reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej dziewczyny nie wiem czy mnie tu kos jeszcze pameta:zawstydzona/y:,ale pozdrawiam wszystkie mamy z UK

pandorka moze ty mnie oswiecisz (albo jesli ktoras z was wie)-czy tutaj robia test na beta.Chodzi mi o to czyoprocz testow ciazowych sikanych mozna to tu jeszcze jakos sprawdzic?

reklama
Czesc dziewczyny. Nie odzywalam sie bo... nie mialam neta. Operator przez przypadek odlaczyl nam internet i trzeba bylo sie wyklucac by nam go przywrocili:wściekła/y::wściekła/y:
Ida swieta, powinno byc milo, a ja juz nie wiem co mam robic. Wczoraj stracilam prace, moj D ma prace najwyzej do polowy stycznia, a maly jakiegos wirusa zlapal. Dobrze ze sa jakies oszczednosci bo nie wiem co bysmy zrobili. Zeby tego bylo malo to musimy sie wyprowadzic do 20stego stycznia a nie mamy gdzie:-( Jest plan bysmy sie rozdzielili i ja pojde mieszkac do znajomych z Natankiem a on do drugich. Tylko na okres az znajdziemy prace. W ltym lecimy do PL szykowac chrzest i moze zostane troche dluzej (maj, czerwiec) az sytuacje sie polepszy. Juz sami nie wiemy co robic. Ja mam teraz bezpl macierzynski i moge wrcic do pracy ale to jest 1h drogi w jedna strone i bym musiala sama placic za benzyne. Zarobie moze 160f z czego 40f pojdzie na paliwo.
Mowie wam swieta nie zapowiadaja sie wesolo, pierwszy raz musimy zastanowic sie czy zaryzykowac i sie przeprowadzic i zaczac wszystko od poczatku, czy zostac i modlic sie by sytuacja na rynku sie polepszyla.

Juz nie pamietam ale chyba madziaa pisalas o chrzcie. Z tego co wiem to moim znajomym ksiadz nie chcial ochrzcic corki bo miala na imie Karina (a to nie swiete imie) i musieli dac inaczej na pierwsze i bylo ok. Ksiadz w PL da malemu chcrzest ale najpierw musielismy wysluchac kazania ze nie mamy slubu itp:sorry:
Ada chyba chcecie kupic takiego kubusia?
kubus z grzechotką fisher price w Zabawki - Szafa.pl
my takiego kupilismy Natankowi na mikolaja. myslalam ze to cos lepszego ale i tak bylo warto to kupic.
No teraz jak jestem bezrobotna to bede czesciej do was wpadac:-D
Uciekm bo maly sie obudzil a jedziemy do lekarza odebrac wyniki kalu. moze dowiem sie co mu jest. pa

witam
Pandorka ja dalej nie rozumie,jestes moderatorem watku na ktory nie masz jeszcze dostepu???pisalas ze czekasz na dostep:sorry:

Dziewczyny ja mysle ze mozemy stworzyc watek zamnkiety tylko dla naszego watku.My sie znamy a mam z innych watku nie,przynajmniej ja:baffled:Co wy na to???nie wiadomo kto jest tam,nie wiadomo kogo pytac:no:jest nie widaoczny.na watku ktorym jest ,czyli majoweczki tam watek zamkniety jest widoczny i kazy wie ze jest.po pewnym czsei mozna bylo sie strac o dostep a tu???nikt nikogo nie zaprasz,nie wiadomo wogole ze jest,to troche egoistyczne.Wyglada na to ze ten watek zamkniety maja pewne mamy i nikogo wiecej nie chca.nikt nie wiedzial do tej pory ze taki nawet jest:baffled:
Olcia witaj.niestey nie pamietam cie ale witaj spowrotem.i pisz z nami czesciej:tak::tak:
Joklis Kondzio ma sie lespiej ale katar bnadal jest,dzis sie pojawil kaszel:baffled:bylam wczoraj u lekarza ale powiedzial ze jest dobrze,klatka czysta i ze bedzie tak jeszcze ze 2 tyg:baffled:zdrowka zycze corci,teraz taki okres chorobowy:baffled:
Ostraszka wspolczuje sytuacji:no:nie musicie chyba sie odrzu rozdzielac.zadzwon do ravenue ze sytuacja wam sie zmienila i idz do counsilu o HB:tak:powinni pomoc:sorry:

my dzis nawet pospalismy:tak:ide glowe umyc.teraz musze co 2gi dzien myc:baffled:

Dziewczyny ja mysle ze mozemy stworzyc watek zamnkiety tylko dla naszego watku.My sie znamy a mam z innych watku nie,przynajmniej ja:baffled:Co wy na to???nie wiadomo kto jest tam,nie wiadomo kogo pytac:no:jest nie widaoczny.na watku ktorym jest ,czyli majoweczki tam watek zamkniety jest widoczny i kazy wie ze jest.po pewnym czsei mozna bylo sie strac o dostep a tu???nikt nikogo nie zaprasz,nie wiadomo wogole ze jest,to troche egoistyczne.Wyglada na to ze ten watek zamkniety maja pewne mamy i nikogo wiecej nie chca.nikt nie wiedzial do tej pory ze taki nawet jest:baffled:
Dokladnie. Co to za watek utajniony ze nawet nie wiemy o istnieniu to jak tam sie mozna starac o przyjecie do grona? Nie wiadomo gdzie pytac no chyba ze na glownej stronie napiszemy ze Chce do niewidzialnego wadku a ktos sie moze zlituje:-D:-D

A u nas w nocy byly wymioty:-:)-:)-( Barnimek wymiotowal 4 razy i go tez napinalo. Ostatecznie jakos udalo mu sie zasnac i przespal reszte nocy. Spalam z nim w pokoju wrazie czego........ biedaczek

Witam wszystkie mamy...
Kwiateczek ciesze sie, ze z malym juz lepiej... Pewnie masz racje-taki okres, ale ja pracuje w miejscu publicznym (uniwersytet, pelno studentow), wiec wiesz jak jest... Zaraza panuje w kolko... Odkad zaczelam tam pracowac, to juz chyba 4 raz jestem przeziebiona... Jeden zlapie, a potem krazy :sorry::sorry::sorry: A tak w ogole to jestem za... Jesli bylaby mozliwosc utworzenia osobnego watku zamknietego tylko dla nas, to byloby super... Ale z kim sie kontaktowac na ten temat? Pandorka moze ty nam pomozesz...
Olcia ja tez nie pamietam, bo chyba jeszcze wtedy nie pisalam, ale co do twojego pytania, to nie daloby rady sprawdzic tego przez badanie krwi? Ale na badanie krwi musisz miec skierowanie od lekarza, wiec nie wiem... Ja ciaze potwierdzac to bylam u polskiego lekarza w Londynie, bo tutaj to tylko na podstawie testow... A mimo, ze ja 3 robilam to i tak nie bylam pewna, a czekac 10 tyg na wizyte u poloznej tez nie chcialam... Polski gin zrobil mi usg i wszystko bylo jasne :-D:tak:;-)
Ostraszka przykro slyszec, ze u ciebie nie za ciekawie... Moze sproboj pochodzic tak jak Kwiateczek pisala... Popytaj tez o chate z councila, powiedz, ze musicie byc out 20go, Twoj prace traci, a ty tez nie pracujesz, moze szybciej dostaniecie... A co sie stalo z twoja praca w polskim sklepie (o ile dobrze pamietam)?
Ada a zapomnialam zapytac, na jak dlugo tesciowa przyjechala? Dobrze, ze jest juz lepiej, ale pewnie nie mozesz sie doczekac wyjazdu gosci i swietego spokoju ;-):-D:-D:-D Nie martw sie, z kasa bedzie lepiej, chociaz moja juz ma 10 m-cy i u nas dalej nie jest lekko... Ale mi nikt nie zaplaci za czas spedzony z malutka, ktory dla mnie jest bezcenny :tak::tak::tak:

ostarszka tak wlasnie o tego mi chodzi:tak: mam nadzieje ze maly bedzie zainteresowany:-) wspolczuje utraty pracy i w ogole sytuacji, jeszcze tak przed swietami to juz w ogole masakra :no::no:
joklis tesciowa tydzien byla:-p na wyprowadzke szwagra bede musiala chyba jeszcze poczekac, bo znow nie maja pracy:baffled: tak sobie dzisiaj pomyslalam ze chcialabym zeby w koncu sie wyniesli, ale jak zaczna po sobie sprzatac( a ja im pomoge wpasc na ten pomysl:sorry:) to moga posiedziec tak mniej wiecej do konca roku, na pewno nie dluzej:tak:swieta i sylwka mozemy razem spedzic ale po nowym roku beda musieli kombinowac:-pniech mi tylko placa za rent no i w ramach rachunkow maja pomalowac lazienke:-pzobaczymy jak to bedzie mam nadzieje ze wszystko pojdzie ok:happy:
kwiateczek mysle ze to calkiem dobry pomysl:tak::tak::tak:
olcia ja nie kojarze ale witaj:-)
doveinred oby wam sie nie poworzyla ta nocka;-)

dzisiaj tez ladna pogoda wiec na spacerek trzeba pojsc, na razie Kondzio mi marudzi bo zasnac nie moze:baffled: a ja coraz bardziej kaszle, rano zatoki mnie rozsadzaja i katar do tego doszedl:-:)-( oby tylko nie przeszlo na malego :-(

Witam Mamusie!

Ostatnio zabiegana,tysiac spraw na glowie...:eek:
Bylam znow u krawcowej pokazala mi gorest odbiega od mojego duzo choc wcale brzydki nie byl,ale zastanowie sie do konca stycznia co robic:sorry:
Krawcowa chciala moja suknie na plycie,ale jej nie dalam bezsensu ja kupie pozniej orginal ,a ona bedzie syzc podrobki i nikt mi jej pozniej nie odkupi...troche to takie beszczelne ,bo stwierdzila ,ze traci czas:eek:
ale pozniej doszlysmy do porozumienia:-p

Po za tym cos przeziebienie mnie lapie-mam katar,i bol lekki gardla:confused2:
Pogoda pochmurna,zimno w domu prad spierdziela szybko co dwa dni laduje po 10f pradu:szok: grzeje grzejnikami na prad pewnie dlatego,ale nie mam wyjscia...

Joklis ja mam tez nastroj do dupy...ciagle jakies mamy wydatki na swieta jeszcze nie mam choinki aaaaaa szkoda gadac chyba bym wolala byc w PL:sorry:

Madzia mi ksiadz normalnie ochrzcil Brianka ,a chrzcilam w polskim kosciele:-) tutaj.

Ostraszka wspolczuje bardzo moj tez podobno od lutego musi szukac nowej pracy ah:-(
moze niech twoj zarejestruje sie jako jobseeker?i dostaniecie odrazu dofinansowanie do mieszkania...oraz dodatkowo pieniazki okolo chyba 200f co dwa tygodnie ,ale zawsze to cos!:-)

Olcia w ciazy jestes?
ja sprawdzilam testowo ,ze jestem w ciazy ,a pozniej pojechalam do szpitala autem i tam pobrali mi krew i wyszlo ,ze tak.Moja koelzanka tez wziela faceta do szpitala i jakos ja tam zbadali i wyszlo,ze jest w ciazy wiec moze warto pojechac do spzitala/na pogotowie czy cos?

Ciekawe jak tam Pinka z przeprowadzka?

WERI OGROMNE GRATULACJE!
29556_d.jpg

Pozdrawiam i ske ciumaski!

Witam dziewczyny no ja wczoraj zaczelam porzadki przedswiateczne chociaz i tak jeszcze z 4 razy do swiat bede sprzatac,wiec nie wiem po co te porzadki jak ktos czesto sprzata to nie ma tyle tego sprzatnia.Ale chociaz poukladalam w szafkach i przebralam zabwaki ktorymi sie juz nie bawia moze jakiemus niemolwakowi dam.
Co do tego watku zamknietego to moze wstyd sie przyznac ,ale ja tu pisze juz ponad 2 lata ,a nawet nie wiedzialam ze istnieje na mamach z uk.
Kwiateczek pewnie masz racje mamy ktore sie tam udzielaja tu nawet nie zagladaja,a dodatkowych mam tez juz moga nie chciec.A druga sprawa to jesli maja juz jakies swwoje tematy a im sie przypałeta dodatkowo 10 osob i tez nie wiadomo jak sie czuc na takim watku.Ja jestem tez za takim zamknietym.
Weri ogromne gratulacje,sliczna coreczka bo ciezko napisac kruszynka:-).No i wielki podziw taki klocuszek urodzic naturalnie.
Joklis ja ma dzis dola ryczec mi sie chce ale pewnie dlatego ze jestem przed @ , a do tego zobaczylam nasza malą kruszynke w rodzinie i tak mi smutno,ze jej nie moge zobaczyc na zywo i wziasc na rece.Jest taka slodka.gratki dla małej jeszcze troszke i bedziesz biegac za nia.
Ostraszka wspolczuje sytuacji,nie wesolo.Moze jednak warto sie przeprowadzic jak i tak planujesz jechac do PL.Noi jesli macie taka mozliwosc ze znajomi was wezna.
Madzia jesli chodzi o chrzest to pierwsze dlaczego ma byc swiete,ja tez nie mam swietego ani drugiego imienia rodzice mi nie dali.A jak dla straszego syna dawalam Kolin to ksiadz tez nic nie mowil,bardziej moze sie przyczepic ze slubu ktos nie ma.Ja tez na drugie dalam Aleksander dla swietego spokoju.Za to drugi synek ma tylko jedno imie i tez nie swiete.
Doveinred maly jakiegos wirusa załapal,zdrowka dla niego przesylam.
Ada dla ciebie tez zdrowka no u mnie chlopakow juz bierze powoli musze przez weekend jakos ich podkurowac bo w przyszlym tyg Kolin ma 2 przedtsawienia,wycieczke i christmas party,wiec przydaloby sie zeby pochodzil do szkoly,bomi zyc nie da.
Olcia witaj no pewnie strae forumowiczki cie pamietaja,choc niewiele nas zostalo.
Magussia czasami warto poczekac moze akurat przecenia suknie tamta.Wspolczuje tego ogrzewania na prad ,my mileismy w poprzednim to jak nam rachunek przyszedl za okres zimowy to malo nie spdlam z krzesla,jakies 1000 funt.A w tym domu mamy olejowe teraz ciagle grzejemy,a tego oleju malo co ubywa.
Ok lece zupe wstawic bo niedlugo do szkoły.

witam mamusie :):)

weri cudowny pucolek :):):) oj juz sie nie moge doczekac kiedy mj bedzie w domku :):):)

ja juz dzis po zakupach i spacerku.... obiadek w garnuszku serniczek sie piczek i chwila dla siebie bo maly spi :):) ciekawe jak dlugo :):))

milego weekendu wszytskim zycze :)

reklama
Laski pisze do Was bo jestem NIECO PODLAMANA :-p.... Nastka nie drzemie mi w dzien od kilku dni.... na nogach jest non stop 13-14 godzin.

Wydaje mi sie ze chyba za wczesnie na okres "bez drzemki", co ?

Do góry