reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Wiem ze mozna dostac bo jest nawet rynek ze swierza zywnoscia od gospodarzy ale to kosztuje! oj kosztuje bo kiedys kupilismy np. chleb z tego rynku 5f - tragedia.
Juz pisalam dlaczego nie gotuje sama dopuki lubi sloiczki to mi jest lzej ;-).
Wiem ze probujesz mnie namowic bym mu sama zrobila:tak: i powiem Ci ze sprobuje zrobic mu zupke i dam znac czy zjadl czy nie:tak:.
Pewnie kupie normalne warzywa pewnie ze scotmida typu organic.

Ale pewnie narzie jeszcze je pociagne a okolo roku (moze 10 mies) juz mu dam normalny obiad z naszego stolu. Teraz jak wroce do pracy na nocki to niebede miala ochoty nawet gotowac dla mnie i dla G.

Ostatnia edycja:
doveinred... jeśli odebrałaś moją wypowiedź jako atak na Ciebie, to przepraszam. Nie miałam takiego zamiaru. Bardziej chodziło mi o to, abym mogła zrozumieć waszą sytuację. Pozdrawiam.

Witam
Doveinred ja nigdy nie kupowalam organic warzyw:no:pracowalam przy warzywach i te organieczne to bylo to samo co reszta tylko naklejka albo opakjowanie organic:baffled:Mieso tez zwykle,zadne organiki:no:
Ada Kondzik slodki jest:tak:widac ze byl rozchwytywany.jak na zdjeciu widac jedna babcia chyba bardziej:-p:-p

Ja dzis lekko chora,brzuch mnie boli od wczoraj ale jakos dalam rade sie pobawic:-p:-p
ide polezec.
Zelcia napisz co u Ciebie??Weri a u was jak???

kwiateczek- moi znajomi tez robili przy warzywach i kiedys ich sie spytalam jak to jest..te zwykle a te organic - odpwiedz byla prosta - ZADNEJ ROZNICY. ze tak powiem "na oko" sortowali co ma byc organic a co zwykle A jak Nastka byla mala i przyszla HV i robila sonde czy kupuje organic produkty czy to ma dla mnie jakies znaczenie, to jej powiedzialam ze oranic to zwykla sciema, bo wiem na czym to polega...

Gosia dokladnie taj jest z tymi organicami.Bo przeciez jak np taka brokula-przeciez nie rosnie na jakiejs osobnej ziemi:no:to samo bralismy jak leci:no:wiadomo ze jak byla jakas gorsza to wogole wyrzucana:sorry:
Nie wiem cpo te kbobiety nie daja znac:baffled:mogly by chociaz napisac krotko co i jak:sorry:

kwiateczek moja mama troche bardziej zajmowala sie Kondziem i jakby mogla to by caly tydzien tylko z nim spedzila:tak:a tesciowa tez czesto zabawiala malego ale tez chciala gdzies polazic, cos zobaczyc:-p poza tym troche pomarudzily, pogadaly co i jak mam robic ja tylko przytakiwalam a przeciez doskonale wiedzialy ze jak wyjada to zrobie wszystko po swojemu:-) a Kondzio swietnie sie bawil:tak::tak:
no wlasnie zelcia i weri ostatnio sie nie odzywaja, ciekawe co u nich, pewnie juz urodzily:-)
co do warzyw ja zawsze kupuje najzyklejsze, organic dla mnie niczym sie nie roznia poza etykietka:sorry: i Kondzio nie jest chory ani zadnego uczulenia:-pmiesko z piersi kurczaka tez je to co my, czyli zwykle:tak:

doveinred... Kupiłam dziś książkę w Borders książkę/poradnik (autor: Ann Charlish, Kim Davies)- wydawnictwa Hermes House.

bookmy.jpg

*na obrazku istnieje stary tytuł. Nowy tytuł to: "Theillustrated book of natural pregnancy and childcare". Obwódka zmieniła kolor z fioletowej na błękitną.

Może Ci to pomoże...

W tej książce znalazłam dział o żywieniu. Według autorów dziecko, które ukończyło 6 miesiąc życia powinny mieć nast. pory jedzeniowe:

* zaraz po przebudzeniu mleczko i śniadanko
* 11.00am- lunch i woda do picia
* 2.30pm- popołudniowa przekąska i mleko
* 5.00pm- kolacja i woda do picia
* 7.00pm- mleko

Dla przykładu podaję menu jednodniowe dla takiego brzdąca:

Dzień 1
Śniadanie- Owsianka z bananem
Lunch- kurczak z estragonem i ziemniaczki + kremowy jogurt
Popołudniowa przekąska- Plasterki gruszki + tost z masełkiem (lub bez) pokrojony w paseczki
Kolacja- Zupa jarzynowa z ryżem

Jeśli będziesz zainteresowana mogę podać przykładowe menu na cały tydzień i ew. przepisy ;-)

reklama
Witam Mamusie!

Troche widze popisalyscie...
U nas weekend taki jakis zabiegany ja u klientek ,ale ciesze sie ,ze je mam:-)
Sama nie mam czasu zrobic sobie pazurow cos mnie teraz nachodzi na jakies szafirowe moze hehe ...bo ostatnio mialam czerwone...
W sobote pojechalam Briankowi kupic te klocki ,ale wiecie natknelam sie na tego laptopa i kupilam tez na gwiazdke i juz mam z glowy prezenciki dla Brianka:-)

Co do jedzonka ja np gotowalam malemu ,bo nie lubial sloiczkow wiec musialam gotowac moim zdaniem lepiej jest jak dziecku sie gotuje ,bo wydaje mi sie ,ze w tych sloiczkach jest chemia :sorry:
Moj maly tylko ze sloiczkow jadl deserki,ale zupki gotowalam:-)

Pandorki jak sie czujesz?

No wlasnie ciekawe czy inne mamy urodzily i jak tam porodziki?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry