reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

tak tez myslałam ze jak dopiero skurcze bedą częste to dopiero pojade do szpitala ,nie predzej a co ile je musze miec?? co 3minuty słyszałam .
I oczywiscie jak urodze to sie pochwale swoja niespodzianką jagby inaczej;-)

to moze troche pomoze ;)

Sygnałem zapowiadającym rychłe pojawienie się małego człowieka jest otwarcie kanału rodnego. Na kilka dni albo godzin przed porodem możesz zauważyć na bieliźnie zabarwioną krwią, nieco galaretowatą, wydzielinę - to czop śluzowy. Do tej pory pełnił on rodzaj korka, który zamykał wyjście z macicy i odgradzał dziecko od świata zewnętrznego. W ten sposób chronił malucha przed zarazkami. Nie oznacza to, że na kilka dni przed wyznaczonym terminem porodu musisz ciągle biegać do łazienki i sprawdzać, czy przypadkiem się nie pojawił. Wiele kobiet go nie zauważa. Jeśli zaobserwowałaś u siebie krwawe ślady na bieliźnie, zgłoś się do lekarza. Niech on oceni, czy akcja porodowa już się rozpoczęła. Warto to zrobić nawet, gdybyś po fałszywym alarmie miała wracać z torbą do domu.
Możesz zauważyć na bieliźnie dużą ilość gęstego śluzu (czasem lekko różowego albo brunatnego) - to czop śluzowy, który znajdował się w szyjce macicy i wysuwa się na zewnątrz, kiedy zaczyna się ona rozluźniać
Gdy szyjka uzyska gotowość do otwarcia podczas porodu, czop śluzowy zostanie wydalony. Może to nastąpić w różnych momentach (na kilka godzin przed rozpoczęciem porodu, na kilka dni, a nawet na tydzień przed porodem). Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy. Zdarza się, że odpada równocześnie z odpłynięciem wód płodowych. Wody mogą wyciekać w sposób gwałtowny lub powolny. Ważne jest, aby umieć odróżnić czop śluzowy od wód płodowych (jeżeli wody zaczynają odchodzić, należy zgłosić się do szpitala, nawet jeśli nie ma innych objawów zbliżającego się porodu). Wody płodowe są konsystencji zwykłej wody, najczęściej bezbarwne i czyste. Jeżeli kolor wód płodowych jest zielonkawy, zawiadom o tym położną.
Przed wystąpieniem akcji porodowej może pojawić się u Ciebie biegunka. Będzie to naturalne dążenie organizmu do wypróżnienia przed porodem. Twój organizm może także w ten sposób uwalniać się od napięcia. Możesz wtedy odczuwać dreszcze i "roztrzęsienie".

reklama
Kochane do szpitala mam jakies 15 min samochodem ale najdłużej schodzi z zaparkowaniem samochodu trzeba sie naprawde nagimnastykowac zeby gdzies zaparkować obojętnie o jakiej porze dnia wiec lepiej jak nie bede czekac na ostatnią minute.
rudzia zaraz poczytam ten wykład dzieki:tak:

Witam
Nie mialam dzis czasu z rana i dopiero teraz wpadam.A wy tu dzis natrzaskalyscie:szok::szok:
Magusia wpspolczuje z tym przedszkolem,ja jakbym miala takie przeczucia to tez bym zabrala malego:no:nic sie nie martw,znajdziesz inne:tak:
co do hindusek wychowanych kijem mialam na mysli ze rygorystycznie,nie ze bite:sorry:bo one sa tak wychowywane pod kluczem jak by,bez uczucia:baffled:ogladalam wiele reportazy:no:brak slow:baffled:
Izku milego pobytu w Pl i cieplego i zdrowego i oczywiscie
WESOLYCH SWIAT
i pisz jak bedziesz mogla:tak:
Rudzia dzieki z awyklad,sama nie wiedzilam co to czop u mnie bylu skurcze nieregularne i nic wiecej wiec nie mialam pojecia co to ten czope,nic nie widzialam:no::sorry:moze nastepnym razem,kiedys:-)
Pandorka ja sie zastanawialam wlasnie bo mamy uk troche zmieninoe i tak mysle kto to zrobil a to WY:-)nie widzialam ze sie zglosiliscie jako moderatorki:sorry:ja nie mam pojecia za bardzo wiec sie nie zglaszalam ale jesli moge napisac to jeslki bedziemy chcialy cos stwarzac to razem,np jakis dodatkowy watek itp.tu jest ich za duzo i mysle ze pewne mozna by usunac bo i tak z nich nikt nie kozysta lub polaczyc co niektore:tak:ale to jak napisalam,razem.niech sie mamy wypowiadaja:tak:
co do tej strony z pomoca to gdzie ta dziewczyna mieszka???napisz mi moze na priw i wogole jakis post co ona pisala,jesli mozesz!!A ty ja znasz??

oki lece juz
Lucy zapomnialabym a Ty masz jakies objawy juz????jak cos to daj znac ze jedziesz!!jak zdazysz:-D:-D:-D

Pandorka ja sie zastanawialam wlasnie bo mamy uk troche zmieninoe i tak mysle kto to zrobil a to WY:-)nie widzialam ze sie zglosiliscie jako moderatorki:sorry:ja nie mam pojecia za bardzo wiec sie nie zglaszalam ale jesli moge napisac to jeslki bedziemy chcialy cos stwarzac to razem,np jakis dodatkowy watek itp.tu jest ich za duzo i mysle ze pewne mozna by usunac bo i tak z nich nikt nie kozysta lub polaczyc co niektore:tak:ale to jak napisałam,razem.niech sie mamy wypowiadaja:tak:
co do tej strony z pomoca to gdzie ta dziewczyna mieszka???napisz mi moze na priw i wogole jakis post co ona pisala,jesli mozesz!!A ty ja znasz??

Porządeczek się robi na mamach z UK, ale wszystko stopniowo. Wiele martwych wątków zostało usuniętych i wiele zostało połączonych. Podejrzewam, że po nowym roku odbędzie się czyszczenia ciąg dalszy. Ja mamy z UK dostałam do moderacji "z przydziału" i ponieważ minisia chciała spróbować moderowania, to poprosiłam naszą adminkę, aby pozwoliła jej spróbować. i tak oto jesteśmy. :-D

Jeśli chodzi o tę dziewczynę, która potrzebuje pomocy, to osobiście jej nie znam, ale zostałyśmy z minisią poproszone przez adminów o wrzucenie ogłoszenia na nasze pod-forum. Postaram się dowiedzieć coś więcej i wam przekazać. Jak pewnie domyślacie się wiele szczegółów musi pozostać tajemnicą.

Izka- no to gratulujemy nowego członka w rodzinie:tak::tak::tak::tak: ja to uwielbiam jak sie dzieci rodza człowiek taki podekscytowany wtedy chodzi:-D:-D:-D:-D
Lucy-tu juz urodziłas czy jeszcze nie??????? odezwij sie bo laseczki strasznie zniecierpliwione eeheheh:-D:-D:-D
Gosia- eeeeeeeeeeee to ja ci zazdroszcze takiej poukładanej corci:tak::tak::tak::tak: jak chcesz to podesle ci moja bo ja jak narazie nie potrafie ja niczego oduczyc:no::no::no: jest bardziej uparta niz ja:-D:-D:-D:-D:-D
Pandorka- u ciebie juz wyprawka przygotowana na przyjscie maluszka? jak sie czujesz bo poczatki nie były najlepsze prawda? jestes na L4 czy pracujesz?

pewnie sie zastanawiacie co ja tu robie:-D:-D otoz nie moge spac:-p:-p:-p i postanowiłam ze troszke popisze sama z soba bo wy pewnie smacznie spicie na drugim boczku;-);-);-)

pewnie sie zastanawiacie co ja tu robie:-D:-D otoz nie moge spac:-p:-p:-p i postanowiłam ze troszke popisze sama z soba bo wy pewnie smacznie spicie na drugim boczku;-);-);-)
Ja mialam napisac wlasnie jak zobaczylam posta i o ktorej napisany ale mnie uprzedzilas:-D:-D:-D:-D

Gosia zapomnialam wczoraj napisac:zawstydzona/y:jak zwykle,boshhhh
Gratuluje tego smoczkowania:-):-):-)widzisz jakie dzieciaczki sa juz madre,trzeba tylko znalezc sposob,u was Mikolaj u nas narazie nie dziala nic:sorry:super masz corcie:tak:a jak nocnik??

Witam dziewczynki;-)

mam ostatnio ciężkie dni więc mniej aktywna jestem :sorry:
dziś dobiła mnie paczka od rodziców z kartka na świeta i opłatkiem,pisałam że nasze kontakty są nienajlepsze ale świeta to taki cudowny okres i mimo wszystko chciałabym być blisko nich :-( popłakałam się jak czytałam życzenia :-:)-(
a druga ciężka sprawa to dostaliśmy pismo z taxów że nie moga nas odnaleźć w systemie i przysłali nam nowy wniosek do wypełnienia :-(znów czekać a ja już myślałam ze niedlugo kasa bedzie :-(miała któras z was taka sytuacje ??bo teraz poszkodowani bedziemy jak od grudnia policza a my czekamy od wrzesnia ehhh

pozdrawiam was serdecznie mamuski przepraszam ze nie odp wam na wasze posty
:-(

reklama
Hejka.:biggrin2:
No tak jakos dopiero teraz sie odzywam. Bylam rowniez na spacerku i malych zakupach bo jest slicznie:laugh2:.
Kupilam kartki swiateczne i teraz trzeba bedzie je wypisac:cool2:.

Kwiateczek- i teraz daj dziecko w niby wykwalifikowane miejsce. Straszne!!!!!!

Wczoraj Barnim nie chcial mleka na noc wypil tylko 60 ml i obawiamy sie z G ze to dlatego ze ja zawsze mu daje o tej poze a teraz dostal od taty i cos mu nie gralo:unsure:. Obudzil sie o 00:40 jak nigdy do tad al edalam smoczusia i kima do 6 wiec ok. Obawiam sie teraz jak pojde do pracy to moj G wogole nie bedzie go slyszal bo on go prawia zadko slyszy :hmm:bo ma taki twardy sen. Zreszta zni razu nie opiekowal sie nim z rana wiec bedzie jutro pierwszy raz i katastrofa:sorry2::huh:

Ide sie teraz przespac bo przedemna dluga noc!
Trzymajcie sie moje kochane, zycze milego i slonecznego weekendu.

Do góry