reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

minisia- ja miałam taka sytuacje jak ty czekalismy 6 miesiescy ale sie nie martw bo policza wam od złozenia pierwszej aplikacji:tak::tak: takze spokojnie:-)

Kwiateczek- szok:no::no: wogole sie tego czytac nie da ja np nie moge bo szlag mnie trafia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

doveinred- tatus da rade nie mart sie:tak::tak: a synek i szybko do taty sie przyzwyczai wiem co mowie bo moja corcia to mamusi pupil i tez do ojcia ciezko bylo sie przyzwyczaic ale jakos to poszlo trzymam kciuki i za was

u nas szaro znow padac zaczeło az 1 dzien piekna pogoda była heheh mała kima a ja na necie buszuje:-p

reklama
kwiateczek co do moich objawów to troche słabo, bo pobolewa mnie tylko brzuch jak na okres, czasem plecy i krocze:sorry: i na tym koniec -brzuch juz mi tak wysadziło ze ledwo chodze -dzis mija 4 dzien po terminie moze na Mikołajki bedzemy mieli prezent;-)kolejna wizyte u połoznej mam we wtorek i mam nadzieje ze juz urodze do tego czasu...
Pinka bede sie starc dac Wam znać jak najszybciej ...:tak:
dziś łóżeczko mąż złożył a ja wciąż czekam :sorry:

minisia- ja miałam taka sytuacje jak ty czekalismy 6 miesiescy ale sie nie martw bo policza wam od złozenia pierwszej aplikacji:tak::tak: takze spokojnie:-)

Kwiateczek- szok:no::no: wogole sie tego czytac nie da ja np nie moge bo szlag mnie trafia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

doveinred- tatus da rade nie mart sie:tak::tak: a synek i szybko do taty sie przyzwyczai wiem co mowie bo moja corcia to mamusi pupil i tez do ojcia ciezko bylo sie przyzwyczaic ale jakos to poszlo trzymam kciuki i za was

u nas szaro znow padac zaczeło az 1 dzien piekna pogoda była heheh mała kima a ja na necie buszuje:-p
dziekuje kochana jestes bo mnie teraz podniosłaś na duchu
milego wieczorku mamusie
ja probuje sciagnac filmik "amerykanskie ciacho"

aaa i sciagnelam sobie angielski metoda callana moze mi powiecie czy ktoras sie tak uczyla ???

wrocilysmy w polskiej playgroupy i jestem wykonczona... mala najedzona- dzieci robily ciastka, potem jej jadly hehehehe no niebo w gebie, od stolu odejsc nie chcialy hehehe

Kwiateczek- nocnik... za tydzien chce go wyjac spowrotem bo jej na miesiac chcialam odstawic. Mam nadzieje ze tym razem pojdzie lepiej i juz nie bedzie wstrzymywac tylko sie "rozluzuje" bo tylko o rozluzowanie u niej chodzi.

Pinka- ah dawaj mi ja tutaj :-D zaraz ja naucze. hehehehe Powiem ci ze ja mialam takiego stresa przed rzucaniem tego smoczka ze nawet nie wiesz. Fakt ze dostawala go tylko do spania, ale juz od kapieli o niego wolala i musiala go dostac... a tu o dziwo tak gladko nam poszlo. No ale zeby nie bylo tak kolorowo, to teraz zasypia dluzej bo jakies 40 min, a przez ten czas gada, wstaje , odkrywa sie, przyktywa , wierci, opowiada ze koty spia, pieski spia, ciocia spi.... ilez ja sie teraz naslucham. Drzemka bez smoczka przychodzi ciezko...

Gosia:-D:-D:-D ale wazne ze spi bez,nie ma nic za darmo;-)
co do play group to fajnie tam macie jak widac:-)A Z nocnikiem moze tez tak zrob,ze Mikolaj przyjdzie i moze zostawi cos zanim da prezen a ty jej wloz cos pod poduszk,moze kasiorke czy cos innego,moze slodkiego:sorry:nie wiem ...
Lucy nie martw sie,napewno jest blizej jak dalej:-D:-D:-D taki zarcik ale rozumie Cie,.kiedy masz sie zglosic do lekarza,midwife czy kogokolwiek??w sumie jestes po terminie.moze posiedz na pilce itp....moze malestwo wyjdzie;-)tam mu dobrze,ma ciepelko a tu taki ziab ze mu sie wyjsc nie chce:sorry:
Minisia jakos ptrzeoczylam.nie martw sioe,wszystko zaplaca.ja na CHB czekalam 6 mies ale dali wszystko:tak:
P[inka ty sie zameczysz:sorry:jak sklepik propseruje??

kwiateczek ja juz od dwóch tygodni na piłce skacze:wściekła/y: dziś po schodach pobiegałam , ale juz po paru razach zadyszki dostałam i miałam dosyć:wściekła/y: dzis jeszcze planuje na zakupy pojechac z męzem i mam zamiar kilka kilometrów narobić:wściekła/y: seksik nie pomaga:wściekła/y: a wizyte mam we wtorek 8 grud. z położna juz mam dosyć wszytskiego :wściekła/y:
nogi mam jak balony, brzuch ogromny ahhhhh

Lucy- a kąpiele ciepłe probowalas??????????? ja jak byłam w szpitalu poszlam sie wykąpac nalałam sobie ciepleszej wody (duzo cieplejszej) i ruszyło mnie po godzinie na maxa:-D:-D:-D:-D:-D
minisia- cieszie sie bardzo ze ci pomogłam:tak::tak::tak::tak:jak cie spłacą to sie wprosze na kawe bo wtedy bedziesz bogata ehehheeh
Gosia- ale mnie rozbawiłas hahaahha tym ze Nastka tak opowiada:-D:-D:-D:-D no ale z moja to jest piekło wczoraj próbowałam i nic:no::no::no:
obiecałam jej bo lubi aniołki ze jak zasnie bez smoczka to pojdziemy i kupimy aniołka,zgodziła sie schowala smoka ale tylko na 5 min bo potem jednak stwierdzila ze nie chce juz aniołka woli smoczka:-p:-p:-p i klops ahhaahha
Kwiateczek- spoko daje rade czuje sie jak bym cos brała normalnie hahahah zero zmeczenia ostatnio jak nakrecona chodze:-D:-D

Pinka moze 2-3 razy siedziałam w bardzo ciepłej wodzie,moze częściej i dłużej spróbuje. Mam nadzieje ze dzisiejsze latanie po supermarkecie mi pomoże bo inaczej będą mi wywoływać poród -no ale jak bedzie tak bedzie zniose wszytsko dla mojego bąbla;-)

Lucy- a kąpiele ciepłe probowalas??????????? ja jak byłam w szpitalu poszlam sie wykąpac nalałam sobie ciepleszej wody (duzo cieplejszej) i ruszyło mnie po godzinie na maxa:-D:-D:-D:-D:-D
minisia- cieszie sie bardzo ze ci pomogłam:tak::tak::tak::tak:jak cie spłacą to sie wprosze na kawe bo wtedy bedziesz bogata ehehheeh
Gosia- ale mnie rozbawiłas hahaahha tym ze Nastka tak opowiada:-D:-D:-D:-D no ale z moja to jest piekło wczoraj próbowałam i nic:no::no::no:
obiecałam jej bo lubi aniołki ze jak zasnie bez smoczka to pojdziemy i kupimy aniołka,zgodziła sie schowala smoka ale tylko na 5 min bo potem jednak stwierdzila ze nie chce juz aniołka woli smoczka:-p:-p:-p i klops ahhaahha
Kwiateczek- spoko daje rade czuje sie jak bym cos brała normalnie hahahah zero zmeczenia ostatnio jak nakrecona chodze:-D:-D

eee kochana kawke ;-)zabalujem
y :-D:-D:-D:-D

reklama
Lucy widac ze malenstwu sie nie spieszy wiec nie ma co na sile:baffled:moja bratowa rodzila 2 tyg po terminie i 3 razy wywolywali jej porod:eek:szok ale wylazl w koncu.mial lobuziak:sorry:nie spieszylo mu sie.ona sie bala bo brzuch twardy miala,myslala ze nie ma miejsca juz tam a jeszcze sporo wod bylo:tak:moze zle termin obliczony:sorry:nie wiadomo:baffled:
Pamietam jak ja czekalam,boshhhh jaka udreka juz byla na koniec.ja przytylam 23 kg ale moja normalna waga sprzed ciazy to 47kg wiec ledwo moglam sie udzwignac:dry:za duzo jak na taka anorektyczke bylo:baffled:10 kg po urodzeniu mialam mniej czyli reszta(13kg)ptasiego mleczka:-p
ide sie myc:tak:

Do góry