reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
kwiateczek to zycze zdrowka dla synka. Jak ma cos na oskszelach czy na plucach to moze zorientuj sie czy ktos stawia banki, pomoga.

Ale przymrozilo :-) lepsze mrozy niz te wiatry i deszcze...

Kwiateczek- zdrowka dla Kondzia

Pinka - oby na nastepnym mieszkaniu nie bylo grzybulca. My juz tu prawie rok mieszkamy i odkad sie tu wprowadzilismy zmienilismy taktyke grzania zeby wiglosc nie zbierala sie w domu - mamy piec nastawiony na 24h, termostat na 18 stopni. Przy takim grzaniu dostajemy rachunki 90£ na 3 m-ce. W domu sucho, pranie schnie mozna powiedziec w ciagu 12-15 h Juz nie bawimy sie z 2h grzania rano, 2 h po poludniu i na noc - wtedy bylo zawsze wilgotno, i rachunki mielismy wyzsze. Aha, caluski dla calineczki - kurde jak do niej ta calineczka pasuje :tak:

My zaraz pedzimy na soft play... juz dawno nas tam nie bylo.

Witam Mamusie!

Wiecie musialam zrezygnowac z przedszkola ,pani w przedszkolu stwierdzila ,ze Brian jak nie chodzi to zajmuje miejsce i ,albo bedzie chodzil,albo trzeba go wypisac.
Wczoraj poszlam do mojej skzoly na lekcje i Brian nie chcial sam zostac z tatusiem wiec moja nauczycielka powiedziala zebym go przyprowadzila:sorry:
Brianek sie z nia bawil rysowal po tablicy ,robil samoloty itd
Rozmawialam na ten temat z moja nauczycielka tez ma syna ,ale juz odchowanego i zna sie tu na szkolach przedszkolach...
Powiedziala ,ze jesli maly lubial przedszkole wczesniej ,a po paru tygodniach zaczol sie paniczny placz itd tzn,ze z przedszkolem cos jest nie tak.Powiedziala ,ze Brian nie jest trudnym dzieckiem ,ze da mu sie glupi (ze tak napisze) dlugopis i on sie zabawi ,a jej syn byl trudnym dzieckiem i jakby mu dala ten dlugopis to wyladowal by odrazu w koszu...
Dzis mam przyniesc ksiazke co mam w domu i pokaze mi dovbre skzoly u nas,ale juz musze wyslac wkoncu aplikacje ,bo czasem czeka sie nawet i na dobra szkole 2lata!:szok:
No wiec aplikacje juz mam i ja wyplenie dzis jutro wysylam:-)i bede spokojnie czekac najlepiej to do katolickiej bym go poslala i popiera mnie nauczycielka.

Po za tym tak zimno ,ze brrrrrrrr doslownie trzese sie z zimna ciagle:confused2:
W domu ogrzewam malymi grzejnikami ,bo ten gas tak nam spuierdziela ,ze masakra:eek:
No i Brianek znow przeziebiony:-:)-(

Pandorka wow gratulacje ,ze ci sie udalo...Ja probuje zzrzucic 3-4kg ,ale jakby zrzucila 5kg to tez byloby ok,jakos nie moge ostatnio zrzucilam poltora i tak nadal stoje w miejscu z waga:-(
a duzo nie jem...nawet nie pamietam kiedy ja kolacje jadlam:sorry:
A co to jest to do picia co ty pilas
gdzie ja moge to kupic?
Ja pije duzo jogurtow do picia i wlasnie po nich nie chce mi sie jesc.
Mma tez halogen-oven takie cos co reklamuja na mango ,ze bez tluszczu piecze muszez aczac to uzywac moze dzis juz zaczne?
ah takie posty mnie dopinguja:-p
Pytalam jak sie czujesz?

Pinka fajnie ,ze sie uklada i ze mieszkanko znalezione ,a makowca bym zjadla chetnie!:-)

Kwiateczek ,ale ja tez na poczatku probowalam podawac sloiczki i moj nie chcial wyplowal woec zaczelam gotowac zupki :-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!
Zmykam na kawusie ....
280659.4.jpg

hej
ale zimno sie zrobilo.... ale to chyba rzeczywiscie lepsze niz te deszcze i wiatr:tak: Kondzio lezy sobie i sie bawi chyba zaraz usnie bo ziewa i oczy ma juz jak chinczyk:sorry: a ja jeszcze nic dzis nie jadlam, kawka by mi sie przydala bo cos jestem przymulona:sorry:
doveinred na pewno maly bedzie jadl wiecej z czasem po prostu moze musi sie przyzwyczaic do jedzonka z lyzeczki:happy: ja sie martwilam ze Kondzio na poczatku za duzo je i przybiera a teraz sie unormowal a nawet chwilami mysle ze je za malo:szok::cool2:ale widocznie tyle mu trzeba bo jest radosny i pogodny:happy:
kwiateczek zdrowka dla Kondzia!!

lece jesc:-p

Czesc mamuski
dziekuje za podpowiedzi co do kostiumow ale po rozmowie z polska nauczycielka okazalo sie ze mabyc ladnie ubrana i w tym roku stroje nie sa wymagane :tak:wiec klopot z glowy;-)

No a my dzis ustalilismy szczepionke dla Weroniki na 23 grudnia data nie pasuje mi kompletnie ale co zrobic:eek:

usmiech prosze

Czym się różni mucha od męża?
- Mucha jest upierdliwa tylko latem.

Czym różni się facet od papieru toaletowego?
- Papier sie rozwija..

Kobieta modli się do Boga:
- Panie Boże, sam wiesz jak trudno jest żyć mądrej kobiecie.
- Proszę, spraw bym była głupsza...
- Na to Bóg:
- No, niestety kochana, mężczyzny to ja z Ciebie nie zrobię!

Dlaczego mężczyźni są wyżsi od kobiet?
- W naturze chwasty też są większe od kwiatów.

Dlaczego mężczyźni są jak ślimaki?
- Mają rogi, ślinią się i myślą, że dom należy do nich.

Dlaczego mózg mężczyzny jest cenniejszy niż mózg kobiety?
- Bo jest rzadkością...

Jakie są trzy największe nieszczęścia dla mężczyzny?
- śmierć żony,
- utrata pracy,
- RYSA NA LAKIERZE!

Dlaczego mężczyźni jeżdżą tak chętnie BMW?
- Bo to jedyne auto, którego nazwę mogą przeliterować.

Jaka jest różnica między mężczyzną a jogurtem?
- Jogurt ma kulturę!

Co wspólnego mają mężczyźni i chmury?
- Gdy znikają za horyzontem nastaje piękny dzień.

Mąż: A może dla odmiany szybki numerek?
- Ona: Odmiany od czego ....?

Dlaczego mężatkom trudniej utrzymać dietę?
- Kobieta niezamężna wraca do domu, patrzy co jest w lodówce i idzie do
łóżka.
- Mężatka wraca do domu, patrzy, co jest w łóżku i idzie do lodówki.

Co znaczy dla mężczyzny małżeństwo?
- Kosztowy sposób na darmowe pranie.

Dlaczego mężczyznom jest tak trudno utrzymać z kobietą kontakt wzrokowy?
- Cycki nie mają oczu.

Jakie słowa potrafią zepsuć kobiecie najlepszy seks?
- Kochanie! Wróciłem!

Dlaczego mężczyzna w łóżku jest jak mikrofalówka?
- 30 sekund i po wszystkim.

Dlaczego do zapłodnienia jednego jaja potrzeba miliona plemników? -
A widziałaś kiedyś faceta, który pyta o drogę?

Co ma wspólnego kolejka elektryczna i piersi?
- Są przeznaczone dla dzieci, ale bawią się nimi faceci.

Skąd wiadomo, że chłopiec stał się mężczyzną?
- Kupuje droższe zabawki.

Jaką najinteligentniejszą rzecz może powiedzieć mężczyzna?
- Tak, kochanie.

Mąż: Gdybyś nauczyła się gotować, to pozbylibyśmy się bez kucharki. A
jeszcze sprzątać, zwolnilibyśmy sprzątaczkę.
- Ona: Gdybyś umiał mnie zaspokajać, nie potrzebowalibyśmy też ogrodnika.

Co znaczy, jeśli kobieta uważa się za równą mężczyźnie?
- Ma zaniżoną samoocenę.

Co zrobić, żeby mężczyzna był zawsze zadowolony w łóżku?
- Przenieść telewizor do sypialni.

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny.mam nadzieje ze szybko minie mu ten katar:sorry:
Magussia fajna ta kawka:tak:co do szkoly to nie wiem,wasza decyzja.musisz pomyslec szkoda ze tak szybko zreygnowalas:sorry:
Minisia fajne te dowcipy,poczytalam G i sie zamknal:-D:-D:-D:-D

Mnisia haha nizele :-p

Kwiateczek chyba nie szybko bo dosc dlugo mnie to trapilo dosc dlugo moje dziecko sie meczylo nie wyobraza sobie nikt jakie to jest straszne jak dzieckjo uwielbia przedszkole i ni z tego ni z owego bajoi sie go panicznie matka wtedy zachodzi w glowe ,ja tak mialam az nie moglam spac ryczec mi sie tylko chcialo!
Moja nauczycielka pwoeidziala ,ze te przedszkola wlasnie gdzie sa panie pakistanki czy tam hinduski sa to rygorystyczne przedszkola.
Jkabys zobaczyla jak pani ma w d...za przeproszeniem ze twoje dziecko placze chodzi sobie z nim za reke po przedszkolu a on wyje i wyje a ona chodzi i poprostu nie reaguje na to?
Mysle ze jak pani jest dobrym pedagogiem wychowawca to zrobi wszytsko zeby dzieci dobrze sie czuly w przedskzolu.
Po za tym jesli rodzice chca wspol;pracowac jeszcze z przedszkolem zeby dziecko przekonac to tym bardziej pani powinna sobie poradzic...
Ja do dzis pamietam moja pania Ule z przedszkola i do dzis ja uwielbiam:-)
Uwazam ze zeby byc wywchowawczynia w przedskzolu trzeba miec podejscie do dzieci,a panie w tym przedszkolu niestety tego podejscia nie maja...

Izka a ja sie wlasnie boje ze bedzie mial zle wspomnienia z przedskzolem i wlasnie dlatego rezygnuje...moze zapisze go do innego przedszkola ,a moze jak pojade do pl w styczniu to zapalce za kilka tygodniu mu w przedskzolu polskim zeby zle wspomnienia prysly;-)

Pozdroweczka!

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka ja tylko na chwile bo zaraz musze malego do przedszkola odstawic.
Magusia no kazde dziecko jest inne i do konca to niewiadomo jak bedzie.Ja na szczescie nie mialam takich problemow i To ja plakalam jak moj synek szedl do szkoly pierwszego dnia.masz racje dobry opiekun to podstawa.Pewnie tez wina przedszkolanek moze akurat one nie potrafia wspolpracowac z toba chociaz ty tego chcesz.Ja z Natim mialam problem na poczatku bo chodzi narazie tylko raz w tyg do przedszkola i tez plakal ne chcial zostawac sam.Ale dogadalysmy sie z pania ze bede zostawala i cotydzien coraz krocej.Teraz tez placze ale tylko jak ja wychodze,a za 5 minut panie mowia ze jest dobrze,ladnie sie bawi itp.One maja w grupie 12 takich 2 latkow i jak jakies placze to potrafia siedziec z dzieckiem na kolanach i tulic,ale pamietam i ze straszakami tak bylo jak kolin chodzil.

Do góry