, bo dalej chore jestesmy, ale jak trzeba... Mala dodatkowo dopadl taki kaszel, ze pol nocy mi sie dusila...
Ada nie przejmuj sie... Twoj na pewno wezmie swoja strone, bo nikt nie moze oczekiwac darmowego zycia... Wy macie dziecko, a na jego utrzymanie nikt wam pieniedzy nie daje... Jak siie szwagier bedzie znowu burzyl o kase, to pomysl tylko, ze to Kondziowi bedzie brakowac, a na pewno nie bedziesz miala wyrzutow sumienia...
Doveinred domek na pewno bedzie sliczny...
A my wklejamy pare fotek, bo jak wiecie moja skonczyla dzisiaj 10 m-cy...

Piekna jest a te miny sa poprostu niesamowite:tak::tak::tak::tak::tak:
:********** no i 10 buziakow na ta rocznice
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Joklis dobrze ze mi przypomnialas ze nasze kruszynki dzisiaj 10 miesiecy normalnie, bo ja z tego wszystkiego to zapomnialam. Chora jestem juz od ponad tygodnia, nic mi nie pomaga a do pracy musze chodzic:-(, zwlaszcza teraz przed swietami, bo nie ma mnie kto zastapic. Tyra tez byla chora ale jakos jej przeszlo a ja dalej spac nie moge bo kaszel mnie meczy i z nosa cieknie, ech.

Ada ja tez wspolczuje takiego szwagra,ja jestem troche porywcza i pewnie dawno bym juz mu wygarnela, ale to by pewnie jeszcze tylko pogorszylo sytuacje. Wszystko sie zmieni na lepsze jak juz ich teraz nie ma z wami, zawsze tak jest.

Na wszelkie odparzenia polecam Metanium, naprawde super.

Jezeli chodzi o pieski to my nasza sunie kupilismy jak Tyra miala dwa miesiace, pewnie jakbym sie mogla cofnac w czasie to wybralabym sobie bardziej odpowiedni czas, bo normalnie szal pal w domu mialam przez jakies dwa miesiace. Byla ciezko ale nie zaluje bo jest wspaniala dla moich maluchow, sama z reszta jest jak dziecko;-)

Reszte dziewczyn pozdrawiam goraco:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wklejam wam tez kilka zdjec;-)pieska tez:tak:

Załączniki

• DSC01538.jpg
    DSC01538.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC01553.jpg
    DSC01553.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC01573.jpg
    DSC01573.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC01575.jpg
    DSC01575.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 34
pewnie juz o mnie zapomnialyscie.... a ja tylko na chwileczke, bo bylam ciekawa jak tam Lucy i Zeldka: niestety komp mi szwankuje, wiec tylko znalazlam, ze Lucy urodzila :) ale Zeldka pewnie tez, wiec gratuluje Wam obu.
Lucy i ja mialam podobnie - 3 dni porodu zakonczone cesarka, ale juz zapomnialam i nawet mysle, ze za kilka lat chcialabym nastepne :)
nieprzeczytalam Was, ale na pewno odrobie zaleglosci kiedy tylko sie da :) pozdrawiam Was wszystkie serdecznie z Polski lekko mroznej i zasniezonej i zycze zdrowych i spokojnych swiat :)

Witam Mamusie!
wieczorowa pora...ja przeziebiona znow bylam jakis katar mnie zlapal teraz mojego malego ah:confused2:ciagle cos...
wogole to tak zimno u nas ,ze ja myslalam,ze w kostek lodu sie zamienie jak szlam zaladowac prad:shocked2:
ugotowalam dzis rosolek z czoskiem i mam nadzieje,ze wieksze chorobsko nas nie zlapie:sorry:

Po za tym wstrzasnieta jestem sytulacja znajomych okradziono ich dzis wszytskoz domu wyniseione razem z tv i xboxem szok:szok: prezenty dla rodzinki tez im wyniesi ,a porobili bo jada do polski w szkou jestem.Jeszcze ze znajoma nie rozmawialam pewnie zalamani sa ja sie dowiedzialam od takiej koelzanki o tym i nie moge przestac o nich myslec ttak mi ich szkoda tym bardziej ,ze swieta ida,a tu taka tragedia:-(

Ada ja ci wspolczuje doslownie ,ale tak to jest jak sie tu kogos sciagnie...
Nawet rodzina tego nie doceni:zawstydzona/y:
i wogole co ma za tupet brat twojego ,ze ma pretensje ,ze placi za chate eh:eek:szok...
Dobrze,ze sie wyprowadzaja wkoncu bedziesz miala spokoj:sorry:

Dovinered to napewno piekny domek tam powstanie:-)
ja sama sie zastanawiam czasem gdzie chce byc:sorry:

Joklis mala slodziasna!:-)

Aneczka sliczne zdjatka :-)

Izku udanego wypoczynku ,bo chyba w pl jestes na urlopie tak?

Dziewczyny co do pieskow to ja jestem taka tzw.psiara kocham psy najbardziej te malutkie np pudelki ,bo zawsze mialam pudelka hehe...
Teraz tez chcialam ,zebysmy mieli psa ,ale jak sie dowiadywalam to trzeba 250f wydac na paszport dla takiego pieska ,zeby podrozowac z nim tak?
no bo wiadomo samego bym go tu nie zostawila musialby latac z nami.
Narazie mamy kroliczka i tez jest slodki,no i mam ten komfort ,ze jak cos gryzie lub cos to zamykam go do klatki heheh.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Ostatnia edycja:
Hej. Jestem mama Oleczka ktory skonczyl wlasnie 3 tygodnie i martwie sie troszke o jego skore i jak dokladnie ja pielegnowac. Otoz maluch nadal jest czerwony ( czy to normalne? ) ma krostki na buzi, ktore przemywam przegotowana woda oraz rumiankiem,ale nie bardzo to pomaga. Health visitorka powiedziala ze to normalne,ale zaczynam watpic w te ich wyjasnienia, wszystko jest dla nich normalne i przejdzie. Poza tym maly ma czerwona pupe, nie jest chyba odparzona, mila w dotyku ale ten kolor mnie martwi. Czy stosujecie kremy na odparzenia profilaktycznie i jakie? Oj ciezko byc nowa mama :) pozdrawiam
Na poczatku- Witaj!!
A na pupke dobry jest sudocrem, a na cialko to probowalam oliwek ale mial po tym czerwona skore wiec odpadlo. Potem urzywalam ten krem bepanthem i powiem ze jest dobry.

Dzis sprawdzilam wage malego i po tej calej zmianie diety ( gdzie jadl duzo!!! bo az 250 gram obiadu i ok500 ml mleka na dobe) po 2 tygodniach przytyl 30g.............................:sorry: mial 6.670 a teraz 6.700 wiec chyba co by nie jadl to i tak nie przytyje......
U GP tez bylam bo zwiazku z kupka bo ma rozwolnienie od 4 dni i to takie ze jak leci to przebierac trzeba wszystko. Lekarz na to ze spoko nic mu nie jest wyglada zdrowo i poprostu musi przejsc:sorry:

A domek chcemy taki budowac http://www.dobredomy.pl/?id_project=125

Ada- wspolczuje.... tak to niestety jest czasami.

Buziaki rowniez dla Tyruni:-)(tak mozna napisac??:sorry:)
Izku udanego urlopu:-)tez bym chciala byc w Pl teraz:baffled:tu mnie wszytsko zalamuje.
Magussia domu od tak nie da sie okras a szczegolnie wyniesc tyle rzeczy.:szok:musial ktos cos widziec i napewno ktos wiedzial ze ich nie ma:no:moze jakis zyczliwy przyjaciel:dry:taka sama sytuacje mial moj znajomy,moze nie przed sietami ale jego laska(ktora go zdradzala)kazala go okrasc.wyrzucil ja z domu a ona za 4 dni mu sie zrewanzowala:no:wszyscy wiedza ale on mieszka na zadupiu i nie ma swaidkow.jemu tez wybniesli wszystko,nawet sofy,lodowke:no:
Doveinred moze maly przytyl ale przy biegunce waga szybko leci w dol:no:niech duzo pije....a jak dojdzie do siebie to znowu patrz jak tyje.po ok 4 tyg powinien te 200-250 g przytyc:sorry:a co go tak czysci????
ide polezec bo mnie meczy dalej:baffled:
dobranoc

izku- rowniez zycze udanego urlopu i udanych Swiat.
kwiateczek- no maly zalapal prawdopodobnie grype zeladkowa, bo jak poszlam do pracy to tam kilkoro rezydentow mialo. Pewnie sie zarazil odemnie. W czwartek zwracal a od piatku ma biegunke, ale nie az tak zle bo moze zrobi 3-4 kupki w calym dniu tyklo ze strasznie wodniste.
No a mleka nie chce pic ok 30 ml i koniec wiec na noc dostal poltora chlebka z maselkiem i 30 ml mleka wiec moze mu starczy. Tylko jestem ciekawa jak to dlugo jeszcze potrwa, ale kto to wie?:sorry:

reklama
Dzis sprawdzilam wage malego i po tej calej zmianie diety ( gdzie jadl duzo!!! bo az 250 gram obiadu i ok500 ml mleka na dobe) po 2 tygodniach przytyl 30g.............................:sorry: mial 6.670 a teraz 6.700 wiec chyba co by nie jadl to i tak nie przytyje......
U GP tez bylam bo zwiazku z kupka bo ma rozwolnienie od 4 dni i to takie ze jak leci to przebierac trzeba wszystko. Lekarz na to ze spoko nic mu nie jest wyglada zdrowo i poprostu musi przejsc:sorry:
.
Bylam u GP wczoraj jak pisalam. Nic nie powiedzial, poprostu tak juz jest ze w tym czasie jest ta grypa zoladkowa:sorry: i tyle sie dowiedzialam.

Ale dzis juz lepiej , zrobil 2 kupke i juz jest wmiare ok. Nie jest zadka:happy:

Do góry