reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkie mamy...
Kwiateczek ciesze sie, ze z malym juz lepiej... Pewnie masz racje-taki okres, ale ja pracuje w miejscu publicznym (uniwersytet, pelno studentow), wiec wiesz jak jest... Zaraza panuje w kolko... Odkad zaczelam tam pracowac, to juz chyba 4 raz jestem przeziebiona... Jeden zlapie, a potem krazy :sorry::sorry::sorry: A tak w ogole to jestem za... Jesli bylaby mozliwosc utworzenia osobnego watku zamknietego tylko dla nas, to byloby super... Ale z kim sie kontaktowac na ten temat? Pandorka moze ty nam pomozesz...
Olcia ja tez nie pamietam, bo chyba jeszcze wtedy nie pisalam, ale co do twojego pytania, to nie daloby rady sprawdzic tego przez badanie krwi? Ale na badanie krwi musisz miec skierowanie od lekarza, wiec nie wiem... Ja ciaze potwierdzac to bylam u polskiego lekarza w Londynie, bo tutaj to tylko na podstawie testow... A mimo, ze ja 3 robilam to i tak nie bylam pewna, a czekac 10 tyg na wizyte u poloznej tez nie chcialam... Polski gin zrobil mi usg i wszystko bylo jasne :-D:tak:;-)
Ostraszka przykro slyszec, ze u ciebie nie za ciekawie... Moze sproboj pochodzic tak jak Kwiateczek pisala... Popytaj tez o chate z councila, powiedz, ze musicie byc out 20go, Twoj prace traci, a ty tez nie pracujesz, moze szybciej dostaniecie... A co sie stalo z twoja praca w polskim sklepie (o ile dobrze pamietam)?
Ada a zapomnialam zapytac, na jak dlugo tesciowa przyjechala? Dobrze, ze jest juz lepiej, ale pewnie nie mozesz sie doczekac wyjazdu gosci i swietego spokoju ;-):-D:-D:-D Nie martw sie, z kasa bedzie lepiej, chociaz moja juz ma 10 m-cy i u nas dalej nie jest lekko... Ale mi nikt nie zaplaci za czas spedzony z malutka, ktory dla mnie jest bezcenny :tak::tak::tak:
a wiesz ze to moze i dobry pomysl,zaczekam jeszcze z tydz i zobacze:tak:

maggusia-no staram sie byc haha
iza-dziekuje chyba znow zaczne pisac

reklama
Laski pisze do Was bo jestem NIECO PODLAMANA :-p.... Nastka nie drzemie mi w dzien od kilku dni.... na nogach jest non stop 13-14 godzin.

Wydaje mi sie ze chyba za wczesnie na okres "bez drzemki", co ?

no raczej za wczensie :) ale zapewne ma taki okres... sama to przechodzilam z Kacprem... nigdy nie mialam z nim klopoto jesli chodzi o spanie a nagle bum i mu sie poprzwracalo... mysle ze to ten wiek ;) mala nie ma czasu spac ;) a jak skonczyl roczek to wrocil do normy nawet lepiej bo spi mi po 2 do 3 godzin :) za to jak zaczal raczkowac to nawet we snie trzeba go bylo zatrzymywac bo raczkowal w lozeczku przes sen :) tak mu sie podobalo najwyrazniej :)
nie martw sie mala sie przemeczy i wroci do normalnosci :)

Witam sie :tak:

Mamusie słuchajcie co do watku zamknietego jak tylko zapadnie jakas decyzja pozytywna badz negatywna dam znac, poniewaz nie odemnie to zalezy, jednak jak najbardziej Was rozumiem i po konsultacji z pandorka podejmiemy odpowiednie kroki :tak:

Witam
Doveinred zdrowka zycze.
Ada moze idzie do lekarza bo chyba wam sie pogarsza.
Magussia wam tez zycze zdrowka.Z ta sukienka to moze znalazlabnys cos lepszego?sprobuj poszukac jeszcze.,Pinka tez w ostatniej chwili brala inna:tak:
Olcia jesli test wyszedl ci pozytywny to znaczy ze jestes w ciazy,nawet jesli druga kreska byla bladziutka:sorry:oni te testy maja dobre:tak:oczywiscie jest procent maly ze moze sie mylic:sorry:
Gosia synek mojej kolezanki nie ma jeszcze 2 latek a spi czasem2-3 w tyg.:sorry:

Minisia jak narazie wszystkie dziewczyny sa za:tak:

Dzieki.
Dzis troche przed snem go napinalo wiec zobaczymy jak bedzie.

Sluchajcie (moze ty wiesz pandorka) czy tu mozna szczepic dzieci na rotawirus-y czy nie i czy jak sie pojdzie do GP i sie powie ze sie chce vaccination for rotavisus czy dadza?
Tak na przyszkosc wole wiedziec dlatego sie pytam.

Doveinred ja mysle ze nie:no:ja kiedys pytalam przyokazji ale babka mi powiedziala ze maja te standardowe i tyle,ze niby wiecej nie szczepia bo nie ma takiej potzreby:no:mowila ze kazdy kraj moze miec inne te szczepienia,w zaleznosci na liczbe zachorowan na poszczegolne choroby.Ale to byla w sumie rozmowa na temat standardowych wiec moze dodatkowe maja:sorry:Moze spytan w swojej przechodni czy robia:tak:
Jak wczoraj bylam z Kondziem na kontroli to ciagle pielegniarka przychodzila i pytala kto czeka na szczepioke na swinska grype:baffled:i ciagle ktos szedl:szok::szok:ale w sumie same starsze osoby:sorry:

doveinred... Jest kalendarz szczepień obowiązkowych i zalecanych. Obowiązkowych tłumaczyć chyba nie trzeba, bo obowiązek, to obowiązek. Zalecane to takie, które poleca WHO, ale są one płatne i musisz się sama o nie postarać a wtedy wynajmujesz pielęgniarkę i szczepi ci dziecko.

pandorka moze ty mnie oswiecisz (albo jesli ktoras z was wie)-czy tutaj robia test na beta.Chodzi mi o to czyoprocz testow ciazowych sikanych mozna to tu jeszcze jakos sprawdzic?

z tego co się orientuję to nie robią testu beta

Ostatnia edycja:
reklama
wpadam powiedziec dobranoc, w poniedzialek ide do lekarza po namowach mamy i M:sorry: zobaczymy co powie, jak bylam w ciazy to mialam dokladnie to samo albo i gorzej, wtedy poszlam do gp i on powiedzial ze nic mi nie jest:szok::szok::eek:nic nie przepisal, tesciowa podala mi oscillococinum jak bylam na urlopie i zadzialalo, moze i tym razem wezme jak nic mi gp nie powie:sorry: poza tym wkurzylam sie na znajomych, od lipca sa nam winni kase, tzn teraz mieli oddac 150 funtow a przyniesli tylko 70:wściekła/y::wściekła/y:eech, M powiedzial ze jak sie nie da po dobroci to inaczej to zalatwi:confused2:
oki lece, milych snow:-p

Do góry