reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

joklis- chciala bym napisac nie przejmuj sie ale ciezko bo sama sie przejmuje tylko mamy odmienne sytuacje. Ale sadze jak dziewczyny ze jak zacznie biegac to schudnie raz dwa.

A ja dzis siedze sobie chwilke na kompie jak malutki sie bawi na macie i po chwili slysze huk!!!! wiecie co to bylo....??? Tak byl to odglos choinki ktora miala spodkanie z podloga:sorry2: a w choince kto? no zgadnijcie:confused2: tak, oczywiscie ze Barnim. Chwilka a on juz sie dorwal i doraczkowal do choinki. Ale byl zdziwiony!

reklama
doveinred - ja tak naprawde nie wiem o co chodzi z tym wazeniem. Nastka byla wazona jak sie urodzila, potem na 6 weeks check up, a potem jak przypadala ostatnia wizyta HV (gdy juz przestaly przychodzic po porodzie te wsyztskie kundzie) ..... potem zwazylam ja gdy miala roczek na zwyklej wadze. Nigdy nie kontrolowalam wagi, nie biegalam na wazenia do HV...

Ja chodzilam wazyc do nich,nie mam porzadnej wagi a zreszta poto one tam sa:baffled:u nas tez z waga problemow nie blo,zawsze byl w sam raz,na lini:tak:ja chodzilam raz na miesiac by kontrolowac jak tyje po moim jedzonku:-ppoza tym one chodzily do mnie pomagac mi w jego spaniu(tez po to sa)czasemwazyly mi go wtedy w domu:tak:moze jakby byl pulchniutki:-)to bym sie nie przejmowala ale to to wazenie tez wazne bo sa wpisy i mozesz obserwowac dziecko:tak:
Poza tym jesli dziecko wazy wiecej to co,przeciez nie zastosujesz diety niemowlakowi:-pciekawa jestem o czym ta baba myslala,ja bym zapytala co wiec proponuje a potem chyba zjadla:no:

A ja dzis siedze sobie chwilke na kompie jak malutki sie bawi na macie i po chwili slysze huk!!!! wiecie co to bylo....??? Tak byl to odglos choinki ktora miala spodkanie z podloga:sorry2: a w choince kto? no zgadnijcie:confused2: tak, oczywiscie ze Barnim. Chwilka a on juz sie dorwal i doraczkowal do choinki. Ale byl zdziwiony!

Ja drugiego dnia miala choinke 4 razy na podlodze,zala pokrzywiona ale teraz nie rusza,poki co:sorry:

Gosia doczekalas sie:-D:-D:-D:-D

doveinred- moze i mi sie pociamcialo w glowie-taki mam motloch w glowie... ale moze i jego taka uroda... mam znajoma co jej coreczka do dwoch lat nie jadla nic procz slodyczy (zeszta moim zdaniem sama ja pasla slodyczami gdyz nie chcialo sie jej nic ugotowac) a dzieciak sie trzosl na widok jedzenia jak przychodzila do Nas. Na dzien dzisiejszy mala ma 2, 5 roku i nosi ciuchy na 12 m-cy czasem jej kupi cos na 18 m-cy , ona twierdzi ze taka jej uroda :eek: Ale po 3 m-cznym pobycie w PL dziadki pokazali dziecku co to parowczka, nalesniki, zupka i podobno cos juz je...
A jak malej dawala sloiczki to jej dosalala do swojego smaku bo twoerdzila ze takie niesolone to nie dobre !!!! jazda !

mala-gorzadka no to dobre! same slodycze niezle, u nas jedynie chrupki ale jak nie jest glodny to nawet ich nie poje. To wtedy chudzinka z niej dziewczynka jak nosi ubrania na 12 mies.
Juz sie mniej zaczynam przejmowac i stwierdzam ze to jego uroda ale i tak od czasu do czasu bede sprawdzac jedo wage tak by cos wiedziec. Jak juz kiedys wspominalam pewnie pomnie taki niejadek i chuderlaczek (no tylko nie teraz bo juz chuda od dawna nie jestem:-():-D

Gosia jak moja znajoma,z lenistwa do roku dziecko praktycznie na mleku samym a jak nie chciala jesc go bo wiadomo ze potrzbowala cos innego to ni dawala bo nie chce,ona wpychac nie bedzie:angry::angry:normalnie jak bym zlapala teki:angry:i tez na slodyczach:angry::owsiki az miala:angry:

witam sie mamuski
ja wczoraj mialam dzien zalatany
kupowalam prezenty dzieciom a potem ugotowalam pyyszny bigosik ahh ta
skromnosc..
niestety dzis mam humor zepsuty bo w domu ziimno!!!!! bojler siadl i zamarzamczekam na serwis ..

czesc gwiazdy!!!!!!

moja rozrabiaka zasneła po trzech tygodniach nie spania w dzien dzis juz nie dała rady i ja polozyłam bo chodziła obijała sie o sciany heeheh

moja tez jest szczuplutka ale za to bardzo ubita wiec na pozor kazdy mowi ze na pewno jest leciutka z tym ze jak ja wezma na reke zmieniaja zdanie hihihi
takze nie ma co laski panikowac kazde dziecko jest inne i porownywanie nie ma sensu bo czlowiek w jakas paranoje popadnie ja tez tak miałam ale juz mi przeszło i cale szczescie!!!!!!

kurcze 2 h temu przywiezli mi pralke i teraz piore bo z kosza juz pranie wychodziło:-D:-D:-D wczoraj tak sobie uswiadomiłam ze za tydzien swieta a ja nic nie vam zrobione a co najlepsze zamowien na ciasta dosc soporo tylko pytanie kiedy ja to zrobie???? ja ostatnio leniwa jestem ahhaha

Gosia zapomnialam napisac o tacie:baffled:czyli co...nikt mu nie pomoze??tyle czekal na wizyty,jezdzil i na prozno:angry:och ci lekarze jakby zaniosl im gruba koperte to moze by cos zrobili:angry:Dobrze ze przyjedzie,w koncu nie bedziecie sami:-)jak my:sorry:
ciekawe czy woigole bedziemy miec wigilie bo jak bede sama to co mam robvic....:angry:
Pinka dasz rade.ostatnio tyle miesliscie na glowie,sklep przeprowadzka i jeszcze dzecko,dajecie rade to i z tym tez dacie:tak::-)

Moje dziecie spalo az godz:angry:ledwo pomylam podlogi i glowe umylam:baffled:

Czesc dziewczyny. u nas sytuacja sie stabilizuje. poki co nie mamy jeszcze pracy ale prawdopodobni przeprowadzamy sie niedaleko Cambridge kolo siostry D. tam sa lepsze perspektywy na znalezienie pracy:tak:
Dzis tak szybko przelecialam forum i pamietam ze chyba doveinred miala problemy z rozwolnieniem synka? chyba miedzy naszymi chlopcami sa 2tyg roznicy9i u was sa 2 zabki a u nas dfopiero wychodza), i dowiedzialam sie ze czestrza i zadka kupka moze byc od wychodzacych zabkow. u nas to sie prawdzilo. Zrobilismy badania kalu i nic nie wykazaly a w tym samym czasie zauwazylam ze zabek wychodzi:tak:(moj mi musi nowa suknie za to kupic:-p)
Ada wspolczuje sytuacji z rodzinka. jak to mowia z nimi to najlepiej sie na zdjeciu wychodzi.
ostatnio ogladalam zdjecia i filmiki z Natankiem jak byl maly:szok::szok::szok: dopiero teraz widze jakie chlopisko z niego wyroslo. chcialam zakomunikowac \ze w koncu nauka siadania przynosi efekty:tak: jeszcze musze siedziec za mlodym bo czesto traci rownpwage ale juz jakies postepy robi:-p

reklama
Dziewczyny co mam kupic siostrze i chlopakowi mojego D? Jedziemy do nich na swieta i glupio tak z pustymi rekami. Razem z nimi mieszka tez siostra z mezem i dzieckiem mojego D siostry i nie wiem co im tez dac. Malemu kupilismy taki grajacy komputerek (Natankowi tez sie spodobal :-D) ale nie mam pomyslu co im dac:no:

Do góry