reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ada nic sie nie martw,usiadziedzi:tak:co za badania znowu przeciez on ma dopiero 7 mies:baffled:ma czas jeszcze na wszystko:tak:
Lucy poprostu sprawdz gdzie masz blizej,Londym czy Menchester i tam jedz.ja pamietam ze mi w Londynie tez chcieli powiedziec ze mam do Menchesteru blizej,dopiero wytlumaczylam gdzie ta nasza dziura jest i mnie przyjela.to byl latem zeszlego roku:baffled:jesli do Menchesteru masz blizej to tam Cie na bank przyjma.chodzi o to ze ludzie czasem sa np w LOndynie i ptrzy okazji chca tez pare rzeczy pozalatwiac a tego sie nie da bo odesla do drugiej ambasady:baffled:dlatego sa dwie teraz ambasady,by ta w Londynie odciazyc bo ludzie nazekali ze kolejki sa kosmiczne i dlatego nie przyjma:no:

reklama
witam sie wieczorkiem
zapraszam na ogloszenia tam czeka na was link do konkursu i nie pozostaje wam nic innego jak wziasc w nim udzial ja juz wyslalam swoje zgloszenie
:tak::-):-)no i koniecznie uwaznie nalezy przeczytac regulamin!:tak:

kwiateczek badanie tak, ale dopiero gdyby sie okazalo ze ok 10-11 miesiaca jeszcze nie siedzi, wiec ma czas:-p
Kondzio mi sie obudzil i czekam teraz jak zasnie, pozniej ide jakis film ogladac z M:-p
wymyslilam prezent dla mlodego na gwiazdke, w sumie to w reklamie widzialam i mi sie spodobalo
Fisher-Price Magic Rattles - Pooh - Babies R Us - Britain's greatest toy store
jak myslicie?:cool2:

mnie sie baardzo podoba a ja mysle o czyms takim

Buy Fisher-Price Sit-to-Stand Giraffe. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .

LUCY to jest lista hrabstw nalezacych do manchester pozostale naleza do konsulatu w londynie Konsulat Generalny RP w Manchester wiec jezeli mieszkam w leicester naleze do hrabstwa leicestershir co oznacza ze nie moge wyrobic paszportu w londynie chociaz mam blizej...
MINISIA mozesz podaclinka na ten konkurs ?
ADA a co robi ten misiu ? my kupujemy bujaczke chicko niestety na allegro bo tu nie ma wyboru :-(

Ostatnia edycja:
no to lucy w takim razie nalezy do manchesteru bo ja jestem z tej samej miejscowosci co ona:tak::tak:czyli z hrabstwa lancashire:-p
kornasia dziecko trzyma jedna grzechotke a puchatek druga jak dziecko potrzasa to misio reaguje na dzwiek grzechotki i zaczyna sie bujac, wypowiada jakies zwroty i melodyjki:-) jak dziecko przestanie grzechotac to on automatycznie sie wylacza. na reklamie bardzo fajnie wygladal:-)

Ostatnia edycja:
Witam Mamusie!

Dziewczyny ja dzis zalatana zabiegana ,w dodatku cos mi komp nie chcial sie polaczyc z netem.Dopiero wogole z pracy przyszlam pazury po nocach robie :-p
Duzo mam ostatnio na glowie ,az dzis z tego wszytskiego stracilam rownowage i zsunelam sie z sofy nie wiem jaki cudem obdarlam biodro:eek:
za duzo denerwuje sie ostatnio tym przedszkolem i wszytskim...
Dzis znow dzwonili do nas z przedszkola:shocked2:
czego oni jeszcze chca?
teraz zaczeli przeklonywac nas ze moze po swietach jednak wroci...czegos tu nie rozumiem nie mogl po swietach wrocic przeciez nagle im sie odmienilo?
co im tak zlaezy teraz?:eek:
jak ja chcialam wspolpracowac to nie chcialy ze mna teraz nagle przemyslaly nauczycielki sprawe?to jest normalne?
nie zdaje mi sie...

Kwiateczek no niestety tak wlasnie w tym przedszkolu jest pozniej ta sytulacja z tym synkiem mojej kolezanki.W wiekszosci panie sa hinduski czy tam pakistanki ,a taka ogolna co nad nimi jest to angielka ,ale wogole wiekjszosc dzieci tam to wlasnie te pakistanie czy hindusi...
Ja nie jestem rasistka niech nikt tak nie mysli no ,ale ta cala sytulacja spowodowala ,ze na 100% daje dziecko do szkoly katolickiej.
Wlasnie dzis wybieram jakas i nie wiem tyle ich jest jedna mam polecona ale pisze cos Baptist hm:confused2:

Dziewczyny ja was bardzo prosze o jescze raz podanie mi tej stronki z tanimi insurencami...bo bardzo mi jest wlasnie potrzebna ta strona ,a nie moge jej znalesc teraz ...:sorry:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Oj malo mnie tu...czyje jak wypadam codziennego rytmu bycia nie tylko na forum ale i na kompie.
Nie moge w dzien prawie wogole przy mojej Nastce usiasc do kompa bo zaraz mam chisterie ze ona chce... no szkoda gadac, a tak wogole to ciagle "mama choc bawic" ...

No ale wpadam wieczorem zeby pochwalic sie naszym sukcesem.... ostatnio mamy tych sukcesow z ktorych nawazniejszym jest ze ona sama spi w swoj junior bed i napalenie na swoje lozko wogole jej nie przechodzi :-D . No ale do rzeczy.
30 Listopada poszlismy do centrum handlowego i tam spotkalismy MIKOLAJA - ale laski jaki on byl autentyczny. Normalnie zaczelam znow wierzyc ze oni istnieja hehehe Gadal do Nastki a ona stala jak slup soli. Potem jej powiedzialam ze Mikolaj daje dzieciom prezenty, ale tym co sa grzeczne, co spia ladnie w nocy w lozeczkach i ze zabral jej smoczka (a ona tylko smoczka dostawala do spania i nigdy wiecej), ale ze przyniesie jej fajny prezent,, moze lalke bo jest duza dziewczynka.
Na wieczor...no chciala smoczka, ale nie bylo placzu (co mnie zdziwilo ogromnie bo wydawalo mi sie ze bedzie histeria) ...pytala o niego...tlumaczylam ze Mikolaj wzial. Zasnac nie mogla wiec wrocilismy na dol aby sie nie meczyc z pzrewracaniem na boki... Ja poszlam potajemnie ucielam smoczka zostawiajac jej 1cm kikut :cool2: i polozylam na widoku, bo ciagle go wspominala ze kolaj (czyt mikolaj ) wzial. No i jak zobaczyla tego ucietego smoczka, widzialam jak jej oczy robia sie maslane ze szczescia, wziela go, spojrzala na niego, potem wziela go do buzi....i rzucila o podloge... i oto koniec smoczka. Od tamtej pory juz nawrt nie wypowiedziala slowa smoczek, ze go chce itp. Juz mamy 3 noce i 3 drzemki bez smoczka... kazda jedna zasypia bez placzu, spokojnie... no to taki nasz sukces.

Maggusia - Serce matki boli...ah boli, tak to juz jest. Powiem ci ze pewnie mojej juz bym tam nie poslalala. Moze poslij go do innego przedszkola. Mam znajoma polke ktora jezdzi po ang przedszkolach w naszym miescie w celu pomocy polskim dzieciom w porozumiewaniu sie. I niestety ona powiedziala ze jest przerazona jak to jest w przedszkolach tutaj... wrecz jej sie wlos na glowie jezy co ona tam sie napatrzy. Powiedziala ze oni maja taka taktyke, ze jak 3latek nie umie sobie nosa podetrzec to bedzie tak z gilami do pasa chodzil, raz czy dwa podetra maluchowi pupe a za trzecim razem musi sam, bo jak nie to ze tak powiem obsrany bedzie, dzieci stoja po katach i placza a one udaja ze nie widza... ze takie sa realia... Okropne. Jak ja pomysle ze Nastka ma isc do przedszkola to juz mi sie plakac chce. Czasem pewnie trafi sie jakis pedagog co przytuli, wytlumaczy, pomoze, pokaze.... ale pewnie tak samo szybko rezygnuje z tej pomocy, bo jakby mial tak wszytskim dzieciom wycierac, podcierac, tulic to pewnie padla by ze zmeczenia po takim dniu.

reklama
Witam z rana .
U nas w domku zimno ale nie az tak zle.
Cos mi sie wydaje ze maly chce raczkowac do jak siedzi sam chetniej przewruca sie na brzuszek i potem probuje podnosic dupke i podkurczac nigi.
Je juz lepiej. Daje mu rano mleczko (150ml) potem dostaje chlebka z maselkiem. O 11 daje mu kaszki (zjada ok 120 ml) o 13:15 daje mu przekaskie np. owoc czy deserek. O 16 ma obiad ( zjada od 180-200 g) potem o 19 daje mleczko+kaszka (150 ml).

Niestety zrezygnowal z nocnego karmienia i juz nie je o 23:00.

Maggusia ja nie wiedzialam ze tam jest az tak:szok::szok::szok:Hinduski:szok:przeciez one wychowuja tak jak je wychowano,pod kijem:no:

Troche sie nie zgodze , przynajmniej te co widzialam to mialy gdzies dzieci. Broily rozwalaly a one nic nawet nie zwrocily uwagi a co dopiero wytlumaczenie ze zle robia. Do swoimi dziecmi sie nie interesuja a co dopoiero cudzymi.

minisia- fajny humor, usmialam sie:laugh2:.

wymyslilam prezent dla mlodego na gwiazdke, w sumie to w reklamie widzialam i mi sie spodobalo
Fisher-Price Magic Rattles - Pooh - Babies R Us - Britain's greatest toy store
jak myslicie?:cool2:
Fajniutki napewno sie Kondzio ucieszy.

Oj malo mnie tu...czyje jak wypadam codziennego rytmu bycia nie tylko na forum ale i na kompie.
Nie moge w dzien prawie wogole przy mojej Nastce usiasc do kompa bo zaraz mam chisterie ze ona chce... no szkoda gadac, a tak wogole to ciagle "mama choc bawic" ...
No ale wpadam wieczorem zeby pochwalic sie naszym sukcesem.... ostatnio mamy tych sukcesow z ktorych nawazniejszym jest ze ona sama spi w swoj junior bed i napalenie na swoje lozko wogole jej nie przechodzi :-D . No ale do rzeczy.
30 Listopada poszlismy do centrum handlowego i tam spotkalismy MIKOLAJA - ale laski jaki on byl autentyczny. Normalnie zaczelam znow wierzyc ze oni istnieja hehehe Gadal do Nastki a ona stala jak slup soli. Potem jej powiedzialam ze Mikolaj daje dzieciom prezenty, ale tym co sa grzeczne, co spia ladnie w nocy w lozeczkach i ze zabral jej smoczka (a ona tylko smoczka dostawala do spania i nigdy wiecej), ale ze przyniesie jej fajny prezent,, moze lalke bo jest duza dziewczynka.
Na wieczor...no chciala smoczka, ale nie bylo placzu (co mnie zdziwilo ogromnie bo wydawalo mi sie ze bedzie histeria) ...pytala o niego...tlumaczylam ze Mikolaj wzial. Zasnac nie mogla wiec wrocilismy na dol aby sie nie meczyc z pzrewracaniem na boki... Ja poszlam potajemnie ucielam smoczka zostawiajac jej 1cm kikut :cool2: i polozylam na widoku, bo ciagle go wspominala ze kolaj (czyt mikolaj ) wzial. No i jak zobaczyla tego ucietego smoczka, widzialam jak jej oczy robia sie maslane ze szczescia, wziela go, spojrzala na niego, potem wziela go do buzi....i rzucila o podloge... i oto koniec smoczka. Od tamtej pory juz nawrt nie wypowiedziala slowa smoczek, ze go chce itp. Juz mamy 3 noce i 3 drzemki bez smoczka... kazda jedna zasypia bez placzu, spokojnie... no to taki nasz sukces.

Z kompem to tak jak u mnie, siedze na nim jak maly spi bo tak to histeri dostaje. Gratuluje pozegnania ze smoczkiem , nas to jeszcze czeka.

Maggusia- mi sie wydaje ze dobrze zrobisz jak dasz syna do innego przedszkola, nie ma sensu sie juz z tamtymi babami urzerac i sie martwic :ciekawe czy maja gdzies mego syna i zostawiaja go na pastwe losu"

Do góry