reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

doveinred - jak - Nastka byla mala pytalam sie poloznych i HV czy tu mozna zaszczepic mala na rotavirusy- mi mowiono ze tu nie ma takich szczepien nawet za pieniadze- wszakze znalazlam klinike w Londynie gdzie mozna bylo prywatnie zaszczpic malucha na rotavirus...... ale ale.... siak czy owak twoj synek juz nie zostanie zaszczepiony na to czy tu czy w PL, za darmo czy za pieniadze bo to szczepienie musi zostac podane najpozniej do 6 m-ca zycia dziecka i chroni tylko max 1,5 roku.

reklama
Witam
Doveinred Gosia ma racje,nie spojrzalam a to szczepienie mozna najpozniej do 6 mies zycia zrobic:tak:
Gosia ja nie pamietam ale mi chyba tez powiedziala ze nawet za kase nie zrobisz bo ich nie maja:sorry:

Zycze milego weekendu:tak:

Ja się usprawiedliwiam, bo:
rano do 13 byłam na BB, potem podreptałam na zakupki jedzeniowe, po powrocie spacer z psem , a potem wyprawa na basen. Dopiero wróciliśmy- robimy frytki i pieczywko czosnkowe.
:sorry::-p;-)

hej
ale tu pusto:szok:ja tearz dopiero zagladam bo wczesniej bylismy w sklepie po puchatka dla malego, chcielismy kupic w koncu choinke ale maly sie denerwowal i musielismy juz wracac:sorry:teraz usypia po kapieli, ja dzis obiadku nie jadlam bo czasu nie bylo i glodna siedze:confused2: szwagier z kumplem wyprowadzaja sie w poniedzialek, doczekac sie nie moge:-):-):-) wynajeli 2 bedroom dom doslownie kilka numerow dalej od nas, na tej samej ulicy:happy:ale sie zlozylo:-p
pandorka a jakiego pieska macie? powiedz w ogole jak wyglada tutaj sprawa z posiadaniem psa bo my od dawna chcielismy kupic ale nie wiemy co trzeba zrobic, tzn czy trzeba jakies specjalne warunki spelniac?:confused:

hmm...specjalne warunki? Najważniejsze, żebyście mieli dla niego czas! Dużo czasu! Bardzo bardzo dużo czasu! Drugie tyle ile poświęcasz dzieciom. Psa trzeba szczepić regularnie, odrobaczać, sprzątać po psie wszędzie bez wyjątków! Warto go też ubezpieczyć, bo czasem koszt ew. leczenia jest koszmarnie drogi. Wiadomo, że pies jest przeszkodą w wyjazdach na wakacje. Ale nie jest to przeszkoda nie do przeskoczenia. Wystarczy znaleźć psi hotel- ale to niestety kosztuje- przeważnie około Ł11-Ł15 za dzień a do tego niektóre hotele wymagają własnego wyżywienia. Jeśli chcesz obejżeć mojego Leona, to zapraszam do galerii- link w podpisie.

Czesc dziewczyny nie wiem czy Mnie pamietacie bo dlugo nie zgladalam ...ale pewnie stare mamusie :tak:;-)
Jakis czas nie mielismy neta :no::-(a teraz mam tylko pozyczony:confused2::eek::sorry:
Blania rosnie od sierpnia startuje do przedszkola :tak:swietnie rozwija sie z gadaniem :-paz czasem mozna zlapac sie za glowe jakie to ona ma slowa i pomysly ....:shocked2:
:shocked2:Ja pracuje na stale :tak:i na przemian z M wymieniamy sie w opiekowaniu sie nad BLania :tak:

Domek nasz urzadzamy powoli wlasnie kilka dni tmu zmienilismy malej lozeczko na juz takie dorosle ze swinak peppa ma teraz:tak::tak::tak:

Pozdrawiam wszystkie mamusie i stare i nowe:tak::tak::tak::tak:

Dla tych w dwupaku buziaczki w brzusia

pandorka slodki ten twoj Leon:-):-) pytam dlatego bo slyszalam rozne rzeczy, np jezeli pies szczeka w mieszkaniu to sasiad ma prawo oskarzyc mnie o znecanie sie nad psem:szok:wydaje mi sie naturalne ze pies szczeka no ale to szczegol, takze slyszalam ze pieska nie wolno zostawiac samego w domu albo ze np psie karmy zawieraja srodek uspokajajacy dlatego ciezko znalezc szczekajacego psa:eek::eek::eek: to wszystko wydaje mi sie dziwne, wlasnie po takich informacjach gleboko sie zastanawiamy:sorry: chemy kupic labradora albo leonbergera:tak:

Mamusia Blaneczki witaj:-)ostatnio myslalam o Tobie i domku:tak:Fajnie ze sie urzadziliscie juz a o lozku to pewnie to samo co Pinka kupila.ja chce tez takie dla Kondzia ale z Thomasem:tak:przeslij mi jkies fotki domku:-)Blaneczka widze ze zdolniacha,jak sie rozgadala:-)fajnie:tak:zawitacie kiedys do Skegness??czekam caly czas na kawe:-p

Ada mnie tu ci ludzie z psami to tak draznia:no:niby maja sprzatc a ja chodnikiem z wozkiem czasem isc nie moge bo tak zasrane:angry:co dziennie mam jakies gowno na kolach:angry::sorry:Ja jakos tutaj do psa nie jestem przekonana,ja mialam zwierzaki i chce zeby Kondzio tez mial ale moze zaczniemy od rybek:-pkiedys:sorry:to nie wies ze moga latac:sorry:

Lece do mojej dzieciny zaraz.bede z nim spac dzis bo tak sie rozchorowal:szok:lekarz mi dal ostatnio antybiotyk na 4 dni i nie przeszlo.teraz mu sie slimaczy:angry:a kaszel dzis ma taki :szok:boje zeby sie nie zadusil:no:w koncu nas dopadlo:baffled:
dobranoc.

reklama
kwiateczek co do sprzatania to fakt ja tez sie z tym spotykam ze na srodku chodnika gowno lezy:wściekła/y: skoro trzeba sprzatac to niech to robia:tak: na razie sie zastaniawiamy, bo wiadomo pies kosztuje i jego utrzymanie,a na razie funduszy brak, moze w przyszlym roku sie jakos pomysli ale trzeba sie dobrze zastanowic i wszystkie za i przeciw rozpatrzyc:-)

Do góry