reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dziewczyny tez nie uwazam ze te organik sa takie swietne. Przez to okreslenie chodzilo mi o warzywa nie z lidla, bo jest roznica jak sie kupi np kalafior z lidla a z tesco czy od ciapatego. Jest inny smak, czuc bardziej kalafior a nie wode.

Maggusia- no moj deserow nie lubi ze sloiczkow, musza byc inne takie jak yogutry.

U nas dobrze, obiadek caly zjada sniadanie i kolacje to je jak zawsze. Chyba najbardziej cieszy sie z pomyslu trzymania ciasteczka w buzi i mozliwoscia kruszenia do okola:sorry:.
Jak podalam mu pierwszy raz chrupka to spojzal z mina- o kurcze :shocked2: to na prawde dla mnie:happy: serio!!!!

A Barnim zaczal mowic juz mama i mowi jak sie obudzi w lozeczku- slodziutki

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry mamusie :tak:
ja wczoraj caly dzien nie maam neta a jak po 20 wkoncu sie połączyłam nie miałam siły pisac :sorry:
sobota i niedziela w pracy od 6-15 wiec jak wracalam krzyz i noga bolaly jak diabli:-pale mam zamiar schudnoac wiesz takie cwiczenia w pracy sie przydaja:-D:-D
czy ktoras wie gdzie dostane blonnik??chcialabym sie odchudzac i tym wspomoc:zawstydzona/y::-p wiece zblzasie sylwester i mimo iz spedzony w domku chce chociaz 2-3 kg schudnac zawsze bedzie juz jakis poczatek;-)
milego dnia mamuski

Hej dziewczyny, ja tylko na chwile, bo zabiegana jestem, znalazlam tymczasowa prace na po poludnia, wiec czasu teraz bardzo nie mam...
Kwiateczek ubezpieczenie na samochod nie poszlo do gory, zostalo to samo, i wlasciwie to nie placimy 40£, tylko 36£ m-cznie-sorry moj blad ;-)
Minisia sprawdz sobie ta stronke, sklepy tego typu sa wszedzie...
Holland and Barrett - Fibre Supplements Category Page
To chyba o to ci chodzilo, ale jesli chcesz schudnac, to jest wiecej suplementow, ktore moga pomoc, nie tylko blonnik...
Maggusia, dobrze, ze masz klientki... Ja sama pare razy nalozylam sobie akryle... Ale musze jeszcze troche pocwiczyc, bo zawsze w prawej rece zrabie sobie dwa palce... Naloze za grubo, i mimo, ze to spiluje, to po dwoch dniach zaczynaja sie "podnosic"... I zawsze te same dwa paznokcie... Jakies rady?
Oki laski ide sie zdrzemnac, jak mi sie uda, bo ide na 16ta i bede w pracy do 2giej w nocy... Nie chce spac na zmianie...

Hejka dziewczyny
Weri pewnie urodziła,ale nie ma internetu bo tak tu kiedys pisala ze konczy jej sie umowa i nie wie kiedy bedzie miala nowe podlaczenie.
A Zelcia to urodzila chyba 14 listopada bo widzialam ze na listopadowkach 2009 sie pochwalila.Moze nie ma czasu zeby u nas sie pochwwalic.

Moglaby sie pochwalic tez u nas:sorry:

Witam Mamusie!

Co do jedzonka ja np gotowalam malemu ,bo nie lubial sloiczkow wiec musialam gotowac moim zdaniem lepiej jest jak dziecku sie gotuje ,bo wydaje mi sie ,ze w tych sloiczkach jest chemia :sorry:
Moj maly tylko ze sloiczkow jadl deserki,ale zupki gotowalam:-)
!
To nie tak,dizecko lubi to co mu sie daje,przynajmniej na poczatku.Ja tez nie dawalam sloiczkow tylko gotowalam i az pewnego dni gdzies pojechalismy i chcialam da sloiczek a tu bleble,plul i nie chcial:no:ale co ie dziwic.Moja znajoma angilka,patrzyla na mnie i robila lepiej,raz gotowala raz dawala sloiczek:tak:uwazam ze to bylo dobre:tak:

U nas dobrze, obiadek caly zjada sniadanie i kolacje to je jak zawsze. Chyba najbardziej cieszy sie z pomyslu trzymania ciasteczka w buzi i mozliwoscia kruszenia do okola:sorry:.
Jak podalam mu pierwszy raz chrupka to spojzal z mina- o kurcze :shocked2: to na prawde dla mnie:happy: serio!!!!
i

:-D:-D:-D:-Ddobre

Witam
A my po ciezkiej nocce:no:Kondzio wczoraj juz byl nie mrawy:sorry:i sie rozchorowal:baffled:gile zielone,w nocy mial troche goraczki.plakal zucal sie,kopal:no:biedny:-(idziemy do lekarza zaraz.

kwiateczek zdroweczka dla Kondzia
moja tez ma katar od wczoraj
joklis dzieki za link a moze cos doradzic moze znasz cos lepszego?? bo ja muszemiec cos co mi pomoze inaczej w zyciu nie dam rady schudnac za malo samozaparcia:zawstydzona/y:

Mamusie potrzebuje pomocy :) moze wiecie gdzie dostane kostiumy na balik dla moich pociech Wika 9l Mateusz 7l bo szukam na stronce nexta, eBay ale nic nie widze :(

Ostatnia edycja:
witajcie babeczki

babeczki ja tylko na chwilke bo zaraz uciekam do miast kupic produkty bo makowca dzis robie:-p i od jutra najprawdopodobniej pakowanko bo w tym tygodniu chcieli bysmy sie juz przeprowadzic:tak::tak:

ale mrozik dzis u nas hehe ale juz wole to niz ciagły deszcz:-D:-D:-D

Joklis
- gratuluje kolejnec praci i zarazem duzo siły zycze bo napewno nie raz zmeczona bedziesz.....
maggusia- ja to pazury raz sobie na wesele zrobilam i nigdy wiecej 2 miesiace nie mogłam ich do ładu doprowadzic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba mam za cienkie paznokcie na takie cudenka a szkoda:eek::eek::eek::eek::eek:

minisia ja ostatnio widziałam kostiumy u nas w Wilkinsonie moze u ciebie tez bedą?

ok lece kochane jak mi sie uda to wpadnie pozniej appaap

kwiateczek zdroweczka dla Kondzia
moja tez ma katar od wczoraj
joklis dzieki za link a moze cos doradzic moze znasz cos lepszego?? bo ja muszemiec cos co mi pomoze inaczej w zyciu nie dam rady schudnac za malo samozaparcia:zawstydzona/y:

Mamusie potrzebuje pomocy :) moze wiecie gdzie dostane kostiumy na balik dla moich pociech Wika 9l Mateusz 7l bo szukam na stronce nexta, eBay ale nic nie widze :(

Oj laseczki moje kochane! Zawsze kiedy zaczynałam jakąś dietę, to albo robiłam wyjątki od reguły, albo mówiłam sobie "od jutra", albo po 2 tygodniach już mi się nudziło. Aż przyszedł taki moment w moim życiu, kiedy po prawie 3 latach starań o dzidzię pani doktor w klinice leczenia bezpłodności powiedziała mi: "musisz schudnąć 6kg, żeby zakwalifikować się do IVF". Trafiło to we mnie jakby ktoś strzelił mi patelnia w ryj! Tego samego dnia podjęłam odchudzanko. śniadanie-slimfast milkshake, lunch- slimfast milkshake, obiad-zdrowy posiłek max 600 kalorii ( najczęśćiej domowej roboty i gotowany na parze lub gotowy/mrozony z serii weight watchers).Wspomagałam to plasterkami zmniejszającymi łaknienie oraz napojem oczyszczającym ( nazwałabym go raczej przeczyszczającym) pitym codziennie rano na czczo. Zajęło mi to około 4 miesięcy i tym pięknym sposobem schudłam prawie 16 kilo. Bez efektów ubocznych, bez efektów jo-jo. Oczywiście owoce jadłam w ramach przekąsek, a kiedy miałam głód słodyczowy jadłam batonika slimfasta, który smakuje równie doskonale jak mars lub snickers, za to ma tylko 99 kalorii, lub małą paczuszkę krakersów serowych lub precelków śmietankowo-szczypiorkowych również z serii slim fast (95kalorii). Przy tym wszystkim normalnie pracowałam, zajmowałam się domem, chodziłam na przyjęcia ze znajomymi do klubów. Zero alkoholu a na przekąski wybierałam tylko świeże owoce lub surowe warzywa. Codziennie gotowałam świeży obiad dla męża, co sprawiało mi coraz większą frajdę, że ja nie muszę jeść tego tradycyjnego tłustego świństwa które on tak uwielbia. Odchudzanko zakończyłam w momencie, kiedy smak milkshake nie przechodził mi już przez gardło. Obojętnie jaki smak bym nie wybrała, to było mi niedobrze. Dla mnie to był moment kiedy należało powiedzieć sobie dość. Zaczęłam mniej więcej w listopadzie zeszłego roku z wagą 85kg. W połowie kwietnia ważyłam 71 kg, a kiedy w maju poszłam na kontrolę do kliniki ważyłam 68-69. Zakwalifikowano mnie na IVF. A kilka tygodni później zaszłam w ciążę zupełnie naturalnie! Bez kuracji hormonalnej, bez stresu, bez niepotrzebnych zabiegów, badań itp. Miałam swój cel do osiągnięcia. Podejrzewam, że bez mojego "celu" nadal bym sobie spokojnie tyła. Laseczki proponuję postawić sobie jakiś naprawdę trudny, ale ważny dla was w życiu cel i do niego dążyć.

a kostiumy na bal są wszędzie! Asda, George, Tesco, Poud shopy, Pound stretcher, Wilkinson,

MINISIA co do odchudzania to ja polecam HERBALIFE Herbalife - United Kingdom - Home ja bylam na tej diecie przed ciaza, wroce do niej po karmieniu .... wg mnie przynosila efekty bez efektu jojo. tylko jedyny problem to to ze nie sa to tanie produkty, a trzeba je pic regularnie... tam tez mozesz sobie kupic blonnik, bo to jeden z suplementow...napisz mi co myslisz :-)

PINKA a wiec cos znalezliscie... GRATULUJE.. my szukamy dwa miesiac i nic co nam sie podoba nie ma... a jak jest to dopiero od konca grudnia czyli po swietach..... ale mi narobilas ochoty na makowca, ale niestety mamy zepsuty piekarnik i nic upiec nie moge.... a moze pochwalisz sie swoim :-)

KWIATECZEK duzo zdrowka dla Kondzia :-) biedaczek...
JOKLIS gratuluje pracy !!! no i duzo wytrwalosci Ci zycze :-)

DOVEINRED bardzo bym chciala Ci pomoc, ale niestety ja karmie piersia wiec to calkiem inaczej jest... nie martw sie kochana, dziewczyny maja racje jak zglodnieje to zje... trzymaj sie dzielnie :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam z rana . Barnim dzis pospal do 7:20:szok: co prawda o 4:30 obudzil sie by dostac smoczka i o 6:00 tez sie przebudzil ale zasnal:surprised:. Teraz troche drzemki sie nam przestawia ale wazne by sen nocny sie wydluzal.

Mleczka o 23 wogole nie chcial wiec mial mleko tylko 2 razy wczoraj ale najadl sie czym innym tak sadze.
A wczorakj mial:
Sniadanie mleko i kaszka (ok200 ml mleka liczac kaszke i samo mleko)
pol sloiczka obiadku z gotowanym ziemiaczkiem z sola- zjadl wszystko. Potem dalam mu chlebka z jajeczkiem - takim rozgniecionym i tez mu smakowalo.
A na wieczor wypil 180 ml mleka z kaszka. W dziem zjadl chyba z 6 chrupkow tak mu smakuja!

Wyglada ze jest zimno temp. -4 :no: wiec zobaczymy co dzien przyniesie moze zakupy jakis spacer, mmm..? zobaczymy.

Zaraz kaszke ide zrobic i kaweczke dla siebie. Juz pierwszy grudnia, niedlugo Gwiazdka!!!!! i prezenty:laugh2:

pandorka- tez jestem pod wrazeniem.
pinka - super ze cos znalezliscie to teraz czeka przeprowadzka.

Do góry